کد خبر: 221721
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۷
واردات خودرو

سه ماه و نیم از اعلام ممنوعیت واردات خودرو می‎گذرد، ممنوعیتی که با هدف مدیریت منابع ارزی کشور در شرایط تحریم آغاز شد و قرار بود مقطعی و موقتی باشد

به گزارش « اخبار خودرو » ، محمدعلی دیانتی‌زاده در سرمقاله روز (چهارشنبه – 18 مهرماه 1397 ) روزنامه دنیای خودرو، به موضوع «ممنوعیت واردات خودرو» پرداخت.

عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

 سه ماه و نیم از اعلام ممنوعیت واردات خودرو می‎گذرد، ممنوعیتی که با هدف مدیریت منابع ارزی کشور در شرایط تحریم آغاز شد و قرار بود مقطعی و موقتی باشد. چراکه خودروهای وارداتی تنها 4 تا 5درصد از سهم بازار خودرو صفر کشور را در اختیار دارند و سهم ارزبری آن‎ها به اندازه‎ای نیست که تاثیر چشمگیری در حفظ منابع ارزی داشته باشد. 

از سوی دیگر، براساس ماده ۲۲ قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور، ایجاد موانع غیرتعرفه‎ای و غیرفنی برای واردات به‎جز در مواردی که رعایت دستورات و موازین شرعی اقتضا می‎کند، ممنوع است و دولت تنها می‎تواند با اعمال تعرفه در واردات برخی کالاها محدودیت ایجاد کند. در نتیجه ممنوعیت واردات خودرو نمی‎تواند پایدار باشد، به‎ویژه آن‎که با برخی از قوانین کشور که حامی توسعه سهم خودروهای سبز هستند، در تعارض است. 

شاید می‌شد با شرط همکاری با خودروسازان داخلی، محصولات وارداتی برخی خودروسازان خارجی را از این ممنوعیت معاف کرد تا آن‎ها نیز به تداوم انتقال دانش فنی و سرمایه‎گذاری در صنعت خودرو ایران تشویق شوند. انتظار آن بود که در اتخاذ و اعلام چنین تصمیم کلانی، از نظرات کارشناسان و اقتصاددانان و تشکل‎های فعال در این بخش بهره گرفته شود تا تبعات جانبی آن مدیریت شده و موجب التهاب‎آفرینی در بازارهای مختلف نشود. 

باید درنظر داشت که توقیف کامل فعالیت یک حوزه صنفی به‌منظور ساماندهی آن، متناقض با قوانین و حقوق شهروندی بوده و در هیچ جای دنیا هم مرسوم نیست. بنابراین، دولت باید با بهره‎گیری از نظرات کارشناسان و فعالان این بخش در پی راه‌چاره‎ای برای پایان‎دادن به این ممنوعیت باشد. 

طولانی‎شدن این ممنوعیت، نه‎تنها فرصت‎های شغلی این بخش را در معرض تهدید قرار داده و موج بیکاری 6هزار نفری را تاکنون در این بخش موجب شده است، بلکه روند اسقاط نزدیک به نیم میلیون دستگاه خودرو فرسوده را هم که از شرایط واردات بوده و با سلامت مردم گره خورده، متوقف کرده است. پس‌لرزه‎های دیگر این ماجرا تشدید دومینووار افزایش قیمت خودرو اعم‌از وارداتی، مونتاژی و داخلی بخش خصوصی بوده که درمجموع حاشیه‌ای امن‌تر از قبل برای خودروسازان دولتی فراهم کرده است. 

اما دولت باید در نظر داشته باشد که هدررفت سرمایه‎گذاری‎ها و نابودی فرصت‎های شغلی بخش واردات از یک‎سو و بالابردن سهم خودروهای فاقد کیفیت، ایمنی و دوام لازم‌از سوی دیگر، سلامت جانی، روانی و مالی مردم را در معرض آسیب بیش‎تر قرار می‎دهند و هزینه‌های بسیاری را هم به کشور تحمیل می‌کنند که در حکم دورریز منابع و نقض غرض مدیریت منابع کشور است.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دارکوب FR ۱۹:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۸
    0 0
    با سلام ، تکلیف من که بیش از یکسال است ولوو پیش خرید کرده ام ، چه می شود؟؟؟؟
  • دارکوب FR ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
    0 0
    چرا دولت ماشین مردم رو تحویل نمی دهد ، سال قبل که شرکتها از مردم پول ماشین گرفتند چرا اقدامی نکردید؟؟؟؟
  • هم وطن FR ۲۱:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
    0 0
    چرا ماشین منو تحویل نمی دهید؟؟؟چرا بین مردم تفاوت قایل هستید ، چرا به زواری که به عراق خواهند رفت ،۳۵ درصد تخفیف دادید، مگه من ادم نیستم ، من ورشکست شدم . ۱۳
  • هم وطن FR ۰۳:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۲
    0 0
    با سلام ، اگر قرار است ارر فقط ببه کالای اساسی تعلق گیرد ، پس چرا به زوار عراقی ۳۵ درصد تخفیف وادید ایا من که بیش ار یکسال است خودرو پیش خرید کرده ام ایا جزو کفار هستم با از سیاره دیگری امده ام که پولم لی ارزش شده ، من هم مگر ادم نیستم ، چرا به مشتی تاجر و صنعتگر و کارخانه دار تسهیلات ارری و ریالی کلان می پروازید و به بهانه حمایت و تسهیل از تولید سود و جرایم تاخیر انرا می بخشید یا استمهال می کنید ، مگر اینها بیت اامال نیست !!!!!!!فقط مشکل خودروی من است؟

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =