خودروهای مانده در گمرکات جنوبی کشور

بخشنامه جدید وزیر صنعت تا زمانی که سایت ثبت‌سفارش باز نشود، تغییری در وضعیت خودروهای فاقد ثبت‌سفارش ایجاد نمی‌کند

در پی شفاف‎سازی «دنیای خودرو» درخصوص وضعیت و آمار خودروهای مانده در گمرکات جنوبی کشور که دارای مجوز ترخیص هستند اما مالکانشان از تحویل‎گرفتن آن‎ها خودداری می‎کنند، شرکت‌های نمایندگی و مالکان این خودروها واکنش‌های متفاوتی نشان داده‌اند.

این خودروها که در مناطق آزاد تجاری انبار شده‌اند، شامل بخشنامه‌های هیات وزیران نمی‌شوند و مهلت مقرر برای ترخیص و تحویل آن‎‌ها در تاریخ 24شهریورماه به اتمام رسیده است. البته برخی از مالکان خودروها اقدام به جابجایی آن‎ها به انبارهای خصوصی و مناطق آزاد کرده‌اند. 

این در حالی است که مهلت ترخیص خودروهای دپوشده در انبارهای مناطق آزاد هم روبه اتمام بوده و این موضوع به مالکان این خودروها نیز اعلام شده است. این خودروها که در انبارهای مناطق آزاد بلاتکلیف مانده‎اند، دارای ثبت‌سفارش قانونی هستند و ترخیص آن‎ها تنها نیازمند حضور مالک یا نماینده مالک برای طی‌کردن مراحل اداری است. 

اما این خودروها درحالی در انبارهای جنوبی کشور رها شده‌اند که مالکان و برخی نمایندگی‌ها اعلام کرده‌اند از وجود چنین خودروهایی بی‌اطلاع هستند! در هر حال، ترخیص هزارخودرو از موجودی انبارهای جنوبی کشور از مدتی قبل بلامانع اعلام شده و این خودروها نمی‌توانند مدتی بیش‌از زمان مورد تمدید بخشنامه‌ هیات وزیران در تاریخ 31 تیرماه در انبارهای مناطق آزاد بمانند و در صورت ادامه این وضعیت در پایان مهلت مقرر بخشنامه (31تیرماه که یک بار نیز تمدید شده است) به‌عنوان اموال متروکه در اختیار اموال تملیکی قرار خواهند گرفت. 

دستورالعمل جدید واردات خودرو

یک منبع آگاه در گمرک در همین خصوص به «دنیای خودرو» گفت: «به‎زودی نام شرکت‎هایی که برای تحویل خودروهای دارای مجوز ترخیص مراجعه نمی‎کنند، منتشر خواهد شد.»

در همین حال، محمد شریعتمداری؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامه‌ای مشترک به معاونان امور اقتصادی و صنایع خود و رؤسای سازمان‎های توسعه تجارت و حمایت مصرف‎کنندکان و تولیدکنندگان، با موضوع «سازوکار جدید واردات کالاهای سرمایه ای و مصرفی بادوام»، حذف گواهی فعالیت نمایندگی شرکت‌های خارجی در ایران از فهرست مجوزهای وزارت صمت را ابلاغ کرد تا بار دیگر فضا برای فعالیت گری‎مارکت‎ها (واردکنندگان غیرنمایندگی) در زمان تحریم باز شود.

این بخشنامه می‌تواند به شکلی غیرمستقیم، شرایط را برای ترخیص تمام خودروهای بلاتکلیف در انبارهای گمرکات، سازمان بنادر، کشتیرانی و مناطق آزاد تجاری تسهیل کند. 

از نیسان، تویوتا تا بنز، ب‎ام‎و و خودروهای کره‎ای

این منبع آگاه درباره وضعیت انبارهای گمرک شهید باهنر در بندرعباس می‌گوید: «برای تایید وجود این خودروها در انبارهای خصوصی و مناطق آزاد به‌غیر از آمار سایت گمرک کل کشور می‌توانید این خودروها را به‌صورت فیزیکی در انبار این منطقه آزاد تجاری رویت کنید و ببینید چه خودروهایی از چه برندهایی موجود هستند.»

وی خودروهای موجود را از برندهای نیسان، تویوتا، بنز، ب‎ام‎و و خودروهای کره‎ای برشمرد و اذعان داشت: «دولت برای ارائه راهکار چاره‎ساز درخصوص اموال واردکنندگان خودرو، بخشنامه‌ای در تاریخ 27اسفندماه صادر کرد و زمان ترخیص سه‎ماهه‌ای را در اختیار برخی از فعالان این صنعت قرار داد تا بتوانند مراحل ترخیص یک‎هزاردستگاه از خودروهای مانده در گمرک را تکمیل کنند و این مدت یکبار دیگر برای سه ماه تمدید شد و در نهایت در تاریخ 24 شهریورماه به اتمام رسید. درصورتی که مالکان این خودروها در اسرع‌وقت اقدام به جابه‎جایی و تعیین تکلیف اموال خود نکنند، خودروها شامل قانون اموال متروکه خواهند شد و در اختیار اموال تملیکی قرار خواهند گرفت.»

این منبع آگاه همچنین اعلام کرد: «به تمام مالکان این خودروها در پایان مهلت بخشنامه تذکر لازم داده شده است و برخی از آن‎ها اقدام به جابه‎جایی این خودروها به انبارهای خصوصی خود در مناطق آزاد و انبارهای سازمان بنادر و کشتیرانی در مناطق آزاد تجاری کرده‌اند که در معرض بازرسی سازمان تعزیرات به‌منظور مقابله با احتکار کالا قرار دارند.»

وی تاکید کرد: «باتوجه‌به این‎که بخشنامه دولت در خصوص مدت زمان مجاز دپو اموال در انبارهای گمرک به دو ماه تنزل پیدا کرده و این مدت تنها برای یک‌ماه قابل‌تمدید بوده است، مطابق قانون شرایط احتکار هیچ کالایی در انبارهای گمرکات کشور وجود ندارد و درصورت عدم مراجعه مالکان این خودروها، علاوه‌بر تحویل اموال آن‎ها به سازمان امور تملیکی، اسامی شرکت‎های واردکننده اعلام خواهد شد.»

خودروهای موجود در گمرک در انبارهای سرپوشیده قرار دارند

به گفته وی، نامه امروز وزیر صنعت تا زمانی که سایت ثبت‌سفارش باز نشود، تغییری در وضعیت خودروهای فاقد ثبت‌سفارش ایجاد نمی‌کند. این منبع آگاه درخصوص وضعیت خودروها در انبارهای مناطق آزاد گفت: «خودروهایی که در انبارهای تخصصی گمرک دپو شده‎اند، در انبارهای سرپوشیده قرار دارند، نه زیر تیغ آفتاب. البته باتوجه‌به برخی موانع بخشنامه‎ای درحال‎حاضر هنوز تعدادی از این انبارها تخلیه نشده‌اند اما بخش عمده این خودروها شامل قانون اموال متروکه نمی‌شوند.»

وی افزود: «براساس آخرین آمارها، از میان خودروهای متوقف‎‌شده در گمرکات کشور حدود ۴هزار دستگاه خودرو وارداتی به‌دلیل مشکل مابه‌التفاوت ارزی زمین‌گیر شده‌اند. حدود ۱۰هزار دستگاه از خودروهای متوقف‎شده در گمرک نیز محصولاتی از پیش واردشده اما بدون ثبت‌سفارش هستند. دسته سوم را تخلفی‌ها تشکیل می‌دهند که گفته می‌شود تعدادشان ۶هزار و ۴۸۱ دستگاه است. این خودروها در دوران ممنوعیت واردات، ثبت‌سفارش شده و در گمرکات متوقف مانده‌اند. آخرین خبرها حاکی از ترخیص یک‎هزارو۹۰۰دستگاه از تخلفی‎هاست که با کسر این رقم درحال‎حاضر به حدود ۴هزارو۵۸۱دستگاه رسیده‎اند.»

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دارکوب FR ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۴
    0 0
    نوش دارو پس از مرگ سهراب،پس چرا مردم را مسخره کردید ، واردات را ازاد کنید و تعرفه واردات را هم کاهش دهید . مشتریان داتیس خودرو ، ولوو هایشان را می خواهند .
  • دارکوب FR ۲۰:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۴
    0 0
    بعد از ۳ برابر شدن قیمت خودرو ، چه لطفی کردن این جماعت ...، شما که بلد نیستید کاری را درست انجام بدهید و تصمیمات درستی بگیرید، چرا می گویید ما می توانیم دلار را ۶ هزار تومان بکنیم ، ما می توانیم دشمن را شکست دهیم ، پس چرا کاری نمی کنید ، به عمل کار براید ، به سخندانی نیست . جواب مشتریان و زیان انها بابت افزایش قیمت تمام شده خودرو را که خواهد داد. ماشین ۱۸۰ میلیونی شده ۵۴۰ میلیون .این حرف ها دیگر خریدار ندارد .
  • هم وطن FR ۲۰:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۴
    0 0
    مدیران ارشد بانک مرکزی و وزارت صنعت و معدن و تجارت و وارد کنندگان خیانت کار در حق مردم باید به دار مجارات اویخته شوند ، تا مسول و بازرگان و تاجری از قدرت و ثروت خود سو استفاده نکند .
  • یک شهروند FR ۲۰:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۴
    0 0
    چرا مدیر عامل ....به عنوان مفسد اقتصادی دستگیر و محاکمه نمی شود ؟؟؟؟؟چرا مدیران ارشد بانک مرکزی و وزارت صمت و واردکنندگان خودرو اعدام نمی شوند ، تا درس عبرتی باشد برای اهالی قدرت و ثروت

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 16 =