مدیرعامل جنرال‌موتورز

 این روزها جنرال‌موتورز در وضعیت عجیبی قرار دارد، از یک سو برنامه عرضه 20 مدل الکتریکی جدید تا پنج سال آینده را دنبال می‌کند که با استفاده از پلت‌فرم و فناوری باتری ارزان سودآوری آتی در بازار را تضمین می‌کند.

به گزارش «اخبار خودرو»،  همچنین واحد کروز اتومیشن که در سال 2016 توسط این خودروساز آمریکایی خریداری شده تنه به تنه ویمو (پروژه سابق گوگل در زمینه عرضه فناوری خودران) می‌زند و بعد از سرمایه‌گذاری سافت‌بنک و هوندا ارزشی معادل 14.6میلیارددلار پیدا کرده است. به علاوه نباید از «ماون» غافل شد که به مدد آن جنرال‌موتورز می‌تواند از ارائه خدمات همسفری و سفرهای اشتراکی در آینده مطمئن باشد. سرمایه‌گذاری‌های دیگری هم هست که نشان می‌دهد جنرال‌موتورز در مسیر درست و معقولی قرار دارد، اما مساله این است که از نظر سرمایه‌گذاران اوضاع اصلا خوب نیست. ارزش سهام جنرال‌موتورز در سال جاری 26درصد کاهش پیدا کرده است. قیمت سهام می‌تواند انعکاس درستی از شرایط مالی آتی این خودروساز ارائه دهد که هشت‌سال پیش از ورشکستگی نجات پیدا کرد و برای بازگشت به دوران طلایی خود به فروش مدل‌های شاسی بلند و پیکاپ‌ها تکیه کرد. در سال جاری پیکاپ‌ها و مدل‌های شاسی بلند 80درصد کل فروش این شرکت، یعنی معادل 2.2میلیون دستگاه خودرو را تشکیل می‌دهند. جنرال‌موتورز تحت مدیریت مری بارا از سال 2014 تا نیمه اول سال 2018 به مجموع سود 21.5میلیارد دلار دست پیدا کرد و بدین ترتیب توانست سرمایه‌گذاری‌های کلانی را در زمینه فناوری‌های جدید انجام دهد. در حال حاضر هم این شرکت تا حد زیادی به فروش پیکاپ‌های سیلورادو و سیرا متکی است که فروش آن‌ها در سه‌ماهه چهارم نیز صعودی خواهد بود. اخیرا نشریه فوربس برای درک بهتر اهداف آتی و مسیری که پیش روی جنرال‌موتورز قرار دارد با مری بارا، مدیرعامل این شرکت گفت‌وگویی را ترتیب داده و در قالب پرسش‌هایی منتشر کرده است. 

جنرال‌موتورز در دوران تصدی شما سودآوری کلانی را گزارش داده و همچنین سرمایه‌گذاری قابل‌ملاحظه‌ای را در فناوری‌های نوظهور انجام داده است. با وجود این، تسلا بیشتر در زمینه جلب توجه افکار عمومی به‌عنوان خودروساز آینده موفق بوده است. به نظر شما جنرال‌موتورز برای دیده شدن توسط مشتریان و البته سرمایه‌گذاران وال استریت چه باید بکند؟ 
ما سابقه و پس‌زمینه‌های متفاوتی داریم، از دل بازسازی به این تغییرات رسیده‌ایم و هنوز باید کارهای زیادی انجام دهیم تا بتوانیم کار اصلی‌مان (تولید خودروهای سنتی) را تقویت کنیم و تا زمانی که این سرمایه‌گذاری‌های هوشمندانه در این فناوری‌های نوین را انجام می‌دهیم، به این کار ادامه خواهیم داد. تصورم این است در حالی که ما به دنبال کردن اهداف فعلی‌مان ادامه می‌دهیم، در میان مردم از اعتبار و احترام مورداشاره شما برخوردار خواهیم شد. 

 الکتریکی‌سازی کلید اساسی برای رسیدن شما به استراتژی «بدون تصادف، بدون آلایندگی و بدون ترافیک» است. جنرال‌موتورز با خودرو  EV1 (یک خودرو الکتریکی که بین‌سال‌های 1996 تا 1999 تولید می‌شد) نام خود را به عنوان پیشتاز عرضه خودروهای الکتریکی ثبت کرد، اما بعد از سال 2000 این بازار را رها کرد و راه را برای رقبایی مانند تسلا باز کرد. سال گذشته با عرضه شورولت بولت 35هزاردلاری (با گستره قابل‌پیمایش 386کیلومتر) از تسلا پیشی گرفتید، اما چطور می‌خواهید در آینده خودروهای الکتریکی پیشتاز باشید؟‌
جنرال‌موتورز هرگز از تلاش برای توسعه الکتریکی‌سازی و خودروهای الکتریکی دست برنداشت. برخی از فناوری‌ها هستند که برای تکمیل شدن به مدت زمانی طولانی‌تر احتیاج دارند. درحال‌حاضر پیشرفت‌های زیادی در رابطه با باتری‌ها صورت می‌گیرد تا قیمت آن‌ها هرچه کمتر شود و تراکم نیروی آن‌ها افزایش پیدا کند. ما مسیرهای موازی متعددی را در این خصوص می‌پیماییم، زیرا به آینده خودروهای تمام الکتریکی باور داریم. همچنین در حالی‌که روی پلت‌فرم باتری‌های آتی (EME1.0) کار می‌کنیم، گفته‌ایم که می‌خواهیم خودروهای الکتریکی سودآور، خواستنی و با قیمت ارزان تولید کنیم که هیچ نگرانی‌ای در خصوص گستره قابل پیمایش آن‌ها نیز وجود نداشته باشد. با پلت‌فرم آتی ما در مسیر رسیدن به خودروهای تمام الکتریکی سودآور قرار خواهیم گرفت. 

باتوجه‌به هزینه بالای باتری‌ها و سایر فناوری‌ها چطور می‌توانید خودروهای الکتریکی سودآوری را تولید کنید؟ آیا اینجاست که پای چین به میان می‌آید؟ 
در چین قوانین سخت‌گیرانه زیست‌محیطی به‌طور مشخص خودروسازی را به تولید خودروهایی با انرژی پاک سوق می‌دهد. با در نظر گرفتن این حقیقت که ما در چین دومین خودروساز بزرگ به شمار می‌رویم، می‌توان گفت در این بازار به فروش انبوه دسترسی داریم. فروش انبوه یکی از چیزهایی است که می‌تواند خودروهای الکتریکی را که از باتری استفاده می‌کنند به سودآوری برساند. 
اگر ما در بازاری که در حال حاضر 28میلیون دستگاه خودرو در آن به فروش می‌رسد، دوم هستیم، می‌توانیم وضعیت فروش‌مان در سایر بازارها را به توازن برسانیم.  این یکی از دلایلی است که فکر می‌کنیم می‌توانیم با نسل آتی خودروهایمان و چیزهایی که از بولت و ولت فراگرفته‌ایم، به سودآوری دست پیدا کنیم. 
جنرال‌موتورز چگونه مشکل زیرساخت‌های مربوط به شارژ را برطرف می‌کند تا مشتریان بیشتری را به خرید مدل‌های الکتریکی جدید خود ترغیب کند؟ آیا شما هم مانند تسلا باید شبکه شارژ مخصوص خود را داشته باشید؟
وقتی با مشتریان‌مان صحبت می‌کنیم، می‌بینیم نگرانی‌های آن‌ها در خصوص مسافت قابل‌پیمایش خودروهای الکتریکی به‌تدریج جای خود را به نگرانی در خصوص ایستگاه‌های شارژ می‌دهد. اگر خودرو الکتریکی ماشینی باشد که شما در کنار سایر ماشین‌هایتان از آن استفاده می‌کنید، مساله یک چیز است. اما اگر یک خودرو الکتریکی تنها ماشینی باشد که سوار آن می‌شوید، آن وقت زیرساخت شارژ برایتان اهمیت فزاینده پیدا می‌کند. 
ارزیابی ما این است که در حال حاضر تعداد ایستگاه‌های شارژ بسیار بیشتر از چیزی است که اکثر مردم تصور می‌کنند و باز با این‌حال تعداد این مراکز رو به افزایش است. به همین خاطر ما در حال کار با استارت‌آپ‌ها و همچنین کمپانی‌های تامین انرژی هستیم. اگر لازم باشد، در این خصوص سرمایه‌گذاری‌های خاصی را نیز انجام خواهیم
 داد. 
به طور کلی فکر می‌کنم بیشترین کاری که باید انجام دهیم این است که به مشتریان اجازه دهیم تصویری کلی و درست از شرایط موجود پیدا کنند. باید کاری کنیم که همه این فناوری را بشناسند و بدانند شارژ کردن چه مدت زمان می‌برد و جلوی موانعی را بگیریم که بر سر پذیرش کلان‌ این فناوری سنگ‌اندازی می‌کنند. ما همچنین در حال کار روی فناوری شارژ سریع هستیم و منظور نوعی از شارژ سریع است که به عمر و سلامت باتری‌ها آسیب نمی‌رساند.

آیا می‌توانید تا زمانی که فناوری‌های آینده به طور عملی برای حمل و نقل قابل بهره‌برداری می‌شوند، همچنان روی سودآوری پیکاپ‌ها حساب کنید؟
احتمالا پیکاپ‌های فول سایز یکی از آخرین بخش‌هایی از بازار باشد که عرضه خودروهای خودکار روی آن تاثیر می‌گذارد. بازار پیکاپ‌های فول-سایز به طور عمده پیمان‌کاران مستقل ساختمانی و سایر حوزه‌های کاری را در بر می‌گیرد. پیکاپ‌های نسل بعدی بزرگتر، سبک‌تر، با مصرف بهینه‌تر و البته اتصال‌پذیری بهتر هستند. در مجموع در حالی که ما یک جهش بزرگ در زمینه فناوری‌ را دنبال می‌کنیم، تمام محصولات ما همچنان باید به بهتر شدن خود ادامه دهند. 

اداره یک کمپانی خودروسازی بین‌المللی کار بسیار دشوار و پرچالشی است، اما وقتی با رئیس جمهوری طرف هستیم که به نظر می‌رسد از جهانی بودن و به هم مرتبط بودن مهره‌های مختلف این صنعت بی‌خبر است، کار شما چه‌قدر دشوارتر می‌شود؟‌ بالا گرفتن تنش تجاری ایالات‌متحده چه تاثیری روی فعالیت‌های شما در چین گذاشته است؟ آیا تهیه مواد اولیه خود را از منابع محلی آن کشور متوقف می‌کنید؟‌
فلسفه عمومی ما در سراسر جهان این است که هرجا خودرو می‌فروشیم، همان‌جا تولید کنیم، زیرا لجستیک می‌تواند گاهی به بروز مشکلاتی بینجامد و روی قیمت تمام‌شده خودرو تاثیر بگذارد. در برخی موارد در چین موقعیت تامین مواد اولیه وجود دارد و استفاده از این مواد اولیه با توجه به حجم فروش ما معقول به نظر می‌رسد. به طور کلی باید در نظر داشته باشیم این تنش‌ها پیامدهایی ناخواسته را به دنبال خواهد داشت. 
مهم‌ترین حرف ما این است که پیامدهای ناخواسته درک شوند و اگر این پیامدها به بالا رفتن قیمت خودروها منجر شود، روی تصمیم مشتریان برای خرید خودروهای جدید تاثیر خواهد گذاشت. پایین آمدن تولید خودروهای جدید هم به معنی از بین رفتن موقعیت‌های شغلی متعدد است. 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =