وضعیت فورد

این کمپانی خودروسازی آمادگی پذیرش سرمایه‌گذاری توسط سایر خودروسازان و سایر کمپانی‌های فعال در زمینه خودروهای خودران را دارد، اما در عین حال هشدار داد که گسترش همکاری با غول خودروسازی آلمان یعنی فولکس‌واگن می‌تواند کاری پرریسک باشد.

به گزارش «اخبار خودرو»، جیم هکت، مدیرعامل فورد موتور در گفت‌وگو با رویترز اعلام کرد که این کمپانی خودروسازی آمادگی پذیرش سرمایه‌گذاری توسط سایر خودروسازان و سایر کمپانی‌های فعال در زمینه خودروهای خودران را دارد، اما در عین حال هشدار داد که گسترش همکاری با غول خودروسازی آلمان یعنی فولکس‌واگن می‌تواند کاری پرریسک باشد. در روزهای اخیر هیات نظارت فولکس‌واگن در جلسه‌ای برنامه استراتژیک 10ساله این شرکت را تعیین کرد و مدیرعامل این گروه خودروسازی چنان‌که انتظارش می‌رفت از ائتلاف با فورد خبر داد. این دو کمپانی خودروسازی از مدتی قبل به‌منظور کاهش هزینه توسعه فناوری‌های مربوط به خوروهای الکتریکی و خودران با هم در حال مذاکره بودند. تا این‌که بالاخره این ائتلاف به صورت رسمی تایید شد. 

  راه‌حلی برای نجات
جیم هکت درباره تجربه همکاری قبلی با فولکس‌واگن درخصوص ساخت مشترک خودروهای تجاری سبک گفت بهتر از چیزی بوده که فکرش را می‌کرده‌اند. هکت درباره این تجربه به رویترز گفته است: «من و هربرت به نتایجی عالی رسیدیم.» اما در عین حال او درباره همکاری در سایر حوزه‌ها مانند توسعه خودروهای الکتریکی یا مشارکت ساخت در آمریکای لاتین معتقد است که باید با احتیاط زیادی صورت بگیرد چراکه به گفته هکت فورد و فولکس‌واگن در زمینه‌های بسیاری رقیب یکدیگر به شمار می‌روند. ارزش سهام فورد در سال جاری 22درصد کاهش پیدا کرده است و این امر بازتاب‌دهنده سردرگمی سرمایه‌گذاران درخصوص اجرایی‌شدن برنامه‌های جدید برای احیا و نوسازی عملیات‌ تولید در اروپا، آمریکای لاتین و چین است که در حال حاضر ضرررسان هستند. از دیگر عوامل این کاهش قیمت را می‌توان فقدان یک استراتژی شفاف برای تامین سرمایه لازم در زمینه فناوری‌های خودران و الکتریکی عنوان کرد. فورد مدتی قبل در سال جاری واحدی جداگانه را برای عملیات‌های مربوط به خودروهای خودران خود راه‌اندازی کرد که شامل خرید بخش عمده سهام کمپانی هوش مصنوعی آرگو می‌شد که کار طراحی نرم‌افزار خودروهای خودران را انجام می‌دهد. حالا فولکس‌واگن نیز به عنوان شریک تجاری فورد می‌تواند یا در واحد خودران‌های فورد یا در آرگو سرمایه‌گذاری کند. 

  توسعه خودران‌ها
به گفته برایان سالسکی، مدیرعامل آرگو، فورد و آرگو در حال حاضر مشغول تست خودروهای خودران در چهار شهر میامی، پیتسبورگ، دیترویت و واشنگتن دی.سی هستند و این دوکمپانی قصد دارند در سال 2019 تعداد شهرهای تحت‌پوشش خود را افزایش دهند.  
فورد اعلام کرده انتظار دارد تا سال 2021 که انتظار می‌رود یک سازه خودرویی مخصوص برای سیستم خودران طراحی و آماده شده باشد، خودروهای خودران خود را برای فروش به بازار عرضه کند. 
در عین حال فورد مشغول آزمایش شیوه‌های متفاوتی است که می‌توان از خودروهای خودران برای جابه‌جایی افراد و کالاها استفاده کرد. به عنوان مثال این کمپانی در میامی با واحد‌های تجاری محلی وارد همکاری شده تا به آزمایش طرح‌هایی برای خودروهایی بپردازد که می‌توانند غذا، لباس‌های شسته‌شده و گل را به مشتریان برسانند. 
در همین راستا چهارشنبه هفته گذشته فورد از همکاری با فروشگاه‌های زنجیره‌ای والمارت به منظور ارائه خدمات ارسال خودکار کالاها به مشتریان خبر داد. شریف ماراکبی، رئیس واحد خودران‌های فورد اعلام کرد: «ما در جابه‌جایی افراد و کالاها فرصتی یکسان و مشابه را می‌بینیم.» 
در میان نتایجی که مدیران فورد از تست یک‌ساله خودران‌ها در میامی به دست آورده‌اند، می‌توان به این اشاره کرد که مشتریان ساکن در آسمانخراش‌های بلند درون شهر، کمتر تمایل دارند برای برداشتن کالای خریداری شده خود به خیابان بروند و آن را از داخل جعبه‌ای که در یک ماشین بدون راننده تعبیه شده، بردارند. در مقابل مردمی که در حومه شهر زندگی می‌کنند، اغلب مایل‌ هستند که غذا یا کالاهای مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های داخل شهر تهیه کنند و در نتیجه مشتری این خدمات هستند. 

  ائتلاف برای گذر از بحران
نشانه‌هایی مبنی بر این‌که بازار خودرو ایالات متحده به سمت رکودی دوره‌ای پیش می‌رود، با هزینه‌های بالاتر فولاد که نتیجه اعمال تعرفه‌ واردات است، ترکیب شده و فشار مضاعفی را متوجه سه خودروساز بزرگ دیترویت کرده است. 
مری بارا، مدیرعامل جنرال موتورز ماه گذشته از یک برنامه کاهش هزینه خبر داد که شامل بازخرید 18هزار نفر از کارکنان می‌شد. او هشدار داده که اگر تعداد کارکنان این شرکت به اندازه کافی کاهش پیدا نکند، مجبور به تعدیل نیروی گسترده خواهند شد. 
از ماه می جنرال موتورز و واحد خودران آن با نام کروز موفق شده‌اند برای ارائه خدمات تاکسی‌های خودکار تعهد سرمایه‌گذاری معادل 5 میلیارد دلار را از گروه سافت‌‌‌بنک در ژاپن و هوندا موتور به دست آورند. 
به نظر می‌رسد فورد نیز با در نظر گرفتن نگرانی‌های سرمایه‌گذارانش و دستیابی ساده‌تر به فناوری خودروهای الکتریکی، چیزی‌که مشخصا کمتر از رقیب آمریکایی‌اش در آن خبره است، از همکاری با فولکس‌واگن استقبال کرده است. 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =