تایر

بلاتکلیفی نیم‌میلیون حلقه تایر باری-اتوبوسی در انبار کارخانه‌های خارجی، ‌مشکلات جدیدی را برای تجار ایرانی و تولیدکنندگان خارجی رقم زده است.

به گزارش «اخبار خودرو»،تخصیص بودجه‌های چند ‌صدمیلیون‌دلاری برای واردات تایرهای رادیال باری-اتوبوسی به کشور، ‌برای هر تاجر و بازرگانی آنقدر جذابیت داشت که برای تامین لاستیک‌های باری-اتوبوسی دست‌به‌کار شود و به امید دریافت ارز دولتی برای رایزنی با شرکت‌های بزرگ تایرسازی به‌ویژه چینی‌ها، ‌مسیر سرزمین اژدهای طلایی را پیش بگیرند. حال اما در شرایط فعلی که بانک‌های خارجی مسیر هرگونه تبادل مالی با ایران را مسدود کرده‌اند، ‌نیم‌میلیون حلقه تایر باری-اتوبوسی در انبار تایرسازان خارجی به‌ویژه چینی‌ها درحالت بلاتکلیفی قرار دارند. به گزارش روزنامه «دنیای‌خودرو» بسیاری از تجار بزرگ تایر ایران که به‌عنوان نماینده شرکت‌های بزرگ تایرساز چینی نیز مشغول به فعالیت هستند، با مشکل بزرگی برای تبادل ارز بین ایران و شرکت‌های مادر روبه‌رو شده‌اند. این شرکت‌ها که به سفارش نماینده‌های ایرانی خود و البته به سفارش دولتی‌ها اقدام به تولید انبوه لاستیک‌های باری-اتوبوسی کرده‌اند، با مشکلات عدیده‌ای برای دریافت بهای کالای خود مواجه هستند. براساس گزارش‌های رسیده به «دنیای‌خودرو» درحال‌حاضر نزدیک به نیم‌میلیون حلقه لاستیک در انبار شرکت‌های خارجی در انتظار تسهیل شرایط نقل‌وانتقال ارز دپو شده‌اند. این درحالی است که این شرکت‌ها با فشار به نماینده‌های ایرانی خود بارها تاکید کرده‌اند که در صورت عدم تامین منابع مالی از سوی ایران، تایرهای تولیدشده به دیگر کشورها ارسال خواهند شد و نماینده‌های ایرانی این شرکت‌ها هستند که باید خسارت ناشی‌از عدم تحویل به موقع کالا از انبار و تسویه با شرکت را پرداخت کنند. البته علت اصلی بلاتکلیفی این تعداد لاستیک در انبار شرکت‌های خارجی عدم همکاری بانک‌های خارجی با ایران است و درصورت عدم پرداخت به موقع قیمت تایرها به کمپانی‌های خارجی، ‌نماینده‌های ایرانی این شرکت‌ها باید ضرر و زیان حاصل از این تاخیر را از محل پیش‌پرداخت‌های خود نزد کارخانه‌ها بپردازند.
توقف واردات تایر به کشور آن‌هم به‌دلیل مشکلات بانکی اگرچه حجم ورود این کالای استراتژیک به کشور را به شدت کاهش داده است اما ازسوی دیگر برداشته شدن محدودیت‌های کنترل قیمت برای جلوگیری از ثبت‌سفارش تایر با قیمت‌های بالاتر از کارخانه  و همچنین عدم نظارت بر استانداردها و کیفیت لازم این تایرها  باعث شده است حجم ثبت‌سفارش تایرهای باری-اتوبوسی به‌شدت بالا برود و تنها طی یک‌هفته گذشته بیش‌از 500هزارحلقه تایر توسط تجار و بازرگانان برای ورود به کشور ثبت‌سفارش شوند. ثبت‌سفارش‌هایی که گویا هنوز راهکار عملی برای انتقال ارز مورد نیاز، ‌حمل‌ونقل و حتی تولید آنها در کارخانه‌های خارجی اتخاذ نشده است و مسئولان دولتی تنها به بالا رفتن آمار ثبت‌سفارش‌ها برای تامین نیاز بازار دلخوش کرده‌اند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =