خودروسازان

مشکل این است که خودروسازان خودروهایی را وارد کرده‌اند اما دانش فنی آن را نیاورده‌اند و یا دانش فنی منتقل شده، اما به شکل گسترده توزیع نشده و فقط در اختیار نمایندگان رسمی قرار گرفته و امکان شرکت در آموزش‎های فنی مربوط‌به این خودروها برای تعمیرکاران خارج از شبکه نمایندگی وجود ندارد.

به گزارش «اخبار خودرو»، رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو تهران اعلام کرد: «قطعات عمومی خودرو در بازار وجود دارد، اما در زمینه تامین قطعات خاص مشکل جدی وجود دارد.» علیرضا نیک‌آیین با اشاره به اینکه قطعات خاص عمدتا دست شرکت‌های خودروساز است، در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای خودرو» اظهار کرد: «این موضوع شامل قطعات خودرویی مانند برلیانس می‌شود. به این ترتیب مشکل این است که خودروسازان خودروهایی را وارد کرده‌اند اما دانش فنی آن را نیاورده‌اند و یا دانش فنی منتقل شده، اما به شکل گسترده توزیع نشده و فقط در اختیار نمایندگان رسمی قرار گرفته و امکان شرکت در آموزش‎های فنی مربوط‌به این خودروها برای تعمیرکاران خارج از شبکه نمایندگی وجود ندارد.»

   ترجیح مشتری تعمیر قطعه است نه خرید
وی با بیان این‎که بعضی از خودروهای وارداتی در زمان استفاده در اقلیم ایران با مشکلاتی مواجه می‌شوند، گفت: «همین عامل باعث می‌شود در این خودروها، یک قطعه خاص خراب شود. اما متاسفانه این مسائل پیگیری نمی‌شود.» نیک‌آیین با توضیح این مطلب که قطعات عمومی به اندازه کافی در بازار وجود دارد، اگرچه قیمت‌ها بالا است، تصریح کرد: «به همین دلیل مصرف قطعات کاهش داشته است. چراکه مردم بیشتر ترجیح می‌دهند قطعه خراب و مشکل‌دار را تعمیر کنند تا این‎که هزینه خرید قطعه جدید و تعویض را متحمل شوند.» به گفته وی، به دلیل فشار برخی مالکان متاسفانه در مدت اخیر برخی تعمیرات غیراستاندارد روی خودروها انجام می‌شود که موضوع نیز به مشکل جدی تبدیل شده است.

   تاثیر منفی عملکرد سودجویان در بازار
علیرضا نیک‌آیین درخصوص اخباری که مبنی بر احتکار قطعات و عرضه آن‎ها پس از افزایش قیمت منتشر شده است، گفت: «درحال‎حاضر به دلیل ایجاد شرایط بد اقتصادی، غیر از حوزه لوازم یدکی خودرو، متاسفانه در بخش‌های دیگر نیز همین اتفاق می‌افتد. در واقع عده‌ای سودجو اقلامی را در انبارها نگهداری می‌کنند و با عدم عرضه کافی، باعث گران شدن قطعات می‌شوند.» وی همچنین تاکید کرد: «درصورتی که اگر قیمت دلاری این قطعات (که ممکن است وارداتی هم باشند) محاسبه شود، کاملا مشخص است که قیمت فروش آن‎ها در بازار بسیار بالاتر از حتی قیمت خرید آن‎ها به دلار است. عرضه‌کننده و فروشنده قطعات ارقامی بسیار بالاتر از سود متعارف را از مشتری و خریدار دریافت می‌کنند.» نیک‌آیین با بیان این‎که فقط با از بین بردن تعادل میان عرضه و تقاضا امکان کسب چنین سودی فراهم می‌شود، خاطرنشان کرد: «در این شرایط حجم تقاضا افزایش می‌یابد در حالی که عرضه به اندازه کافی وجود ندارد. این در حالی است که قطعات و لوازم یدکی به اندازه کافی در انبارها موجود است.» به گفته وی چنین ترفندهایی در بازار استفاده می‌شود و عرضه و موجودی قطعات در بازار را با مشکل جدی مواجه می‌کند. علیرضا نیک‌آیین با تاکید بر این‎که این مشکل درمورد قطعات خودروهای سبک و سواری کمتر مشاهده می‌شود، اظهار کرد: «این مساله بیشتر در زمینه قطعات خودروهای سنگین و تجاری قابل‌رویت است.»

   چالش واردات لوازم یدکی خارجی
وی در پاسخ به این سوال که باتوجه‌به افزایش نرخ ارز، میزان قطعات خارجی در بازار کاهش داشته است یا خیر، توضیح داد: «عرضه قطعات خارجی در بازار کاهش داشته است. واردات قطعات و لوازم یدکی خودرو به دلیل چالش‌هایی که در مبادی گمرک وجود دارد، تبدیل به مشکل جدی شده است و واردکنندگان نمی‌توانند قطعاتی را که وارد کرده‌اند ترخیص کنند.» نیک‌آیین با بیان این‎که فرایند ترخیص کالا بسیار طولانی شده است، گفت: «ممکن است یک واردکننده به هر دلیل از ارز نیمایی استفاده نکند و بخواهد مانند سابق و مثل تاجران سایر کشورها پول را حواله کرده و کالا را تحویل بگیرد. این در حالی است که امکان این روند سلب شده است و تاکید بر این است که کالا ثبت‌سفارش شود.» وی با اشاره به این‎که این روند در حالی است که ثبت‌سفارش و تخصیص ارز نیمایی قوانین خاص و مشکلات زیادی دارد، اظهار کرد: «مثلا می‌گویند این قطعه در ایران تولید می‌شود و امکان واردات آن وجود ندارد. در حالی که این تولید داخل برای خودروهای مشخصی است و این قطعه برای همه نوع خودرو، در کشور تولید نمی‌شود.»
   برخورد با ارائه‌دهنده کاتالیست اجاره‌ای
رئیس اتحادیه تعمیرکاران تهران در رابطه با موضوع استفاده از کاتالیست‌های تقلبی، غیراصلی و بی‌کیفیت و همچنین اجاره کاتالیست به مالکان خودروها، توضیح داد: «پس‌از پیگیری‌های انجام‌شده در این زمینه، مشخص شد اشخاصی در نزدیکی مرکز معاینه فنی شرق تهران اقدام به چنین کاری کرده‌اند. این موضوع را آقای حسینی‌منش، مدیرعامل ستاد معاینه فنی شهر تهران اعلام کردند که این افراد به مالکان خودرو کاتالیست اجاره می‌دهند.» نیک‌آیین در ادامه افزود: «ما با مراجعه به این محل متوجه شدیم واحدی که چنین کاری انجام می‌دهد، فروشگاه لوازم یدکی است که با استخدام یک کارگر به‌عنوان تعمیرکار، کاتالیست اجاره می‌دهد.» به گفته وی، با همکاری نیروی انتظامی، برخورد قانونی مناسب با این واحد صورت گرفت و این فروشگاه جمع‌آوری شد. ضمن اینکه تعهد از این شخص تعهد گرفته شد که چنین اقدامی بار دیگر تکرار نشود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =

آخرین اخبار