طرح مشترک پلیس راهنمایی و رانندگی و تاکسیرانی

بیش از یک‌ماه از اجرای طرح مشترک پلیس راهنمایی و رانندگی و تاکسیرانی برای برخورد با مسافرکش‌های شخصی می‌گذرد. فعالیت این مسافرکش‌ها در اماکنی مانند مدارس و پایانه‌ها تا حد زیادی کنترل شده است اما در مجموع هنوز سهم زیادی در حمل‌ونقل روزانه شهر تهران دارند. 

به گزارش «اخبار خودرو»، چند وقت پیش بار دیگر موضوع برخورد با مسافرکشان شخصی و سروسامان بخشیدن به حضور پررنگ آنها در خیابان‌های تهران از سوی پلیس و سازمان تاکسیرانی مطرح شد. هر یک از این دو سازمان به اعتبار وظیفه و ماموریتی که دارند، اعلام کردند به این موضوع رسیدگی خواهند کرد. تاکسیرانی خود را متولی اصلی حمل‌ونقل مسافر با خودروهای سبک در خیابان‌های شهرها می‌داند و ماموریت پلیس نیز ایجاد نظم و انضباط در خیابان‌هاست. بر همین اساس بیشتر از یک‌ماه پیش علیرضا قنادان، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی از آغاز طرح مشترک این سازمان و پلیس برای برخورد با مسافربرهای شخصی غیرمجاز خبر داد و در همین راستا به‌طور سرزده، از نحوه اجرای این طرح هم در خیابان میرداماد بازدید کرد.

مشابه این طرح در سال‌های گذشته هم اجرا شده است. تیرماه سال 1395 فرمانده یگان عملیات و کنترل طرح‌های ویژه ترافیکی پلیس راهور تهران بزرگ از جریمه 40‌هزارتومانی مسافرکش‌های شخصی در پایتخت خبر داد. در راستای همین طرح قرار شد با مسافرکشی خودروهایی که پلاکشان، پلاک تهران نیست و جزو خودروهای پلاک شهرهای دیگر محسوب می‌شوند، برخورد شود.

مهدی‌ابراهیمی، معاون فنی سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران درباره اجرای طرح مشترک پلیس و تاکسیرانی برای برخورد با مسافرکشان شخصی به «دنیای خودرو»: می‌گوید: «تاکسیرانی و پلیس گشت‌های مشترکی برای اجرای این طرح تشکیل دادند که اجرای طرح را هم در حوزه سرویس خودرو مدارس و هم در میادین و پایانه‌های تاکسیرانی پیگیری می‌کنیم.»

وی با بیان اینکه از سوی خودروهای شخصی مشکلاتی ازجمله مزاحمت‌ ترافیک و ... ایجاد می‌شود، توضیح می‌دهد: «مردم دوست دارند از تاکسی استفاده کنند، زیرا اعتماد بیشتری دارند. به بیان دیگر مزاحمت‌های ایجادشده از سوی خودروهای شخصی، هم برای تاکسیران‌هاست و هم برای شهروندان.»

ابراهیمی افزود: «درباره مسافرکشان شخصی، اعمال قانون به صورت مجازات مالی است. البته با کمبود نیرو مواجه هستیم. بنابراین بر اماکن و معابری که حساس‌تر هستند و گزارش مردمی و تاکسیران‌ها به ما رسیده، متمرکز شده‌ایم. ضمن اینکه بر مدارس هم نظارت ویژه داریم تا خودروهای مدارس صاحب صلاحیت، گواهی و برچسب داشته باشند در غیر این صورت آنهایی را که برچسب لازم را ندارند، جریمه می‌کنیم.»     

معاون فنی سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران افزود: «البته با اجرای این طرح نمی‌توان همه مسافرکش‌های شخصی را سازماندهی کرد؛ اما به‌هرحال بعضی از آنها به سمت مراکزی مانند آژانس‌ها هدایت می‌شوند که فعالیت آنها زیرنظر قانون است.»

مسافرکش‌های شخصی چه می‌گویند؟

حالا با گذشت بیش از یک‌ماه از اجرای طرح جدید به‌جزو در همان مراکز مورد تاکید معاون فنی سازمان تاکسیرانی شهرداری تغییر محسوسی در کاهش تعداد خودروهای شخصی در سایر مراکز و معابر دیده نمی‌شود.

حسین راننده 25‌ساله‌ای است که در مسیر خیابان میرداماد به ونک مسافرکشی می‌کند، می‌گوید: «هر سال پلیس و تاکسیرانی چنین طرحی را مطرح می‌کنند اما واقعیت این است که  تهران و حتی همین خیابان آن‌قدر بزرگ هستند که امکان نظارت بر آن را ندارند و به‌همین دلیل تنها وقفه‌ای در حد یک تا دو روز در کار ما ایجاد می‌شود.»

محمود، راننده میانسالی است که در یکی از مسیرهای غربی شهر تهران به‌عنوان مسافرکش شخصی در حال فعالیت است. وی که پیش‌تر در بازار تهران به خرید و فروش موادغذایی مشغول بوده است، درباره اجرای این طرح به خبرنگار «دنیای خودرو» می‌گوید: «من منطق اجرای این طرح را متوجه نمی‌شوم. مگر تعداد تاکسی‌ها با تعداد مسافران نسبتی دارد؟ تعداد مسافران خیلی بیشتر است و اگر مسافرکش شخصی نباشد، این مسافران در راه می‌مانند.»

وی در واکنش به این طرحِ این نکته از سوی خبرنگار «دنیای خودرو» که برخی افراد در پوشش مسافرکشان شخصی به مردم آسیب زده‌اند، می‌گوید: «آدمی که می‌خواهد به مردم ضربه بزند می‌تواند در هر پوششی به آنها آسیب برساند. مگر تا به حال نخوانده‌اید که فلان افراد در پوشش ماموران آب و برق و فلان سازمان به نوامیس مردم تعرض کرده‌اند. آیا این توجیه مناسبی است؟»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 13 =