خودروسازان

در فاز کوتاه‎مدت افزایش تولید خودروسازان در دستور کار قرار گرفته است تا هم بتوان به هدف‎گذاری تولید خودرو که یک‎میلیون و 200هزار دستگاه بوده نزدیک شد و هم به تعهداتی که خودروسازان به مشتریان بابت تحویل خودرو دارند، دست یافت.

 به گزارش «اخبار خودرو»، بعد از آن‎که یک فوریت طرح ساماندهی بازار و صنعت خودرو در اردیبهشت‎ماه در مجلس به تصویب رسید، مقرر شد برای بررسی بیشتر در کمیسیون صنایع و معادن مورد بحث قرار بگیرد. از آن زمان تاکنون از این طرح خبرهای متفاوتی منتشر شده و همچنان مشخص نیست که سرانجام این طرح در مجلس چه خواهد شد. اما از سوی دیگر، بعد از روی کار آمدن رضا رحمانی به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت، او نیز اعلام کرد به‌دنبال ساماندهی صنایع خودرو و قطعه است و در جلسه رأی اعتماد خود هم بر این موضوع تاکید کرد. 
حال با توجه به اینکه دو طرح در این زمینه وجود دارد که یکی در مجلس و دیگری در دولت به جریان افتاده است، باید دید کدام‎یک زودتر به مرحله اجرایی می‌رسد. در همین رابطه رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن وتجارت با اشاره به مشکلاتی که خودروسازان با آن دست به گریبان بودند و منجربه کاهش 40درصدی تولید خودرو شد، گفت: «بر همین اساس بسته جامعی در سه فاز کوتاه، میان و بلند مدت تهیه و تدوین شده است.»
   طرح وزیر؛ از اهداف تا برنامه‎ها
رحمانی با بیان این‎که این بسته با اهداف حمایت از تولید داخلی، افزایش تولید، ارتقای کیفیت و متعادل‎کردن قیمت، طراحی و اجرایی خواهد شد، اظهارداشت: «در فاز کوتاه‎مدت افزایش تولید خودروسازان در دستور کار قرار گرفته است تا هم بتوان به هدف‎گذاری تولید خودرو که یک‎میلیون و 200هزار دستگاه بوده نزدیک شد و هم به تعهداتی که خودروسازان به مشتریان بابت تحویل خودرو دارند، دست یافت.» وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: «در این برنامه کوتاه‎مدت همچنین روی تامین نقدینگی و مشکلاتی که قطعه‎سازان با آن روبه‎رو هستند، تمرکز شده است.» وی با اشاره به برنامه میان‎مدت و بلندمدتی که برای صنعت خودرو تدارک دیده شده است، اظهار داشت: «ظرف یک الی دو سال مشکلاتی که طی سال‎های گذشته برای آن ها به وجود آمده است، حل خواهد شد. بر این اساس و باتوجه‌به شرایط موجود، باید قطعات وارداتی عمدتا داخلی‎سازی شوند و تا جایی که امکان دارد، در زمینه تولید قطعه به خودکفایی دست یابیم. همچنین رابطه قطعه‎ساز و خودروساز باید بر اساس این طرح اصلاح شده و معوقات قطعه‎سازان بر اساس روال معقولی پرداخت شود.»

  کوچک‎سازی و چابک‎سازی در دستور کار
وزیر صمت همچنین با اشاره به این‎که خودروسازان باید تمامی اموال مازاد و زیرمجموعه‎های زیان‎ده خود را به فروش برسانند، گفت: «آن‎ها برای کاهش هزینه‎های تولید باید این اموال مازاد و غیرتولیدی و زیرمجموعه‎های زیان‎ده خود را واگذار کرده و حجم مجموعه خود را کوچک کنند تا بتوانند چابک‎تر به فعالیت تولیدی‌شان بپردازند.» 
بر اساس این گزارش، به نظر می‎رسد سرانجام دولت به این نتیجه رسیده است که خودروسازان باید از بنگاه‎داری در سایر رسته‎های اقتصادی خارج شوند و فقط به فعالیت تخصصی خود بپردازند. این در حالی است که در صنعت بانکداری نیز این مشکل وجود دارد. اما باید در نظر داشت اگر چنین اهداف و برنامه‎هایی واقعا در عمل تحقق یابد و خودروسازان از حجم خود بکاهند، به‎طور قطع می‎توان آینده بسیار بهتری برای آن‎ها از نظر تولیدی و عملکردی متصور بود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =