صنعت خودرو

از برآیند گروه خودرویی می‌توان چنین استنباط کرد که انتظار رشد 20 تا 30‌درصدی از این صنعت بورسی باتوجه به شرایط موجود دور از ذهن نیست. همچنین شرایط کلی بازار سرمایه می‌تواند این روند را تشدید کند

وضعیت خودروسازان در بازار سرمایه این روزها روند سینوسی را پشت‌سر می‌گذارد اما برخی کارشناسان معتقدند به‌رغم این روند، آن‌ها پتانسیل رشد 20 تا 30درصدی را دارند البته این موضوع بستگی به عواملی دارد که باید محقق شوند. ازسوی‌دیگر در کوتاه‌مدت می‌توان انتظار رشد خودرویی‌ها را داشت. اما به‌واسطه اخبار افزایش قیمت خودرو در کوتاه‌مدت و بلندمدت و باتوجه به اینکه آن‌ها از نظر بنیادی وضعیت مطلوبی ندارند، نمی‌توان انتظار چندانی از آن‌ها داشت. درهمین رابطه حمیدرضا افشار، کارشناس بازار سرمایه و معامله‌گر کارگزاری «سهام بارز»  در گفت‌وگو با «دنیای‌خودرو» به تشریح آخرین وضعیت خودرویی‌ها و همچنین آینده آن‌ها در بازار سرمایه پرداخت.

 درحال‌حاضر وضعیت کلی حجم دادوستدهای بازار سرمایه باتوجه به اتفاقاتی که در چند وقت گذشته روی داده، به چه صورتی است؟

حجم معاملات در بورس نسبت‌به ماه گذشته تغییر محسوسی داشته و این امر نیز به دو گروه خودرویی و بانکی مربوط می‌شود. ازسوی‌دیگر قیمت‌ها برای خرید جذاب شده‌اند و ترس خریداران برای خرید سهام به‌دلایل بنیادی کاهش یافته که این موضوع برای خرید سهام و صنعت پرپتانسیل برای بسیار مهم است.

 چرا انگیزه برای خرید در بازار افزایش پیدا کرده است؟

باتوجه به اینکه نوسانات قیمت نفت در بازار جهانی و نرخ ارز در داخل فروکش کرده و ازسوی‌دیگر اهالی بازار  روی نرخ 8500‌تومانی دلار نیمایی به‌توافق رسیده‌اند و همچنین باتوجه به نزدیک شدن به فصل انتشار گزارش‌های 9‌ماهه شرکت‌ها، این عوامل می‌تواند محرک خوبی برای رشد شرکت‌هایی باشد که عملکرد خوبی از خود برجای بگذارند و همین عوامل موجب شده‌اند تقاضا برای خرید سهم افزایش پیدا کند.

درحال‌حاضر شرایط گروه خودرویی را  چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا تا پایان سال می‌توان به رشد این صنعت بورسی امیدوار بود؟

وضعیت گروه خودرویی مانند یک کلاف سردرگم و به‌هم‌پیچیده است و دو اقدام افزایش قیمت خودرو و معافیت مالیاتی پنج‌ساله افزایش سرمایه خودروسازان که در هفته گذشته در مجلس به تصویب رسید، در کوتاه‌مدت می‌تواند محرک‌های خوبی برای رشد سهام خودرویی‌ها باشد. این در حالی است که خودروسازان بزرگ کشور با مشکلات ساختاری عدیده‌ای روبه‌رو هستند و ازسوی دیگر نیز زیان انباشته این شرکت‌ها کار را برای ادامه فعالیت آن‌ها بسیار دشوار کرده است.

 پیش‌بینی شما از آینده این صنعت بورسی چیست؟

در مورد پیش‌بینی وضعیت گروه خودرویی باید سراغ لیدر این گروه یعنی سایپا رفت. باید گفت زیرمجموعه‌های سایپا عملکرد خوبی نداشتند، به‌عنوان‌مثال شرکت سازه‌گستر در شش‌ماهه منتج به آذرماه با زیان 1000میلیاردتومانی روبه‌رو بوده یا مگاموتور تا پایان سال با همین میزان زیان مواجه خواهد شد. برهمین اساس گزارش 9‌ماهه سایپا مثبت نخواهد بود اما به‌رغم این موضوع شاهد هستیم در چندوقت گذشته سایپا خوب معامله شده و مورد استقبال قرار گرفته است. این موضوع به خاطر مسائل تکنیکال از یک‌سو و همچنین اخباری که در مورد افزایش قیمت خودرو منتشر شده، ازسوی‌دیگر است، درواقع خودرو نیز در عمل با افزایش قیمت همراه بوده، همچنین درحال‌حاضر هر سهم سایپا  در محدوده 138‌تومان در حال معامله و تثبیت است و باتوجه به استقبالی که از سایپا شده، اگر اخبار مثبت حول و حوش خودروسازان ادامه یابد، می‌توان گفت در مرحله نخست برای هر سهم سایپا قیمت160 تومان، در مرحله دوم 180 تومان و حتی درنهایت 200 تومان  را نیز متصور بود.

رشد چند درصدی را برای گروه خودرویی تا پایان سال می توان متصور بود؟

از برآیند گروه خودرویی می‌توان چنین استنباط کرد که انتظار رشد 20 تا 30‌درصدی از این صنعت بورسی باتوجه به شرایط موجود دور از ذهن نیست. همچنین شرایط کلی بازار سرمایه می‌تواند این روند را تشدید کند.

انتشار اخبار مثبت و منفی تا چه میزان می‌تواند در روند حرکتی خودروسازان تاثیر داشته باشد؟

یک نکته را باید در نظر گرفت و آن‌این‌که باتوجه به ساختار ضعیف گروه خودرویی از نظر بنیادی برای رشد خودرویی‌ها باید اخبار مثبت ادامه پیدا کند. از طرف دیگر انتشار اخبار منفی می‌تواند به‌راحتی باعث نزولی شدن این نمادها شود.

 آیا ریسکی سهام‌داران خودرویی را تهدید می‌کند؟

بله، باتوجه به اینکه سهام‌داران خرد بسیاری در این صنعت حضور دارند و سفته‌بازی و نوسان‌گیری در سهام خودرویی‌ها زیاد بوده و  وارد شدن به سهام خودرویی‌ها برای کوتاه‌مدت بسیار پر ریسک است. بنابراین سهامداران باید گوش‌به زنگ باشند و باتوجه به اخبار موجود تصمیم‌گیری کنند.

 آیا سایر صنایع وابسته به خودروسازی می‌توانند در کوتاه‌مدت مانند خودرویی‌ها در بورس رشد داشته باشند؟

درمورد صنایع وابسته به خودروسازی ازجمله قطعه‌سازی، لاستیک و روانکارها نیز به‌دنبال افزایش هستند و اخبار مثبت برای آن‌ها وجود دارد. برهمین اساس این صنایع می‌توانند به‌دنبال خودرویی‌ها رشد را تجربه کنند.

 به‌دلایل رشد کوتاه‌مدت خودرویی‌ها اشاره شد، در میان‌مدت این صنعت چه مسیری را طی خواهد کرد؟

در میان‌مدت باید گفت باتوجه به افزایش قیمتی که خودروسازان اعمال کرده‌اند، حجم فروش آن‌ها چگونه خواهد بود؟ البته در این زمینه باید قدرت خرید مردم را نیز درنظرگرفت. این در حالی است که موضوع حجم فروش خودروسازان در میان‌مدت به نسبت افزایش قیمت از اهمیت بیشتری برای سهام خودروسازان در بورس برخوردار خواهد بود. موضوع دیگر تامین قطعات است، باتوجه به تحریم‌هایی که صنعت خودرو با آن روبه‌رو است، بحث نقل‌وانتقال پول و واردات قطعات ازجمله مسائلی هستند که باید وضعیت آن مشخص شود. البته محرک‌هایی که در مورد رشد خودرویی‌ها به آن‌ها اشاره شد، همگی در کوتاه‌مدت جوابگو است و در میان‌مدت و بلندمدت نیز باتوجه به آن‌که مسائل این صنعت به‌صورت ریشه‌ای حل نشده، وضعیت آنان چشم‌انداز روشنی ندارد.

 تحریم‌ها و موضوعات بین‌المللی چه مشکلاتی را می‌توانند برای شرکت‌های حاضر در بورس به‌دنبال داشته باشند؟

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که شرکت‌های بورسی با آن روبه‌رو هستند، مشکلات ارتباطات بین‌المللی و تحریم‌هاست که تاثیر مستقیمی بر عملکرد شرکت‌ها در بازار سرمایه می‌گذارد. باتوجه به اینکه این مشکلات ادامه‌دار به‌نظر می‌رسند، تاثیر بسیار سویی بر عملکرد شرکت‌های بورسی خواهد گذاشت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =