تویوتا راوفور

حدود 7سال پیش اگر بودجه 75میلیون‌تومانی برای خرید یک خودرو شاسی‌بلند داشتید، می‌توانستید کیا موهاوی را به قیمت 74میلیون‌تومان خریداری کنید. یک شاسی‌بلند متوسط با ظاهری زیبا، قابلیت‌ پیمایش مسیرهای خارج‌جاده‌ای، ابعاد بزرگ درون کابین و پیشرانه قدرتمند.

به گزارش «اخبار خودرو»،  حدود 7سال پیش اگر بودجه 75میلیون‌تومانی برای خرید یک خودرو شاسی‌بلند داشتید، می‌توانستید کیا موهاوی را به قیمت 74میلیون‌تومان خریداری کنید. یک شاسی‌بلند متوسط با ظاهری زیبا، قابلیت‌ پیمایش مسیر‌های خارج‌جاده‌ای، ابعاد بزرگ درون کابین و پیشرانه قدرتمند. البته اگر می‌خواستید رقیب هم‌قد و قواره آن را از برند تویوتا یعنی لندکروزر پرادو سفارش دهید، باید بیش از 100میلیون‌تومان هزینه می‌کردید. در اصل کراس‌اوور جمع‌و‌جور تویوتا یعنی راوفور در محدوده قیمت موهاوی عرضه می‌شد و برچسب قیمت 69میلیون‌تومانی را به خود می‌دید. در حال حاضر پس از گذشت 7سال، نسخه‌های کارکرده موهاوی به بازه قیمتی 350 تا 550میلیون‌تومان رسیده‌اند و با بودجه مشابه می‌توانید باز هم یک تویوتا راوفور البته با اختلاف سن 4ساله نسبت به موهاوی خریداری کنید. اما انتخاب کدام‌یک از این دو شاسی‌بلند منطقی‌تر است؟

ژاپنی 24ساله، کره‌ای 10ساله
کمپانی تویوتا همیشه مهارت خاصی در ساخت و تولید خودروهای شاسی‌بلند داشته و طی سال‌های گذشته همیشه با برند‌های شاسی‌بلند‌ساز مطرح جهان همچون جیپ به رقابت پرداخته است. البته تویوتا نیز همچون دیگر خودروسازان جهان با نزدیک شدن به قرن 21، دست به ساخت شاسی‌بلند‌های شهری یا به‌عبارت دیگر کراس‌اوور‌ها زد. 
کراس‌اوور‌های مختلفی توسط این برند ژاپنی تولید شده‌اند، اما یکی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین آن‌ها راوفور است. این خودرو که برای اولین‌بار در سال 1994 به جمع محصولات تویوتا پیوست، در ابتدا یک کراس‌اوور کوچک بود و در 3نسخه پنج در‌، سه در و سه در با سقف نرم متحرک به بازار عرضه می‌شد. در سال 2000 با معرفی نسل دوم، نسخه سه در با سقف نرم متحرک از لیست مدل‌های راوفور حذف شد. 
پس از آن در سال 2005 تویوتا نسل سوم این کراس‌اوور را معرفی کرد که دیگر خبری از مدل سه در نبود و از آن زمان تاکنون تنها در کلاس پنج در تولید می‌شود. نسل چهارم تویوتا راوفور در سال 2012 جایگزین شد. در این نسل طول، عرض و ارتفاع راوفور به ترتیب 4.661، 1.845 و 1.705 شده بود که از این حیث می‌توان گفت راوفور دیگر کراس‌اوور کوچک نبود و عملا وارد رده‌بندی کراس‌اوور‌های جمع‌وجور شد. در سال 2018 نیز شاهد رونمایی از نسل پنجم راوفور بودیم که به‌عنوان محصول 2019 تویوتا عرضه خواهد شد. برخلاف تویوتا، کیاموتورز کره‌جنوبی شاسی‌بلندسازی را دیر آغاز کرده و تمرکز اصلی خود را روی کراس‌اوور‌های شهری قرار داده است. البته کیا در سال 2008 دست به ساخت یک محصول متفاوت زد. این بار دیگر خبری از کراس‌اوور نبود و در اصل خودرو جدید کیا برای رقابت با شاسی‌بلند‌های واقعی، طراحی و تولید شده بود. این شاسی‌بلند کیا موهاوی نام داشت و در کلاس شاسی‌بلند‌های متوسط قرار می‌گرفت. البته در بازار‌های بزرگی همچون چین و آمریکا، مردم این شاسی‌بلند کیا را با نام «بورگو» می‌شناسند. موهاوی را می‌توان مردانه‌ترین خودرو کیا دانست. یک شاسی‌بلند با طول نزدیک به 4.9متر که قابلیت پیمایش مسیر‌های خارج‌جاده‌ای و آفرود را نیز دارد. موهاوی تا سال جاری میلادی به مدت یک‌دهه توسط کیا به بازار‌های جهانی عرضه شده است. امسال نیز شاهد رونمایی از جانشین موهاوی با نام «تلوراید» بودیم که از سال 2019 تولید خواهد شد.
ورود همزمان به ایران

تاریخچه ورود موهاوی و راوفور به کشور به حدود یک دهه پیش بازمی‌گردد. در سال 2008 شرکت ایرتویا اقدام به واردات مدل راوفور کرد. در ابتدا مدل‌های متعلق به نسل سوم راوفور به ایران آمدند که مورد استقبال قرار نگرفتند. یکی از دلایل اصلی این عدم استقبال را می‌توان قیمت بالا در زمان عرضه دانست. البته راوفور حتی چهره خوبی هم نداشت که مشتری را به خود جذب کند و هر کسی هم که این خودرو را خریداری کرد، صرفا به‌خاطر اطمینان به نام و برند خودرو بود. وقتی به سال 2013 رسیدیم ورق به نفع راوفور برگشت با عرضه نسل چهارم از این شاسی‌بلند در ایران، با وجود قیمت بالا، این‌بار استقبال به مراتب بیشتر شد. از آن زمان تاکنون راوفور مهمان بازار کشور بوده و عرضه می‌شود. 
شرکت اطلس‌خودرو نیز در سال 2009 مدل جذاب موهاوی را به سبد محصولات خود افزود. موهاوی توانست به سرعت مورد توجه قرار گیرد و به لطف قیمت مناسبی که داشت فروش نسبتا خوبی را تجربه کرد. البته بخت با این خودرو یار نبود و با وضع قانون جدید واردات خودرو و ممنوع شدن ورود خودروهای با حجم موتور بالای 2500‌سی‌سی، عرضه این خودرو از سال 2013 به بعد در ایران متوقف شد.

موهاوی قدیمی‌تر اما زیباتر
طراحی کیا موهاوی مربوط به سال 2008 بوده و طراحی تویوتا راوفور مورد نظر به سال 2012 بازمی‌گردد با این حال موهاوی به مراتب زیباتر و جذاب‌تر از راوفور است. اگر چند سال زمان را به عقب برگردانیم خواهیم دید که تویوتا در طراحی محصولات خود محافظه‌کارانه عمل کرده است. راوفور نیز از این قاعده مستثنا نبوده و با معرفی فیس‌لیفت این نسخه در سال 2016، به سرعت چهره‌اش قدیمی شده است. اما در مقابل طراحان کمپانی کیاموتور طرحی را برای موهاوی خلق کرده‌اند که پس از گذشت حدود 10سال، همچنان جذابیت‌های روز اول خود را به‌خوبی حفظ کرده است. البته هنگام ورود به درون کابین، ماجرا کمی متفاوت می‌شود با وجود این‌که کابین کیا به مراتب بزرگ‌تر از تویوتا بوده اما طراحی تویوتا مدرن‌تر از کیاست. 

راوفور آپشنال‌تر
در زمینه امکانات رفاهی نیز راوفور شرایط بهتری نسبت به موهاوی دارد. کیا موهاوی‌های عرضه‌شده در کشور با امکاناتی همچون بلوتوث، سیستم صوتی با قابلیت پخش CD و MP3، سیستم خودکار روشنایی چراغ‌ها، در صندوق عقب برقی، کلید هوشمند، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی، حافظه صندلی‌ها، آینه‌های تاشو برقی، کنترل فعال گشتاور، سیستم لغزش محدود دیفرانسیل، کروز کنترل اتوماتیک، سیستم ورود بدون کلید، سیستم مدیریت پیمایش، آینه الکتروکرومیک به‌همراه قطب نما و... همراه است. تویوتا راوفور مورد نظر نیز مجهز به امکاناتی از قبیل صفحه نمایش 6.1اینچی با قابلیت پخش CD، MP3 و WMA به همراه 6بلندگو، ورودی iPod و USB، بلوتوث، نمایش اطلاعات دفتر تلفن و آهنگ‌های تلفن همراه با اتصال بلوتوث، نویگیشن، سیستم تشخیص صدا، 11بلندگو JBL به‌همراه ساب‌ووفر و آمپلی‌فایر، چراغ مخصوص روز، جمع شدن خودکار آینه‌های جانبی، طریقه رانندگی ECO و Sport، آینه الکتروکرومیک، کروزکنترل، سیستم ورود بدون کلید، دکمه استارت، سیستم نشان‌دهنده باد لاستیک‌‌ها، نشان‌دهنده نقطه کور روی آینه جانبی، تهویه مطبوع جداگانه برای سرنشینان جلو، سانروف، روکش چرمی صندلی‌‌ها، روکش چرمی دسته دنده، گرمکن صندلی‌‌های جلو، ریموت هوشمند، سنسور دنده عقب و ... بوده که به‌عنوان یک خودرو مدرن و امروزی امکانات خوبی دارد.

وقتی موهاوی ضربه فنی می‌کند

هنگام خرید خودروهای شاسی‌بلند، حجم و قدرت پیشرانه یکی از مهم‌ترین پارامترهای مدنظر مشتریان است. بنابراین راوفور را باید حریف از پیش‌باخته در بخش فنی دانست چون این کراس‌اوور ژاپنی دارای یک پیشرانه کوچک 4سیلندر 2.5لیتری است که تقریبا نصف موهاوی قدرت تولید می‌کند. موهاوی با دو نوع پیشرانه بنزین‌سوز 6 و 8سیلندر در ایران عرضه شد که در حال حاضر مدل مورد بررسی ما در این نوشتار نسخه 8 سیلندر آن است. با این حساب تعداد سیلندر‌های موهاوی دوبرابر رقیب ژاپنی خود است و 2.1لیتر حجم پیشرانه بیشتر را در اختیار دارد که نتیجه آن اختلاف بیش از 200 نیوتون‌متری گشتاور است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =