صنعت خودرو

با گذشت چند ماه از آغاز تحریم‌ها، به‌هرحال سازوکارهای جدید و راه‌های تازه‌ای یافت شده است. ضمن این‎که هیجان اولیه ناشی‌از شروع تحریم‌ها نیز فروکش کرده است

طی روزهای گذشته، بانک‌های عامل و جزئیات پرداخت تسهیلات ۴هزارمیلیاردتومان دولتی به صنعت خودرو اعلام شد. به این ترتیب، پرداخت اولین سری بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان وارد فاز اجرایی شد و به نظر می‌رسد تا یکی، دو هفته دیگر نتیجه آن به‎درستی مشخص شود.

در این رابطه دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو با اشاره به این‎که روند اعطای تسهیلات ۴هزار میلیارد تومانی بعد از معرفی بانک‌های عامل به‌خوبی در حال طی شدن است، در گفت‌وگو با «دنیای خودرو» اعلام کرد: «اولین پرداخت سایپا توسط بانک صنعت‎ومعدن در حال انجام است و اولین پرداخت ایران‎خودرو نیز توسط بانک تجارت صورت خواهد گرفت که این پرداخت‌ها تا پایان هفته جاری به‌طور کامل انجام خواهد شد.»

کل ۴هزارمیلیارد تومان به قطعه‌سازان رسید

مازیار بیگلو با بیان این‎که انتظار این است که حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز تا دو هفته آینده همه قطعه‌سازان مبالغ اعلام‎شده را ارائه کنند، گفت: «نکته مهم این است که طبق توافق‌های انجام‎شده قرار است کل این مبلغ به حساب قطعه‌سازان منتقل شود.»

وی درخصوص روند انتقال این تسهیلات به حساب قطعه‌سازان، اظهار کرد: «این پول در حساب خودروسازان بلوکه می‌شود تا زمانی که خود قطعه‌سازان بتوانند آن را از حساب خودروساز برداشت کنند. این موضوع کمک قابل‌توجهی به قطعه‌سازان خواهد بود تا پیش از فرارسیدن تعطیلات سال جدید، بخش قابل‌توجهی از مواد موردنیاز تولید خود را تامین کنند.»

بعد از موضوع نقدینگی، عدم افزایش قیمت قطعات و مقاومت خودروسازان در به‌روزآوری قرارداد با تامین‌کنندگان، مشکل جدی دیگری بود که قطعه‌سازان با آن مواجه بودند.

مازیار بیگلو درباره نتیجه پیگیری‌های صورت‎گرفته برای حل این چالش، گفت: «برای حل این مشکل قطعه‌سازان در حال جمع‌آوری مدارک مثبته خود هستند و البته هردوخودروساز تا امروز برخی مدارک مرتبط را از قطعه‌سازان دریافت کرده‌اند که در حال بررسی آن‎ها هستند. تعدادی از این مدارک تحویل داده‌شده، موردبررسی قرار گرفته و به نتیجه مطلوب نیز منتج شده است.»

وی با اشاره به این‎که به این ترتیب می‌توان گفت حرکت رو به جلو در این راستا نیز آغاز شده است، درباره اعمال تغییر قیمت‌ها تاکید کرد: «این تصمیم‌گیری عطف به ماسبق نیز خواهد شد. به این معنا که براساس اسنادی که قطعه‌سازان ارائه می‌دهند، مشخص می‌شود از چه زمانی قیمت تمام‌شده تولید محصولات افزایش یافته است و خودروساز براساس اسناد، مابه‌التفاوت‌ها را از هرزمانی که باشد، بررسی خواهد کرد.»

افزایش اخیر قیمت‌ها منشأ اقتصادی ندارد

درخصوص تاثیر حل چالش‌های موجود و ارائه تسهیلات بر میزان تولید، دبیر انجمن قطعه‌سازان با اشاره به این‎که از زمان اعلام خبر ارائه تسهیلات، تولید در صنعت خودرو رشد صعودی پیدا کرده است، بیان کرد: «تولید ایران‎خودرو و سایپا درحال‎حاضر روزانه به حدود ۳هزار و۵۰۰ دستگاه خودرو رسیده است. بنابراین جای شک وجود ندارد که با پرداخت تسهیلات به‎طور کامل، قطعا با افزایش تولید مواجه خواهیم بود.»

مازیار بیگلو درباره رابطه میزان تولید و عرضه محصول و تغییر و افزایش اخیر قیمت خودرو در بازار نیز تصریح کرد: «این موضوع برای ما هم جای تعجب دارد. چراکه افزایش تولید خودروسازان در هفته‌های گذشته قابل‌انکار نیست. در واقع مشخص نیست چه اتفاقی افتاده است که ظرف ۱۰روز گذشته که صنعت خودرو افزایش تیراژ تولید داشته، قیمت در بازار سیر افزایشی را طی کرده است.»

وی با تاکید بر این‎که این تغییر در بازار ارتباطی با فرمول افزایش قیمت خودرو ندارد، افزود: «با وجود این‎که وزیر صنعت در اظهار نظر اخیر خود در این زمینه، کافی‎نبودن تولید را عامل این روند دانسته‌اند، باید گفت صنعت خودرو به‎هرحال در تلاش است تیراژ تولید را افزایش دهد و در این زمینه تا حد زیادی هم موفق عمل کرده است.»

به گفته وی، مساله افزایش اخیر قیمت خودرو در بازار منشأ اقتصادی ندارد و عامل اصلی آن، دست‌های پشت پرده است.

همکاری بانک‌های چینی، هندی و ترک

بیگلو درمورد مشکلات موجود در زمینه تامین قطعات موردنیاز خطوط تولید خودروسازان، توضیح داد: «همچنان درمورد تامین قطعات خارجی، مشکلاتی وجود دارد، چراکه قطعات با منبع تامین داخلی با هر دشواری تولید و تامین می‌شوند.»

وی با اشاره به این‎که در تامین برخی قطعات خارجی مانند EMS ،ECU، ایربگ و... مشکلاتی وجود دارد، گفت: «این مشکلات نیز بیشتر ناشی‌از کمبود ارز و فرایندهای طولانی تعاملات مالی و بانکی بین‌المللی است.»

بیگلو تاکید کرد: «باید توجه داشته باشیم که همین افزایش فعلی تولید، به این دلیل است که با گذشت چند ماه از آغاز تحریم‌ها، سازوکارهای جدید و راه‌های تازه‌ای یافت شده است. ضمن این‎که هیجان اولیه ناشی‌از شروع تحریم‌ها نیز فروکش کرده است.»

دبیر انجمن قطعه‌سازان درخصوص همکاری بانک‌های خارجی، اظهار کرد: «درحال‎حاضر بانک‌های هندی، برخی بانک‌های چینی و بعضی از بانک‌های ترک با ایران همکاری می‌کنند.»

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۹
    0 0
    میزان تولید با میزان عرضه فرق دارد. دوباره میزان عرضه به قیمت منصفانه با قیمت عرضه به قیمت چاپیدن فرق دارد خودرو ساز اگر روزی صد هزار تا هم خودرو تولید کند و انها را عرضه نکند و یا عرضه هم بکند ولی از طریق نمایندگیها و به قیمتهای خیلی بالا این مشکلات بوجود میاید بهترین راه حل برای کاهش قیمت خودرو اینست خودرو سازان روزانه اسامی افرادیکه ثبت نام کرده و خودرو به انها تحویل شده با مشخص نمودن قیمت خودرو را اعلام کنند حالا مشکلی هم بود اسم را به صورت ناقص اعلام کنند اگر هفته ای 3500 اسم انهم با قیمت درست اعلام کردند و قیمت خودرو کاهش نیافت بعد دنبال علت بگردید

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 14 =