خودروهای مانده در گمرک

گمرک ایران در نامه‌ای به سازمان اموال تملیکی خواستار تحویل‎گرفتن خودروهایی شد که ثبت‌سفارش آن‎ها به مشکل برخورده یا پرونده قضایی دارند.

به گزارش «اخبار خودرو»،درحالی‎که عطف به‎ ماسبق کردن دستورالعمل ممنوعیت واردات خودرو، ترخیص خودروهای موجود در گمرک را ناممکن کرده و مانع از ایفای تعهدات شرکت‌های نمایندگی و واردکنندگان به مشتریان آن‎ها شده است، گمرک ایران در نامه‌ای به سازمان اموال تملیکی خواستار تحویل‎گرفتن خودروهایی شد که ثبت‌سفارش آن‎ها به مشکل برخورده یا پرونده قضایی دارند. جمشید قسوریان جهرمی درخصوص تصمیم سازمان اموال تملیکی درباره خودروهای دپوشده در گمرک‌های کشور می‌گوید: «خودروهایی که مشکل ثبت‌سفارش نداشته‌اند و مهلت قانونی سه‎ماهه آن‌ها برای ترخیص گذشته است، کالای متروکه محسوب نمی‎شوند. متروکه کالایی است که صاحب آن به هر دلیل مراحل و تشریفات گمرکی را برای آن طی نکرده باشد، اما زمانی که عدم ترخیص ناشی‌از تصمیمات دولتی باشد، کالای دپوشده مشمول قانون کالاهای متروکه نمی‌شود و شرایط آن متفاوت است، زیرا براساس دستورالعمل‎های کلان از پروسه تشریفات گمرکی و ترخیص جلوگیری شده و این موضوع از دست صاحب کالا خارج است.»
   تنها بخشی از خودروهای پارسال در اختیار اموال سازمان اموال تملیکی است 
براساس مصوبه دولت در مناطق آزاد و ویژه، نباید کالاها دپو باقی بمانند و مسئولیت این موضوع با سازمان‌های مناطق آزاد و ویژه و بنادر است. بدین ترتیب که سازمان بنادر فهرست کالاها را به گمرک اعلام می‌کند و پس از آن گمرک این فهرست را در اختیار سازمان اموال تملیکی می‌گذارد. به گفته مدیرعامل سازمان جمع‎آوری و فروش اموال تملیکی، باید مشخص شود که این خودروها در کدام گمرک‌ها بوده و چه تعداد هستند. جمشید قسوریان جهرمی می‎گوید: «هیچ‎یک از خودروهای دپوشده در انبارهای گمرکات، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تاکنون به‎عنوان متروکه یا قاچاق به سازمان اموال تملیکی واگذار نشده است، بلکه تنها بخشی از خودروهای سال گذشته در اختیار ما است و به غیر از آن چیز جدیدی وجود ندارد.» وی می‎افزاید: «فلسفه تاسیس سازمان اموال تملیکی این است کالاهایی که از طریق مسیر قانونی نیامده یا در مسیر قانونی دچار مشکل شده‎اند به تملیک دولت درآمده و پس از تعیین تکلیف مجددا فروخته شوند.»

   فروش قطعات خودروهای دارای ثبت‌سفارش جعلی
مدیرعامل سازمان اموال تملیکی معتقد است: «مقاومت بانک‌مرکزی در مقابل ورود خودروهای وارداتی به بازار با توجیه ایجاد تقاضا و عدم تعادل در بازار ارز است، زیرا احتمال دارد ارز این خودروها تسویه نشده و واردات آن‎ها به‎صورت اعتباری بوده باشد. مگر آن‌که تسویه ارز آن‎ها به‎صورت کامل انجام شده باشد، اما اطلاعات دقیقی در این باره نداریم.» وی با بیان این‎که ماهیت خودروهای قاچاق قبلی با آن‎چه در ماه‌های اخیر اتفاق افتاده، متفاوت است، می‎گوید: «در گذشته این خودروها حجم بالای 2500سی‌سی داشتند و نمی‌توانستند رویه گمرکی را پشت سر بگذارند. خودروهای دوره جدید بخشی از فرایند را به‎صورت قانونی پیگیری کرده‌اند اما ثبت‌سفارش آن‌ها جعلی عنوان شده است که از لحاظ حجم موتور برای واردات به کشور مجاز تلقی می‌شوند.» قسوریان‌جهرمی می‎افزاید: «تاکنون تصمیم قطعی برای خودروهایی که ثبت‌سفارش آن‌ها جعلی بوده، گرفته نشده، البته یکی از گزینه‌ها می‎تواند فروش قطعات این خودروها در بازار باشد. این گزینه درخصوص خودروهای قاچاق نیز مطرح است؛ ما نمی‌توانیم خودروهایی را که حجم موتور آن‌ها بالای 2500سی‌سی بوده و به‎طور کلی از مسیر قاچاق آمده‎اند، بفروشیم، اما قطعات این خودروها را می‎توان در بازار داخلی فروخت تا علاوه‌بر حل مشکل کنونی و واریزشدن منابع حاصل از این فروش به خزانه، مشکل لوازم یدکی برخی خودروها در بازار تا حدودی رفع شود.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =