نشست خبری حمید کشاورز

حمید کشاورز: ‌کروز از دو خودروساز 1200میلیارد تومان طلب دارد و ارزش چک‌های برگشتی ما از آن‎ها تا پیش از عید 300میلیارد تومان بوده است

به گزارش «اخبار خودرو»، عضو انجمن صنایع همگن و قطعه‌سازی کشور روز گذشته طی یک نشست خبری، در رابطه با خودروهای ناقص ته‌نشین‌شده در خودروسازی‌ها، اعلام کرد: «این خودروهای ناقص در برخی قطعات مانند باتری، کمربند ایمنی، پمپ هیدرولیک، مجموعه کامل چرخ، ریل تنظیم کمربند، کاتالیست، عایق ضدآب، صندلی و دستگیره، فندک، جک و قطعات دیگر دچار کمبود هستند.»

حمید کشاورز با بیان این‎که به‎رغم کسری این قطعات، خودروسازان همچنان اصرار به تولید خودروهای ناقص دارند، تاکید کرد: «از مردادماه سال گذشته تلاش کردیم به خودروسازان بگوییم در صورت کمبود قطعه، خودرو تولید نکنند. اما به نظر می‌رسد آن‌ها اصرار دارند خودرو ناقص تولید کنند.»

مطالبه 1200میلیارد تومانی کروز از دوخودروساز

مالک هلدینگ مجموعه شرکت‌های کروز با اعلام این‎که کروز از دو خودروساز 1200میلیارد تومان طلب دارد، گفت: «خودروسازان قادر به پرداخت هفتگی، ماهانه و مستمر مطالبات قطعه‌سازان نیستند. ارزش چک‌های برگشتی ما از خودروسازان تا پیش از عید 300میلیارد تومان بوده است. حتی سقف اعتباری خودروسازان نیز پاسخگوی مطالبات قطعه‌سازان نیست و آن‎ها نمی‌توانند از بانک‌ها تسهیلات بگیرند.»

 این قطعه‌ساز با بیان این‎که به خودروسازان پیشنهاد کرده‌ایم پول تحویل هفتگی قطعات را پرداخت کنند، تصریح کرد: «درحال‎حاضر قطعه‌سازان ناچار هستند بابت ادامه کار، از اعتبار خود نزد     بانک‌ها استفاده کنند و برای خودروسازان به ضمانت خود وام بگیرند! اما حالا کار به جایی رسیده است که خودروسازان قادر به دریافت وام جدید از بانک‌ها هم نیستند.»

کشاورز با اشاره به کمبود قطعات خودروهای تولیدشده گفت: «هرقطعه‌ای که در این شرکت تولید می‌شود، حداقل دو شرکت دیگر نیز آن را تولید می‌کنند و هیچ‌گونه انحصاری وجود ندارد. ضمن آنکه اگر لیست کتبی این خودروها اعلام شود، می‌بینید که برخی از این کسری‌ها مانند کمربند ایمنی، ایربگ، باتری و دیگر موارد اصلا در شرکت ما تولید نمی‌شود که بخواهیم تامین‌کننده آن باشیم.»

وی در ادامه با انتقاد از برنامه افزایش تیراژ تولید خودروسازان افزود: «آن‎ها نمی‌دانند که تولید قطعات چه میزان سرمایه در گردش نیاز دارد. درحال‎حاضر شرکت کروز تامین 100درصدی برخی   قطعات خودرو را انجام می‌دهد و جور بقیه شرکت‌ها را نیز می‌کشد. این در حالی است که خودروسازان در زمانی که همه چیز خوب بود، از ما انتظار تامین ۳۰ تا ۴۰درصد قطعات را داشتند.»

روند طولانی تخصیص ارز؛ چالش عمده خودروسازی

کشاورز با اشاره به این‎که از آغاز دور تازه تحریم‌های بین‌المللی علیه کشور، تولیدکنندگان خارجی حاضر به فروش کالا به ما نیستند، گفت: «پیش از آغاز رسمی تحریم‌های جدید پیش‌بینی می‌شد که به چنین روزی برسیم. در زمان تحریم‌های گذشته در سال 91 نیز با خروج ناگهانی پژو از ایران چنین شرایطی را شاهد بودیم. آن زمان روزانه 800دستگاه پژو206 در کشور تولید می‌شد که برخی قطعات آن به ارزش 1200یورو، توسط پژو تامین می‌شد و اجازه داخلی‌سازی آن را نمی‌دادند. به این ترتیب با اعمال تحریم‌ها تولید خودرو در کشور به‎شدت کاهش یافت.»

وی افزود: «مشکل عمده صنعت خودرو کافی نبودن اعتبارات ریالی، بالا بودن قیمت ارز و فرایند طولانی تخصیص ارز و رساندن پول به شرکت‌های خارجی است.»

مالک مجموعه کروز در ادامه درخصوص تاثیر تحریم‌های اقتصادی بر تعاملات بین‌المللی، با اشاره به طولانی‎بودن مدت لازم برای انتقال ارز و واردات مواد اولیه تولید قطعات خودرو به کشور، اظهار داشت: «پیش از عید ۲۸میلیون یورو ازطریق بانک‌های مربوطه برای واردات مواداولیه به خارج از کشور فرستادیم، ولی بیش از ۱۰۰ روز طول کشیده و هنوز به این بانک‌ها نرسیده است.»

تکرار رفتار اشتباه توسط طرف فرانسوی

این قطعه‌ساز در ادامه افزود: «متاسفانه از سال 92 تا 96 ما برای فرانسوی‌ها فرش قرمز پهن کردیم و در شرکت سایپای کاشان و ایران‌‎خودرو آن‎ها را شریک 50درصدی کردیم. اما آن‎ها برای بار دوم ایران را ترک کردند و حتی خسارت چندصد میلیون یورویی توافق‎شده را هم پرداخت نکردند.»

این قطعه‎ساز درخصوص میزان داخلی‎سازی خودرو پژو301 که ازجمله خودروهای قرارداد برجامی پژو با ایران بود نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و افزود: «تولید 301 هنوز عملیاتی نشده و این خودرو از جمله خودروهای قرارداد پژو با ایران بود که طرف فرانسوی همان کاری را کرد که در تحریم قبلی انجام داده بود. درحال‎حاضر هنوز خودروسازان با ما برای تولید قطعات پژو 301 مذاکره نکرده‌اند.»

آرزوی سهامداران، خصوصی‎شدن خودروسازی‌ها است

کشاورز در مورد بحث‌های مطرح‎شده مبنی‌بر تلاش این شرکت برای خرید بخش دیگری از سهام ایران‌خودرو نیز تاکید کرد: «آرزوی ما خرید سهام خودروسازان نیست، بلکه آرزو داریم مدیریت خودروسازان خصوصی شود. ایران‎خودرو در مجمع سال ۹۶ که شرایط بدین شکل دشوار نیز نبود، معادل ۷میلیارد تومان سود مصوب کرد؛ یعنی بابت هر خودرو ۱۱هزار تومان. شرکت سایپا نیز زیان‌ده بود و سودی تعیین نشد. در آن زمان وضعیت اقتصاد مانند امروز نبود.»

به گفته وی، درحال‎حاضر شرکت‌های خودروساز با چنین بنیه مالی وارد شرایط تحریم شده‌اند. کشاورز ادامه داد: «ما به عنوان سهامدار به دنبال سود هستیم و دست هر واحدی که بتواند خودروسازان را از مدیریت دولتی خارج کند می‌بوسیم.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =