تایر

اواخر هفته قبل مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت در تماس با مسئولان انجمن صنعت تایر ایران ‌از احتمال عدم‌پرداخت ارز دولتی به این صنعت خبر دادند.

  به گزارش «اخبار خودرو​»،اواخر هفته قبل مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت در تماس با مسئولان انجمن صنعت تایر ایران ‌از احتمال عدم‌پرداخت ارز دولتی به این صنعت خبر دادند. اما داستان به همین‌جا ختم نشد و مسئولان دولتی از تایرسازان خواستند تا مواداولیه مورد نیازشان را با ارز نیمایی خریداری کنند تا در آینده تولید با مشکل مواجه نشود. به گزارش روزنامه «دنیای‌خودرو» تصمیم درست دولتی‌ها در حذف ارز دولتی برای واردات مواد اولیه تایر در شرایط فعلی یکی از بهترین تصمیمات ارزی دولت است. 
چراکه امروز هیچ نفعی از این ارز تخصیصی به صنعت تایر ایران نه به جیب مردم رفته و نه مشکلات دولت حل شده است. به‌گفته تایرسازان تنها واسطه‌ها و دلالان هستند که از این منابع سود می‌برند. مدیران صنعت تایر ایران نیز می گویند گرانی‌های اخیر از درون ادارات فروش و بازاریابی شرکت‌هایشان نشأت نگرفته است و کارخانه‌ها در کمال سلامت اقدام به توزیع محصولاتشان بین عوامل فروش می‌کنند. البته این شرکت‌ها وظیفه‌ای در زمینه نظارت بر گرانی‌های افسار گسیخته ندارند، اما به نظر می رسد اقدام اخیر دولت در حذف این رانت که بارها گفته شده به جیب دلال‌ها می‌رود، کاملا ستودنی است.
اما  آیا تایر برای مصرف‌کننده نهایی گران می‌شود؟ پاسخ به این سوال کاملا روشن است. نه‌تنها تایر برای مصرف‌کننده نهایی گران نخواهد شد، بلکه دولت می‌تواند با مدیریت صحیح این منابع، در شرایط دشوار کنونی به تامین کالاهای اساسی و موردنیاز مردم بپردازد و از آن‌جا که برای توزیع این اقلام در بازار رانتی وجود ندارد، آن را هزینه کند. 
در شرایط فعلی یک جفت تایر پرایدی که باید با قیمت350هزار تومان به دست مصرف‌کننده برسد،  نزدیک به 600هزار تومان فروخته می‌شود و توپ این گرانی‌ها به زمین دلال‌هایی می‌افتد که دراین چندسال ردی از آن‌ها به دست مدیران تایرسازی کشور نیفتاده است.
اگرچه پیش از این بارها مسئولان انجمن صنفی صنعت تایر ایران اعلام کرده بودند تنها 40درصد از مواد اولیه تایر، وارداتی است.  بر این اساس، می‌توان به این نتیجه رسید با تغییر نرخ ارز از 4200 به 14هزار و 500تومان در سامانه نیما تنها هزینه 40درصد از مواد موردنیاز برای تولید تایر بالا می‌رود و به‌این‌ترتیب تایر 200هزارتومانی برای تولیدکننده 450هزار تومان تمام می‌شود که با احتساب هزینه‌های تولید،‌ توزیع، عمده و خرده‌فروشی  ارزان‌تر از چیزی است که امروزه در بازار معامله می‌شود.
البته وارداتی بودن کائوچوی طبیعی و برخی مواد شیمیایی مورداستفاده در تایر در قیمت تمام‌شده این کالا برای رسیدن به دست مصرف‌کننده تاثیری نخواهد داشت. با این‌حال برخلاف نظر برخی افراد که معتقدند با حذف ارز دولتی از تولید یک کالا، دولت نمی‌تواند نقش نظارتی بر قیمت‌گذاری آن داشته باشد، اما دولت می‌تواند با این موضوع نیز مانند صنعت روانکارها برخورد کند. 
به این ترتیب که آن‌ها به‌رغم خرید ادتیوهای موردنیاز خود با ارز آزاد اما مجبورند براساس نرخ‌گذاری سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان برای فروش محصولاتشان عمل کنند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • هوشنگ تایر فروش IR ۲۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
    0 0
    عالیه خیلی بهتر شد

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 9 =