استفاده از ساختارهای گیاهی در محصولات «میشلن»

تصوری که از چوب داریم، باعث می‌شود این تفکر را داشته باشیم که صرفا برای قطعات تزئینی داخل کابین کارآیی داشته باشد، اما برخلاف این باور عمومی می‌توان به ساختاری برای پاکیزه کردن محیط‌زیست برای تولید تایر رسید.

در نگاه اول این ایده مانند انیمیشن عصرحجر (The Flintstones) به‌نظر برسد، ولی درواقع مهندسی تایرهای چوبی بسیار پیشرفته‌تر است. با توجه به‌ذخایر نفتی محدود کشورهای مختلف جهان و البته تنش شدید در بازار طلای سیاه مدتی است تولیدکننده‌های تایر به‌دنبال جایگزینی مواد اولیه‌ی جدید به‌جای نفت هستند.

به‌نظر می‌رسد شرکت فرانسوی میشلن، ایده‌ انقلابی تایرهای چوبی را به‌واقعیت تبدیل خواهد کرد. بر اساس گزارش منتشرشده، مقامات میشلن قصد دارند تا سال ۲۰۳۰ تایرهای چوبی را به‌بازار عرضه کنند.

استفاده از ساختارهای گیاهی در محصولات «میشلن»

سیریل روژه، رئیس بخش نوآوری و علمی میشلن اعلام کرد که مهندسان این شرکت به‌دنبال کنار گذاشتن بخش زیادی از نفت مواد اولیه‌ تایرها هستند و براساس آزمایش‌های انجام‌شده، چوب و ضایعات آن راه‌حل مناسب این هدف خواهد بود. علاوه‌بر تایرهای چوبی، این شرکت فرانسوی قصد دارد بااستفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی، تایرهایی با عمر بسیار بالا تولید کند تا یک خودرو در تمام عمر مفید با تجهیز یک دست تایر کارخانه‌ای، بی‌نیاز باشد.

روژه در این مورد گفت: «این یک رؤیا نیست. احتمالا اولین خودوروهای تولیدی این تایرها را تا سال ۲۰۳۰ داشته باشیم و بعد از آن صنعت تایر و لاستیک این نوع، از لحاظ تولید و تقاضا گسترش پیدا خواهد کرد. در مورد پیشرفت صحبت می‌کنیم؛ امیدواریم در سال ۲۰۳۰، اولین تایرهای چوبی را به‌نمایش بگذاریم.»

روژه اشاره می‌کند که استفاده از چوب منافع بسیاری دارد؛ از وابستگی کمتر به منابع نفتی تا کاهش هزینه‌های تولید همه از نتایج مثبت استفاده از چوب در تولید سنعت تولید تایر است.

تایرهای جدید هنوز هم در بیشتر موارد به تایرهای امروزی شباهت خواهند داشت اما با استفاده از تکه‌ها و ضایعات چوب در ساخت و ترکیب الاستومر به‌جای مواد نفتی، تفاوت بسیار بزرگی هم ایجاد می‌شود.

روژه اشاره می‌کند که حدود ۸۰ درصد تایر از مواد نفتی ساخته می‌شود و هدف نهایی این شرکت کاهش این مقدار به ۲۰درصد تا سال ۲۰۴۸ است تا تایرهای جدید، سهم بیشتری از مواد تجدیدپذیر داشته باشند.

روژه اضافه کرد: پروژه‌ مدنظر ما استفاده از تکه‌ها و ضایعات دورریختنی صنعت چوب برای تولید الاستومر تایرهاست. به‌نظر ما این راه‌حل برای آینده مناسب است. درخت‌ها در همه‌جا رشد می‌کنند، بنابراین با این فناوری فرصت منابع بومی برای تولیدکننده‌ها هم به‌وجود خواهد آمد.»

درحال‌حاضر میشلن در برزیل مزرعه‌ وسیعی از درخت‌های موز و کاکائو دارد تا این پروژه را به‌سرانجام برساند. برنامه‌ مهم بعدی میشلن، استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی در تولید تایر است.

ایده‌ اصلی این است که هر خودرو فقط با یک دست تایر فروخته و استفاده شود؛ با استفاده از چاپ سه‌بعدی سطح و آج‌های تایر بازسازی می‌شود.

میشلن درحال‌حاضر با شرکت ادآپ (AddUp) که در حوزه‌ چاپ سه‌بعدی فعالیت دارد، قرارداد همکاری امضا کرده است.

این دو شرکت به‌دنبال توسعه‌ چاپ سطح تایر یا پلیمر هستند و براساس گفته‌های روژه، تا چاپ سه‌بعدی تایر حداقل ۱5-10سال فاصله داریم که البته امکان تغییر فناوری آن هم تا آن زمان، وجود دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =