پلیس

در شرایطی که پیش‌تر و در برخی از خبرها اعلام شده بود که افزایش مبلغ جرایم راهنمایی و رانندگی از ۲۵ فروردین ماه اجرایی خواهد شد، شواهد حاکی از آن است که تاکنون افزایش مبلغ جرایم به پلیس راهور ابلاغ نشده است. 

مبالغ جرایم رانندگی، فعلا همان رقم قبلی است!

اوایل آذرماه سال گذشته سردار احمدرضا رادان، فرمانده فراجا در جریان بازدید از مقر پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا بر ضرورت افزایش مبلغ جرایم رانندگی تاکید کرد و در توضیح چرایی این درخواست خود نیز گفت: متاسفانه ارتکاب تخلف رانندگی، منجر به وقوع ۸۰ درصد تصادفات شده است. جرایم رانندگی باید بازدارندگی داشته باشند، یعنی باید به‌گونه‌ای باشد که فرد متخلف اصلا مرتکب آن نشود.

درحال‌حاضر اما مبلغ جرایم تخلفات رانندگی بازدارنده نیست و باید افزایش پیدا کند. این نکته را هم باید موردتوجه قرار دهیم که افزایش نرخ جرایم رانندگی ربطی به تورم ندارد و گرانی و ... ندارد. یک راننده اصلا نباید تخلف کند و کسی هم که تخلفی مرتکب نشده است که نباید جریمه سنگین پرداخت کند.

در واقع خاصیت بازدارندگی جرایم در همین جاست. درپی این اظهارات بود که به مرور، درخواست برای افزایش مبالغ جرایم رانندگی به یکی از نکات مطرح‌شده در اظهارات بعدی فرماندهان پلیس راهور، برخی کارشناسان ترافیک و ... بدل شد و حتی وزیر کشور نیز در جریان بازدیدی که در آخرین روز سال ۱۴۰۲ از مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا انجام داد بر ضرورت آن تاکید کرد و در پاسخ به پرسشی مبنی‌بر این که آیا دولت با افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی موافق است یا خیر گفت: رقم فعلی جریمه‌های رانندگی قطعا بازدارنده نیست، جریمه باید بازدارندگی داشته باشد، بنابراین در سال آینده (۱۴۰۳) تلاش می کنیم تشویق و تنبیه و همچنین افزایش جرایم رانندگی را اعمال کنیم.

با این وجود درحالی‌که پیشنهاد اولیه پلیس افزایش مبلغ جرایم رانندگی تا قبل از آغاز طرح نوروزی۱۴۰۳ بود، اما تعطیلات نوروزی بدون تغییر در مبلغ جرایم به پایان رسید و در این مدت، سردار سیدتیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا در مصاحبه‌های مختلف بر ضرورت افزایش رقم جرایم رانندگی به منظور جلوگیری از وقوع تخلفات حادثه‌ساز تاکید کرد.

وی در آخرین گفت‌وگوی خود، درباره اینکه مبلغ جرایم رانندگی چه زمانی افزایش پیدا خواهد کرد، گفت: درحال‌حاضر تغییری در مبلغ جرایم رانندگی اعمال نشده و همان‌طور که بارها اعلام کردیم، در صورت ابلاغ موضوع افزایش رقم جرایم رانندگی ازسوی دولت، پلیس راهور این آمادگی را دارد که بلافاصله ابلاغیه دولت را اجرا کند، اما تاکنون این موضوع به ما ابلاغ نشده و از این رو رقم جرایم رانندگی، فعلا همان رقم قبلی است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه پلیس به دنبال جریمه نیست، بلکه به دنبال بازدارندگی است، ادامه داد: مردم باید بدانند افزایش جریمه‌های تخلفات رانندگی تنها برای افرادی است که مرتکب تخلف شده‌اند، از این رو هزینه‌ای بر سبد خانوار تحمیل نمی‌شود. اگر کاربران ترافیکی و رانندگان رعایت قانون و مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند، مطمئنا مورد اعمال جریمه قرار نخواهند گرفت، درواقع اگر فردی تخلف نکند جریمه هم نخواهد شد.

رئیس پلیس راهور فراجا درباره اینکه آیا جدول مبلغ جدید جرایم نیز منتشر شده یا خیر، بیان کرد: تاکنون جدول جدید جرایم هنوز به پلیس ابلاغ نشده است، از این رو تا زمانی که این جدول ابلاغ نشده، رقمی هم منتشر نمی‌شود. اما به طور کلی می‌توان گفت افزایش نرخ جریمه‌ها براساس نوع تخلف متفاوت خواهد بود. من بازهم تاکید می‌کنم نگاه پلیس و دستگاه‌های متولی در این زمینه، نگاه بازدارندگی است و امیدوارم در سال ۱۴۰۳ در هر ماه پلیس گزارش دهد که میزان تخلفات و تصادفات کاهش یافته است. ما آمار ریزبه‌ریز تصادفات را در اختیار داریم و می‌دانیم که در بسیاری از آنها تخلفات حادثه‌ساز مانند سرعت غیرمجاز و ... سبب وقوع حوادث مرگبار شده است.

با افزایش مبلغ جریمه‌ها، سالانه چه تعداد از متوفیان تصادفات کاسته می‌شود؟

چندی پیش، پلیس راهنمایی و رانندگی به دنبال انتشار خبری مبنی‌بر افزایش ۵۰۰ برابری جرایم راهنمایی‌ورانندگی، این موضوع را تکذیب کرد و توضیحاتی را ارائه کرد، توضیحاتی که نشان می‌دهد که منظور از افزایش ۵۰۰برابری در واقع افزایش ۵۰۰درصدی یا همان پنج‌برابری بوده است.

پلیس راهور در بخش هایی از این اطلاعیه عنوان کرد: براساس ماده ۲۲ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی و ماده ۲۸ قانون مجازات اسلامی میزان جریمه‌های مقرر در این مواد متناسب با افزایش یا کاهش تورم هر سه سال یک بار به پیشنهاد پلیس و وزارت دادگستری و تصویب هیات‌وزیران قابل تعدیل است. این درحالی است که از سال ۹۶ هیچ افزایشی در مبلغ جریمه‌ها اعمال نشده بود.

سرهنگ عین‌اله جهانی، معاون اجتماعی پیشین پلیس راهور فراجا نیز پیش از این با دفاع از افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی گفته بود: بر اساس پژوهش‌های انجام‌شده و تجربه ۳۵ساله من در پلیس راهور، افزایش جریمه‌ها می‌تواند سالانه سه تا سه‌هزار و ۵۰۰ نفر از تعداد متوفیان تصادفات را کاهش دهد. من معتقدم میزان مبالغ جریمه‌های تخلفات حادثه‌ساز مانند سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، حرکت مارپیچ، حرکت دنده‌عقب در بزرگراه‌ها و رانندگی در حالت مستی و ... که منجر به تصادفات با آمار بالای کشته‌های تصادفات می‌شود؛ باید افزایش پیدا کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =