خبرنگار: رامین بیات
-
خودروساز کرمانی باز هم پیشرو بودن خود را به رخ کشید؛
رونمایی از اوراق گواهی سپرده «کیامسی T۹» کرمانموتور در بورس کالا
شرکت کرمانموتور بهعنوان نخستین خودروساز کشور که اقدام به عرضه گواهی سپرده کالایی خودرو در بورس کالا کرده است،گام مهمی در راستای مدرنسازی فرآیند فروش و تامین مالی خود برداشته است.
-
بروز چالشهای جدید با رشد ضعیفتر از بازار و افت فروش؛
آیا بیمه «آسیا» در سراشیبی رقابتی است؟
بیمه آسیا، یکی از بازیگران اصلی صنعت بیمه ایران، در گزارش عملکرد سال ۱۴۰۳ در رشته شخصثالث و مازاد، با وجود حفظ جایگاه دوم بازار، با چالشهای جدی مواجه شده است.
-
رشد ورود نقدینگی، تشکیل صفوف خرید و افزایش حجم معاملات؛
سه دلیل مهم برای سرمایهگذاری روی نمادهای خودرو در بورس تهران
در روزی که اکثریت نمادهای بزرگ بازار سهام روندی نزولی را طی کردند، گروه خودرویی با لیدری نماد ایرانخودرو با صف میلیاردی خود در روز گذشته بهنوعی بورس را نجات داد. این اتفاق کلیت گروه خودرویی نیز جو مثبتی بهخود گرفت و بهدنبال آن نیز صندوقهای بخشی صنعتخودرو در بازار سهام به صف خرید نشستند.
-
سودآوری پایدار با تمرکز بر اصلاح ساختارها، توسعه محصول و کنترل هزینهها؛
نقشه راه «زامیاد» برای افزایش سوددهی در سال جاری
در شرایطی که خودروسازی کشور در سالهای اخیر با چالشهای جدی از جمله اختلال در تامین ارز برای واردات مواداولیه و قطعی برق در خطوط تولید مواجه بوده، شرکت زامیاد با تدوین برنامهای منسجم و مبتنی بر اصلاح ساختارها، گامهایی مهم در مسیر افزایش سوددهی خود برداشته است.
-
با توجه به فروش ۴.۴ هزار میلیارد تومانی در فروردینماه؛
«سایپا» سال جدید را با افزایش درآمد استارت زد
شرکت خودروسازی سایپا در فروردینماه سال جاری با ثبت درآمد عملیاتی ۴.۴۵۵ میلیاردتومانی از فروش محصولات خود، عملکرد مالی مناسبی را بهنمایش گذاشت که درمقایسه با درآمد ۴.۱۱۰ میلیاردتومانی دوره مشابه سال گذشته (فروردین ۱۴۰۳)، رشد ۸ درصدی را نشان میدهد.
-
جمشید ایمانی، قائممقام ارشد مدیرعامل ایرانخودرو پیشنهاد داد؛
حمایت از عرضه خودرو و تامین مالی خودروسازان در بورس کالا
در شرایطی که صنعتخودرو با چالشهای مالی، محدودیت در دسترسی به تسهیلات بانکی و فشارهای ناشی از قیمتگذاری دستوری روبهرو است، استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی همچون ظرفیتهای بازار سرمایه، بهویژه بورس کالا مورد توجه فعالان این صنعت قرار گرفته است.
-
عملکرد مثبت بخش خصوصی سبب شد؛
رشد ۶۹ درصدی درآمد «ایران خودرو» در فروردین ماه
ایران خودرو توانست در نخستین ماه سال ۱۴۰۴ عملکرد بسیار مناسبی در حوزه درآمدی از خود برجای بگذارد.
-
تغییر آرایش بازار و صنعت خودرو در ایران؛
استراتژیهای تازه «ایرانخودرو» و «سایپا» در سال ۱۴۰۴
تحلیل روند تولید و عرضه در خودروسازان بزرگ کشور نشان میدهد سال ۱۴۰۴، نقطه عطفی در رقابت صنعتخودرو ایران خواهد بود. ایرانخودرو و سایپا با اتخاذ استراتژیهای متفاوت، در پی بازتعریف جایگاه خود در بازاری هستند که به سمت تنوع محصول و کاهش وابستگی به مدلهای سنتی حرکت میکند.
-
بعد از بازگشایی مجمع افزایش سرمایه تخمین زده میشود
رشد ۱۰۰ درصدی قیمت سهام «سایپا»
با توجه به عدم بازگشایی نماد سایپا پس از افزایش سرمایه سنگین این شرکت، تحلیلها نشان میدهد سهام این خودروساز مطرح کشور از منظر قیمتی دارای ظرفیت رشد قابل توجهی است.
-
با وجود رشد درآمد، بیمه البرز برای رقابت باید بیشتر تلاش کند؛
بیمه «البرز» در تنگنای رقابت؛ سهم تنها ۳.۸ درصدی از بازار شخص ثالث
بیمه البرز در سال ۱۴۰۳ موفق به تولید ۴ هزار و ۳۷۴ میلیاردتومان حق بیمه در رشته شخصثالث شد که معادل ۳.۸ درصد از کل بازار بیمه شخصثالث است. این رقم با رشد ۴۵ درصدی نسبت بهسال ۱۴۰۲، نشاندهنده موفقیت چشمگیر این شرکت در جذب مشتریان جدید و افزایش درآمد است.
-
با داد و ستد ۳۶.۵ میلیارد سهم به ارزش ۲.۲۰۰ میلیارد تومان
نماد «ایران خودرو» با رشد ۴۰ درصدی بازگشایی شد
نماد معاملاتی شرکت ایرانخودرو پس از حدود ۳۷ روز توقف، در بازار سرمایه بازگشایی شد و با رشد چشمگیر حدود ۴۰ درصدی، بدون محدودیت دامنه نوسان به تابلو معاملات بازگشت.
-
با توجه به فرا رسیدن زمان بازگشایی نمادهای «ایرانخودرو» و «سایپا»
صندوقهای بخشی خودرو؛ پذیرای نقدینگی سرمایهگذاران بورسی شدند
صنعت خودرو همواره یکی از جذابترین و درعین حال پرنوسانترین حوزههای بازار سرمایه بوده است.
-
تحولات بازار تخصصی بیمه خودرو زیر ذرهبین؛
بیمه شخص ثالث در مسیر توسعه؛ رقابت فشرده شرکتها برای افزایش سهم بازار
در سال ۱۴۰۳ بازار بیمه شخصثالث با رشد چشمگیری مواجه شد؛ بهطوری که ارزش این بازار بر اساس گزارش رسمی بیمه مرکزی، به ۱۱۴ هزار و ۵۳۷ میلیارد تومان رسید که نسبت بهسال قبل افزایش ۴۶ درصدی را نشان میدهد.
-
همزمان با افت ۳۸ درصدی درآمد عملیاتی در ۹ ماهه سال گذشته رقم خورد؛
کاهش ۷۷ درصدی سود خالص «ایران خودرو دیزل»
شرکت ایرانخودرو دیزل، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودروهای تجاری و سنگین کشور، در دوره مالی ۹ ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۳ با افت قابل توجه در سودآوری و عملکرد عملیاتی مواجه شده است.
-
بررسی رویکرد جدید بزرگترین خودروساز کشور؛
تغییر ترکیب سبد تولید ایرانخودرو در راستای افزایش سودآوری
بر اساس اطلاعات منتشرشده در سامانه کدال از عملکرد ۱۲ ماهه شرکت ایرانخودرو، بزرگترین خودروساز کشور درحال تغییر در ترکیب سبد تولید محصولات خود است و این موضوع نیز در عملکرد این شرکت تاثیر داشته است؛ بهطوری که شرکت ایرانخودرو در حال کاهش تیراژ تولید خودروهای گروه پژو و رانا است و در مقابل تیراژ تولید خودروهایی مانند دنا، تارا و سورن را که از حاشیهسود بالاتری برخوردارند، افزایش داده است.
-
با عرضه گواهی سپرده خودرو در بورس کالا فراهم میشود؛
فرصت جدید برای سرمایهگذاری در بازار خودرو
بورس کالا بهزودی گواهی سپرده خودرو را برای سرمایهگذاری در بازار خودرو عرضه خواهد کرد که این اقدام، گام مهمی در جهت تسهیل دسترسی به سرمایهگذاری در یکی از بازارهای پرطرفدار و رو به رشد کشور است. گواهی سپرده خودرو که بهعنوان یک اوراق بهادار در بازار سرمایه قابل معامله خواهد بود.
-
در ایام پایانی سال گذشته؛
مدیریت خصوصی عقبماندگی تولید «ایران خودرو» را جبران کرد
تغییرات مدیریتی در ایرانخودرو در بهمنماه سال گذشته، نقطه عطفی در روند فعالیتهای این خودروساز بزرگ بود؛ نقطهای که با واگذاری سکان مدیریت به بخشخصوصی آغاز شد و خیلی زود نتایج عملی خود را در خطوط تولید شرکت نشان داد.
-
زنگ خطر برای پایداری درآمدی زیرمجموعه سایپا به صدا درآمد؛
کاهش سودآوری در سایه افزایش هزینهها در «سایپا دیزل»
بررسی صورتهای مالی حسابرسینشده سایپا دیزل تا پایان آذر ۱۴۰۳ (آخرین صورتهای مالی منتشرشده در سامانه کدال) نشان میدهد این شرکت با وجود رشد در سطح فروش، در حوزه سودآوری با چالشهای جدی مواجه شده است.
-
با توجه به تغییر در مدل حکمرانی شرکتی
گام بلند «کرمان موتور» برای تثبیت به عنوان سومین قطب خودروسازی کشور
شرکت کرمانموتور، یکی از برندهای باسابقه صنعتخودرو درحرکتی هدفمند و آیندهنگرانه، ساختار حقوقی خود را از سهامی خاص بهسهامی عام تغییر داده است؛ تصمیمی که بیش از آنکه صرفا یک تغییر شکلی باشد، نشانهای روشن از عزم این شرکت برای حضور جدی در بازار سرمایه و تثبیت موقعیت خود بهعنوان سومین قطب خودروسازی کشور است.
-
لزوم تغییر استراتژی توسعه محصول در زیرمجموعه «سایپا»؛
تکیه صرف بر نیسان آبی؛ پاشنهآشیل «زامیاد» در تولید
شرکت زامیاد درحال حاضر بخش عمدهای از درآمد خود را از طریق فروش وانتهای نیسان آبی تامین میکند؛ بهطوری که بیش از ۷۰ درصد درآمد فروش این شرکت مربوط به این محصول است.
-
با توجه به رای دیوان عدالت اداری در رد رای شورای رقابت؛
حضور «کروز» در هیاتمدیره «ایرانخودرو» کاملا قانونی است
بعد از اینکه مجمع عمومی ایرانخودرو بهمنظور انتخاب هیاتمدیره جدید برگزار شد و تیم مدیریتی بزرگترین خودروساز کشور تغییر کرد، هیات تجدیدنظر شورایرقابت اعلام کرد انتخاب اعضای جدید هیاتمدیره ایرانخودرو باید ابطال شود؛ اما رای قطعی دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال آخرین رای هیات تجدیدنظر شورایرقابت و صدور رای نهایی و قطعی بهنفع کروز، این تغییرات را قانونی دانست.
-
با عرضه اولیه سهام شرکت بهمن موتور؛
گام کلیدی «گروه بهمن» به منظور «سرمایهگذاری برای تولید»
گروه بهمن بهعنوان یکی از قطبهای صنعتخودرو چه در عرصه سواری و چه در عرصه کار و تجاری در چند سال گذشته عملکرد مثبتی را در حوزه تولید از خود برجای گذاشته و این موضوع را در بازار سرمایه نیز تکرار کرده است؛
-
با محوریت خودروهای کارو تجاری؛
عرضه خودرو در بورس کالا بهزودی آغاز میشود
درحالی که خودروسازان به اشکال مختلف تلاش میکنند قیمتگذاری محصولات خود را از ذیل شورایرقابت خارج کنند، تاکنون در این موضوع توفیقی نیافتهاند. راهکار جایگزین اما برای تعیین قیمت در حاشیه بازار، عرضه خودرو در بورس کالاست؛ اما شورایرقابت اجازه این کار را نمیدهد و تنها خودروهای کار و تجاری در سال گذشته در رینگ خودرو بورس کالا عرضه شدند.
-
با توجه به در شرف عرضه بودن سهام سمیکو در بازار سهام رقم خورد؛
آغاز تحولات خصوصی سازی سایپا
بعد از سپردن مدیریت شرکت ایرانخودرو به بخشخصوصی، تحرکات برای طی کردن این مسیر برای شرکت سایپا نیز آغاز شده است.
-
حرکت آبیپوشان جاده مخصوص در جهت چابکسازی؛
برنامه «ایران خودرو» برای واگذاری اموال و سهام مازاد در سال ۱۴۰۴
عرضه سهام مازاد در بازار سرمایه میتواند بهتعمیق بازار بورس و ارتقای شفافیت مالی در فعالیتهای این گروه صنعتی کمک کند.
-
رکود سنتی فروردین هم افسار قیمتها را نکشید
شروع توفانی بازار خودرو در سال جدید
بازار خودرو درحال حاضر بین دو وضعیت «انتظار برای آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در هفتههای آتی» و «ترس از افزایش نرخها» قرار دارد که باعث نوسانات و معاملات مقطعی شده است
-
در نخستین روز از معاملات بازار سهام در هفته جاری رقم خورد:
رشد دستهجمعی نمادهای خودروساز و قطعهساز
روز شنبه نمادهای گروه خودرویی روند مثبتی را طی کردند. بر این اساس نمادهای ایرانخودرو، سایپا، گسترشسرمایهگذاری ایرانخودرو، گروه بهمن، بهمندیزل، ایرانخودرودیزل، سایپادیزل، کرمانخودرو و پارسخودرو مثبت شدند.
-
عقبماندگی دستمزدها از نرخ تورم و شرایط کاری نامناسب موجب شد:
قطعه سازی خودرو؛ گرفتار بحران مهاجرت متخصصان
شرکتهای قطعهسازی برای جبران کمبود نیروی انسانی به کارگران کمتجربهتر یا غیرمتخصص روی آوردهاند که کیفیت تولید را تحتتاثیر قرار میدهد
-
بر اساس گزارش سازمان بورس
جهش قیمت خودرو تولید شرکتهای جاده مخصوص را افزایش داد
گزارش معاونت نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس که در اداره میزهای صنعت و رتبهبندی ناشران تهیه شده است، نشان میدهد در یکسال گذشته تولید صنایع خودرو و قطعات با رشد ۱۲درصدی روبهرو بوده است.
-
با توجه به در پیش بودن افزایش سرمایه اتفاق افتاد:
تجاری سازان؛ مورد توجه اهالی بازار سهام
روز سهشنبه نمادهای بزرگ گروه خودرویی روندی نزولی را طی کردند این درحالی است که تجاریسازان صف خرید شدند.بر این اساس نمادهای ایرانخودرو، کرمانخودرو، سایپا، گسترشسرمایهگذاری ایرانخودرو، گروه بهمن، پارسخودرو و بهمندیزل صف فروش و در مقابل نیز نمادهای ایرانخودرودیزل و سایپادیزل صف خرید شدند.