کد خبر: 201870
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۹

هفته گذشته، کمپانی هیوندای در منطقه خاورمیانه و آفریقا اقدام به رونمایی و تست جدیدترین محصول این کمپانی یعنی سوناتای فیس‌لیفت کرد و بیش از ۴۰ خبرنگار و رسانه از کشورهای ایران، عربستان سعودی، امارات، عمان، بحرین، اردن، لبنان و مصر به این مراسم دعوت شدند که شرکت کرمان موتور به‌عنوان نماینده رسمی هیوندای کره در کشور، متولی حضور خبرنگاران ایرانی در این مراسم بود.

به گزارش اخبار خودرو ،هفته گذشته، کمپانی هیوندای در منطقه خاورمیانه و آفریقا اقدام به رونمایی و تست جدیدترین محصول این کمپانی یعنی سوناتای فیس‌لیفت کرد و بیش از ۴۰ خبرنگار و رسانه از کشورهای ایران، عربستان سعودی، امارات، عمان، بحرین، اردن، لبنان و مصر به این مراسم دعوت شدند که شرکت کرمان موتور به‌عنوان نماینده رسمی هیوندای کره در کشور، متولی حضور خبرنگاران ایرانی در این مراسم بود.

برنامه تست با معرفی و رونمایی نسخه فیس‌لیفت سوناتا آغاز و مسیر ۲۳۴ کیلومتری برای راندن ۱۳ خودرو در نظر گرفته شد.

[caption id="attachment_201899" align="aligncenter" width="700"]سوناتای فیس‌لیفت سوناتای فیس‌لیفت[/caption]

معرفی ری‌بورن مدل‌های فیس لیفت شده سوناتا هرچند با عنوان "فیس لیفت" معرفی شده‌اند اما تغییرات ظاهری آن‌ها آن‌قدر عمیق است که به‌نوعی می‌توان آن را ساخت یک خودرو جدید بر روی پلتفرم نسل فعلی سوناتا دانست و به همین دلیل هیوندای از شعار ReBorn به معنای تولد مجدد برای معرفی این خودرو استفاده کرده است.

سوناتای ال‌اف فیس‌لیفت شده با امکانات بیشتر و سه پیشرانه متفاوت تولید شده است. علاوه بر تغییرات وسیع در ظاهر جلو و عقب این خودرو، باید نگاهی به آینده را هم به طراحی این خودرو اضافه کرد که امکانات بیشتری از نسخه قبلی برای سرنشینانش فراهم کرده است.

اما تغییرات صورت گرفته در طراحی کدام‌ها هستند؟ در جلوی خودرو شاهد جلوپنجره بزرگ‌تر، زیباتر و خشن‌تر نسبت به نسخه قبلی هستیم که چهره‌ای جدید برای سوناتا آفریده و جذابیت بصری آن‌را تا اندازه زیادی بیشتر کرده است.

[caption id="attachment_201891" align="aligncenter" width="700"]سوناتای فیس‌لیفت سوناتای فیس‌لیفت[/caption]

خطوط روی بدنه نیز چهره زیباتری را برای این نسخه ایجاد کرده است که نمای اسپرت‌‌تر و در عین حال لوکسی را القا می‌کند که در نسخه قبلی شاهد آن نبودیم.

[caption id="attachment_201898" align="aligncenter" width="700"]سوناتای فیس‌لیفت سوناتای فیس‌لیفت[/caption]

در عقب خودرو نیز همه چیز دگرگون شده است و چهره‌ای خشن، اسپرت و لوکس را همراه با هم شاهد هستیم.

[caption id="attachment_201902" align="aligncenter" width="700"]سوناتای فیس‌لیفت سوناتای فیس‌لیفت[/caption]

در نهایت تغییرات جلویی خودرو در جلوپنجره عریض‌تر، نوارهای کروم سراسری خودرو که جلوه‌ای خاص به آن بخشیده است، به تغییر چراغ‌های جلو و مه‌شکن‌ها، گل‌گیرها و سپر جلو خلاصه می‌شود.

در نمای کناری نیز تغییرات در قسمت گل‌گیرهای جلو و عقب، چرخ‌ها، نوار کرومی سراسری، رکاب زیر درها و پنجره‌ها کاملا مشهود است.

اما در قسمت عقب تغییرات شامل طراحی کلی صندوق عقب، محل قرارگیری پلاک خودرو، چراغ‌ها، مه‌شکن‌های عقب و در نهایت سپر عقب خودرو است که جلوه‌ای خاص به خودرو داده است.

استفاده از طراحی در کاربردی بودن آن نیز یکی از تغییرات جذاب نسخه فیس‌لیفت است. به‌طور مثال لوگوی هیوندای در عقب خودرو، می‌تواند دکمه باز کردن صندوق عقب نیز باشد که استفاده خلاقانه از طراحی جدید است.

[caption id="attachment_201893" align="aligncenter" width="700"]سوناتای فیس‌لیفت سوناتای فیس‌لیفت[/caption]

نوع چینش لامپ‌های راهنما نیز فلشی را به سمت لوگوی هیوندای تداعی می‌کند که در نوع خودش جالب است. در نسخه توربو، این تغییرات وسعت بیشتری به‌خود می‌گیرد و چهره‌ای اسپرت، اما خشن‌تر را جلوه می‌دهد.

امکانات و داخل کابین تغییرات وسیع در کابین کاملا مشهود است. از چرم به‌کار گرفته تا چینش همه چیز دستخوش تغییرات وسیع شده تا جلوه‌ای کاملا لوکس به داخل خودرو دهد.

[caption id="attachment_201908" align="aligncenter" width="700"]سوناتای فیس‌لیفت سوناتای فیس‌لیفت[/caption]

این موضوع در نسخه توربو بیشتر شده و چهره اسپرت‌تری را نیز همراه دارد. تقریبا نوع چینش دکمه‌های کنترل‌گر به نوعی است که دسترسی به آنها راحت و سریع است.

کروز کنترل هوشمند، سانروف، برنامه‌ریزی صندلی، فرمان کمکی، دوربین دنده عقب، رادار نقطه کور، چراغ‌های منطبق با جاده و مسیر، کانال هوای سرنشینان عقب، گرم‌کن و سردکن صندلی‌های جلو، سیستم پخش صوتی بسیار با کیفیت اینفینیتی، شارژر هوشمند موبایل، نویگیتور، اپل‌کارپلی، رابط اندروید، برنامه‌های ارتباطی و سرگرمی، مانیتور بزرگ و مجهز، ورودی و خروجی‌های USB، AUX و شارژر فندکی برای جلو و عقب خودرو، ریموت چند کاره و ده‌ها امکان کاربردی دیگر همگی از جمله امکانات داخلی سوناتا هستند.

از سوی دیگر پنل جلویی خودرو کلیه اطلاعات رانندگی، ایمنی و موارد دیگر را به راننده اطلاع می‌دهد و رانندگی با این خودرو را کاملا راحت و لذت‌بخش می‌سازد.

پیشرانه‌ها و قوای تولیدی برای نسخه فیس‌لیفت مدل ال‌اف پنج پیشرانه در نظر گرفته شده است که به ترتیب برای نسخه «گاما» موتور ۱٫۶ لیتری توربو از نوع GDI با توان ۱۷۴٫۵ اسب‌بخار، برای نسخه «نیو» موتور ۲ لیتری از نوع MPI با توان ۱۴۹٫۹، برای نسخه «تتا» سه موتور با حجم‌های ۲٫۴ از نوع MPI با توان خروجی ۱۶۶٫۶ اسب‌بخار، ۲٫۴ بهبود یافته از نوع GDI با توان خروجی ۱۸۳٫۴ اسب‌بخار و در نهایت موتور ۲ لیتری بهبود یافته توربو با توان خروجی ۲۴۱٫۶ اسب‌بخار در نظر گرفته شده است.

[gallery link="file" ids="201906,201905,201904"]

سیستم انتقال قدرت این خودرو نیز بر اساس منطقه جغرافیایی تغییر می‌کند که برای منطقه خاورمیانه و آفریقا از گیربکس ۶ سرعته (۸ سرعته در نسخه توربو) اتوماتیک با قابلیت پدال شیفت پشت فرمان استفاده می‌شود.

در این‌جا باید به این نکته اشاره کنیم که به احتمال زیاد نسخه در نظر گرفته شده برای ورود به کشور ما از نوع ۲٫۴ لیتری GDI است که امسال می‌توانیم شاهد ورودش باشیم.

از مزایای نسخه GDI می‌توان به شتاب بهتر آن نسبت به نسخه MPI و اقتصادی بودن آن از نظر مصرف سوخت اشاره داشت.

تجربه رانندگی برای تست مدل‌های فیس‌لیفت سوناتا همان‌طور که به آن اشاره شد، ۶ دستگاه مدل ۲٫۴ لیتری MPI، ۵ دستگاه مدل ۲٫۴ لیتری GDI و دو دستگاه نسخه دو لیتری توربو در نظر گرفته شده بود که خبرنگاران ودرایورهای دعوت شده هر سه مدل را تست کردند.

اولین خودرو که پشت آن نشستیم نسخه ۲٫۴ لیتری GDI بود که بخشی از مسیر ۲۳۴ کیلومتری تست را با آن رانندگی کردیم. در این‌جا باید به این موضوع اشاره کنیم که پیش از شروع تست، کاورهای یک دست با لوگوی هیوندای به خبرنگاران ارائه و آشنایی با مسیر از روی نقشه توسط سرپرست گروه تست تشریح شد.

[caption id="attachment_201903" align="aligncenter" width="700"]سوناتای فیس‌لیفت سوناتای فیس‌لیفت[/caption]

اطلاعات فنی، ایمنی و هشدارهای شرایط خاص به رانندگان داده شد. خودروها همگی به نقشه‌های متفاوت برنامه‌ریزی شده بودند تا هر جای مسیر که به مشکلی برخورد کردیم، بتوانیم از طریق مانیتور و تلفن همراهی که برای تمامی ماشین‌ها در نظر گرفته شده بود، مشکل را حل کنیم.

از سوی دیگر کلیه ۱۳ دستگاه خودرو در ماهواره ثبت شده بودند تا هر لحظه امکان ردیابی آنها توسط تیم هیوندای باشد، در صورت بروز حادثه یا هر اتفاقی، امکان رصد آنها باشد.

به هر حال سه مسیر متفاوت برای تست در نظر گرفته شده بود که شامل جاده هموار، کوهستانی و ساحلی بود تا رانندگان شرایط متفاوت جوی را تجربه کنند.

آغاز تست از هتل و با تحویل خودروها آغاز شد که اولین مسیر ما، جاده هموار بود. سوناتای جدید سه حالت رانندگی استاندارد (راحت)، اقتصادی و اسپرت را در اختیار قرار می‌دهد که ما سه حالت آن‌را تجربه کردیم و نتیجه کاملا رضایت‌بخش بود.

اگرچه در حالت اقتصادی فشار کم‌تری به خودرو وارد و از شتاب خودرو کاسته می‌شد، اما رانندگی با حالت اقتصادی برای مسیرهای طولانی و با استفاده از کروز کنترل هوشمند برای خانواده‌ها می‌تواند کاملا دلپذیر باشد.

سرعت مجاز بزرگراه‌های شهر سلاله کشور عمان، ۸۰ کیلومتر بر ساعت است که این محدودیت سرعت کمی برای رانندگی شرایط را سخت می‌کرد.

اما پس از گذشت چند دقیقه متوجه شدیم این محدودیت از سوی رانندگان این کشور رعایت نمی‌شود و این موضوع کار را برای ما راحت‌تر ساخت و ما سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت را برای تست انتخاب کردیم. تعویض دنده چه در حالت دستی و چه در حالت اتوماتیک به نرمی صورت گرفت و ابدا مکث یا ضربه را تجربه نکردیم.

[caption id="attachment_201901" align="aligncenter" width="700"]سوناتای فیس‌لیفت سوناتای فیس‌لیفت[/caption]

فشار به موتور، کاهش سرعت و موارد دیگری را نیز با خودرو امتحان کردیم تا واکنش موتور خودرو را ببینیم که باز هم نتیجه کاملا رضایت‌بخش بود.

استفاده از کروز کنترل هوشمند نیز در نوع خودش جالب بود. ما سرعت را روی ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت تنظیم کردیم و خودرو هوشمندانه با رصد خودروی جلویی سرعت را کاهش و دوباره با باز شدن مسیر و عدم مانع، سرعت خود را با تنظیم راننده هم‌ساز و ایمنی خودرو را کاملا تضمین می‌کرد.

سیستم سرمایشی خودرو نیز به‌خوبی کار خودش را انجام می‌داد و ما را بی‌نیاز از استفاده سردکن صندلی‌ها می‌کرد. با توجه به دمای محیط که بیش از ۴۰ درجه بود و رطوبت ۱۲۰ درجه‌ای در داخل خودرو ابدا احساس گرما یا سرما نکردیم و دما کاملا برای یک رانندگی طولانی استاندارد بود.

در نهایت رانندگی با نسخه‌ای که زیر پای‌مان بود کاملا رضایت ما را جلب کرد و نمره قبولی را گرفت. در نقطه تعیین شده برای تغییر خودرو این‌بار سوار نسخه ۲٫۴ لیتری MPI شدیم که دقیقا همان تجربه رانندگی با نسخه قبلی را به ما داد، با این تفاوت که در جاده‌های خلوت سرعت را افزایش دادیم و با سرعت ۱۸۰ کیلومتر نیز راندیم که نسخه قبلی حس بهتری به ما می‌داد، اما در نهایت این نسخه نیز نمره قبولی کامل را دریافت کرد و هیچ مشکلی با آن پیش نیامد.

[caption id="attachment_201890" align="aligncenter" width="700"]سوناتای فیس‌لیفت سوناتای فیس‌لیفت[/caption]

در بخشی از مسیر، جاده‌ای کاملا سنگلاخی را تجربه کردیم که سیستم تعلیق خودرو به‌خوبی از پس آن برآمد و بدون اغراق هیچ تکانی به سرنشینان عقب و جلو وارد نشد، هرچند مسیر بسیار ناهموار بود و طول ۴ کیلومتری آن می‌توانست هر خودرویی را دچار تنش کند.

 

جالب است بدانید در بخشی از مسیر، پنل جلویی خودرو اخطار باد را به ما داد و با اعلام فشار باد هر چهار چرخ، اعلام کرد که یکی از چرخ‌های ما بادش کم‌تر از بقیه شده است، اما هیچ مشکلی ایجاد نشد و به مسیر ادامه دادیم.

در بخشی از مسیر نیز با مه بسیار غلیظی روبه‌رو شدیم که رانندگی را به‌شدت سخت می‌کرد، اگرچه مه‌شکن‌های خودرو کمکی به ما نکرد، اما باز هم ایمنی خودرو نشان داد که در شرایط متفاوت آب‌وهوایی سوناتا می‌تواند به‌خوبی از پس آن برآید و مشکلی برای سرنشینان ایجاد نشود.

بخش طولانی از مسیر نیز به جاده‌ای کوهستانی و پرپیچ و خم اختصاص یافته بود که هندلینگ خودرو و تعادل آن‌را در سرپیچ‌ها به آزمایش گذاشتیم.

تقریبا در تمامی سرعت‌ها و زوایای پیچ‌ها هیچ مشکلی پیش نیامد و عملکرد خودرو کاملا نمره قبولی را از ما دریافت کرد. جالب است بدانید پیچیدن با سرعت حدود ۸۰ کیلومتر در یک پیچ با زاویه بیش از ۱۰۰ درجه، حتی باعث نشد که یکی از سرنشینان خودرو که در صندلی عقب نشسته بود، متمایل شود و عملکرد خودرو بسیار عالی نشان داد.

[caption id="attachment_201896" align="aligncenter" width="700"]سوناتای فیس‌لیفت سوناتای فیس‌لیفت[/caption]

تجربه نسخه توربو رانندگی با دو نسخه استاندارد سوناتای فیس‌لیفت، بسیار راحت بود. شتاب خوب، مصرف سوخت کم، راحتی رانندگی و سرنشینان، امکانات شایسته داخل کابین، سیستم پخش بسیار عالی و از همه جالب‌تر، سیستم وایرلس شارژ تلفن همراه مسیر چند صد کیلومتری را بسیار راحت ساخت و هیچ مشکلی برای ما ایجاد نکرد. شتاب‌گیری‌های متفاوتی را در جاده‌های متفاوت و با آب‌وهوای متفاوت تجربه کردیم که باز هم سوناتا ما را کاملا راضی کرد.

اما تجربه رانندگی با نسخه توربو کاملا متفاوت بود. نسخه توربوی سوناتا اگرچه برای مصارف خانوادگی می‌تواند جذابیتی نداشته باشد، اما برای رانندگان تست و جوان‌ترها جذابیت‌های خاص خود را دارد. شتاب فوق‌العاده و سرعت خوب این خودرو ما را غافلگیر کرد و جالب بود که در حالت‌های مختلف رانندگی چیزی از شتاب و سرعت خودرو را از دست نداده و کاملا همه چیز برای توربوسواری مهیا بود.

۲۴۶ اسب‌بخار قدرت در کنار ۳۵۳ نیوتون‌متر گشتاور ما را کاملا به هیجان آورد و از شتاب عالی این مدل کاملا رضایت پیدا کردیم. تعویض دنده‌ها در این مدل نیز بدون هیچ مکث ضربه‌ای صورت می‌گرفت و چند بار تست معکوس یا شتاب‌گیری ما برای رد کردن خودروهای دیگر کاملا رضایت‌بخش صورت گرفت. این مدل نیز با گرفتن امتیاز کامل از ما پرونده‌اش بسته شد و مسیر ۲۳۴ کیلومتری تست بدون هیچ ایرادی پایان یافت.

نتیجه‌گیری رانندگی با سوناتای فیس‌لیفت تجربه کاملا رضایت‌بخشی برای ما بود که امتیاز قبولی کامل را از ما گرفت. امکانات ایمنی، رفاهی و رو به آینده این خودرو می‌تواند تقریبا هر سلیقه‌ای را راضی نگه دارد.

سوناتا در حقیقت خودرویی کاملا راحت است که می‌تواند برای خانواده‌ها و حتی جوان‌ها کارآمد باشد و نیازهای آنها را مرتفع سازد.

اساس طراحی و تولید این خودرو بر راحتی بوده است و تجربه ۲۳۴ کیلومتری رانندگی ما در شرایط مختلف جوی و جاده‌ای نشان داد که این خودرو کاملا منعطف و بدون دردسر است. تقریبا هیچ تنشی در داخل کابین وارد نمی‌شود و سرنشینان آن می‌توانند در طولانی‌ترین مسیرها، راحت و امن باشند.

[caption id="attachment_201892" align="aligncenter" width="700"]سوناتای فیس‌لیفت سوناتای فیس‌لیفت[/caption]

نکته قابل توجه درباره هر سه مدل خودرو، عدم ورود صدا به کابین بود که ما ابدا هیچ صدایی را در داخل کابین اعم از صدای موتور و خودرو تا صداهای اضافی بیرون را نشنیدیم. امکانات در نظر گرفته شده برای این خودرو نیز کاملا کارآمد بوده و رانندگی یا سرنشین بودن را لذت‌بخش می‌سازد.

در پایان باید به این نکته اشاره داشت که برآورد قیمتی این خودرو در بازه ۲۰۰ میلیون تومان خواهد بود که اگرچه از نگاه ما کمی زیاد است، اما اگر این خودرو توسط کرمان‌موتور بتواند داخلی‌سازی شود و قیمت آن کاهش پیدا کند، قطعا یکی از بی‌رقیب‌ترین خودروهای کشور خواهد شد که رانندگی با آن می‌تواند کاملا رضایت‌بخش باشد و مشتری از داشتن آن راضی باشد.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • Ghoncheh ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۳
    سلام خدا کنه توسط کرمان موتور داخلی سازی نشه چون مثل i20 و اکسنت هم قیمتش از وارداتیش بالاتر میره برای سونوتا میشه ٢٢٠ میلیون ،آپشنش هم محدود فقط به همون مدل تولیدی میشه و وارداتشم برای وارد کننده ها ممنوع میشه یعنی کاملا انحصاری میشه
  • mojtba ۰۷:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۷
    احتمالا شرکتهای داخلی خودروسازی اگر به تولید پراید و ۴۰۵ و پارس ادامه بدهند موفق تر خواخند بود

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 7 =