کد خبر: 211860
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۴

کنگو که به تنهایی دو سوم از کبالت جهان را تامین می‌کند، دومین کشور فقیر جهان است. افزایش تقاضا برای فلز، به توسعه معدن‌کاری در ناحیه کاتانگارا در این کشور منجر شده که مملو از کبالت است.

به گزارش « اخبار خودرو » ، با رونق گرفتن بازار خودروهای الکتریکی، تقاضا برای کبالت تولیدی در جمهوری دموکراتیک کنگو افزایش چشمگیری پیدا کرده است. تولید کبالت در کنگو که تاکنون در مقیاس کوچکی صورت می‌گرفته، درآمد قابل توجهی را عاید معادن کبالت این کشور کرده است. اما این همه ماجرا نیست و طبق گزارش‌های منتشر شده برخی از معادن این کشور محل‌های بسیار خطرناکی برای کار هستند و به علاوه از کودکان برای استخراج کبالت استفاده می‌کنند.

[caption id="attachment_211863" align="aligncenter" width="2000"]کنگو که به تنهایی دو سوم از کبالت جهان را تامین می‌کند کنگو که به تنهایی دو سوم از کبالت جهان را تامین می‌کند[/caption]

دست‌های آلوده

طبق برآوردهای مقامات رسمی سه تامین‌کننده فلز در این کشور، تولید و استخراج کبالت از معادن مقیاس کوچک از نیمه دوم سال گذشته شدت گرفته است.

براساس گزارش کمپانی جکاماینز که به دولت کنگو تعلق دارد، چنین برآورد می‌شود که بازده معادن مقیاس کوچک که کار استخراج به‌صورتی دستی در آن‌ها صورت می‌گیرد، در سال ۲۰۱۷ یک چهارم کل درآمد کشور را تشکیل می‌دهد. این مساله می‌تواند برای تمام خودروسازان از فولکس‌واگن گرفته تا تسلا که به دنبال تامین بلندمدت مواد اولیه باتری‌های خودروهای خود هستند نگران‌کننده باشد، زیرا قطعا هیچ یک از این خودروسازان نمی‌خواهند در یک رسوایی مربوط به استخراج غیراخلاقی از معادن شریک باشند.

غول‌های فناوری از جمله اپل و مایکروسافت بعد از آن‌که عفو بین‌الملل در سال ۲۰۱۶ گزارشی را مبنی بر بهره‌‌کشی از کودکان در استخراج کبالت مورداستفاده در محصولات الکترونیکی این شرکت‌ها منتشر کرد، بدنامی و ضررهای هنگفتی را متحمل شدند.

وکلای مدافع می‌گفتند در سال ۲۰۱۵ خرابی تونل‌های این معادن منجر به مرگ بسیاری از کارگران شده است. با بالا گرفتن رقابت بر سر تامین مواداولیه موردنیاز در تولید خودروهای الکتریکی، ارزش کبالت طی ۱۸ماه گذشته سه برابر شده است.

کنگو که به تنهایی دو سوم از کبالت جهان را تامین می‌کند، دومین کشور فقیر جهان است. افزایش تقاضا برای فلز، به توسعه معدن‌کاری در ناحیه کاتانگارا در این کشور منجر شده که مملو از کبالت است.

در این معادن جست‌وجو و استخراج دستی کبالت به اندازه کشاورزی رایج است. تولید کلی کبالت در کنگو بعد از انتشار گزارش عفو بین‌الملل کاهش پیدا کرد، اما دوباره از سال گذشته استخراج آن به شیوه‌ قبلی از سر گرفته شد.

براساس آمار دولت کنگو صادرات هیدروکسید کبالت در سال ۲۰۱۷ با حدود ۲۰درصد رشد به ۲۶۹هزارو۲۵۴تن رسیده است. با این‌که بازده تولید افزایش پیدا کرده، میزان تولید در بزرگ‌ترین معادن این کشور که توسط کمپانی‌های گلنگور پی‌ال‌سی و چاینا مالیبدنام اداره می‌شوند، تقریبا ثابت مانده است.

طبق آمار دولت کنگو اکثر رشد تولید را می‌توان به تولیدکنندگان کوچک نسبت داد که دارای معادن مقیاس کوچک هستند و استخراج در آن‌ها به‌صورت دستی صورت می‌گیرد.

براساس برآوردهای وزارت معادن کنگو سال گذشته ۸۶هزارو۹۲۳تن کبالت استخراج شده است. اطلاعات دقیقی در خصوص میزان کبالت تولید شده در معادن مقیاس کوچک در دست نیست، اما این رقم حدود ۱۳هزارتن بیشتر از میزان تولید گزارش شده توسط مسئولان صنعتی کنگو در ماه جاری است.

قاچاق کبالت

علاوه‌بر این‌ها کمپانی معدن دولتی کنگو می‌گوید هر سال میلیارد‌ها دلار کبالت به‌صورت قاچاق از این کشور خارج می‌شود. آلبرت یوما مدیر پرکت جکاماین ماه اخیر در مصاحبه‌ای در کیپ‌ تاون آفریقای جنوبی اعلام کرد سالانه حدود ۲۰ تا ۳۰هزار کبالت ازطریق مرز زامبیا بدون اطلاع آژانس‌های صادراتی از این کشور خارج می‌شود.

اگر این ادعا درست باشد می‌توان گفت که ارزش کبالت قاچاق شده از کنگو به ۲٫۵میلیارددلار می‌رسد. براساس گزارشی که نشریه بلومبرگ منتشر کرده، میزان کبالت استخراج شده در معادن مقیاس کوچک که کودکان در آن‌ها مشغول به کار هستند، بین ۱۰ تا ۲۰هزارتن است.

کاربرد کبالت در خودروهای الکتریکی

شاید پیچیدگی فرآیند تولید باتری‌های الکتریکی به مشتریان معمولی اجازه درک شیوه استفاده از کبالت در باتری‌های مورداستفاده در ماشین‌های برقی، تلفن‌های هوشمند و رایانه‌ها و ربط آن با بهره‌کشی از کودکان را ندهد.

در خصوص خودروهای الکتریکی این توضیح لازم است که باتری‌های لیتیوم یونی مورداستفاده در آن‌ها از اکسید‌های فلزی ساخته می‌شود که دربردارنده ترکیبی از کبالت و سایر عناصر است.

کبالت به کاتود‌ها کمک می‌کند تا میزان بالایی از نیرو را در فضایی محدود متمرکز کنند. بدون چگالی بالای انرژی موجود در کبالت باتری‌ها عملکرد ضعیف‌تری پیدا خواهند کرد.

با افزایش تقاضا برای خودروهای الکتریکی در بازار، خودروسازان هر چه بیشتر به این ماده اولیه احتیاج پیدا خواهند کرد و با توجه به حجم بالای تولید غیررسمی و کارگاهی آن می‌توان مطمئن بود که بدون نظارت دقیق سازمان‌های بین‌المللی، بهره‌کشی از کودکان و قرار دادن آن‌ها در شرایط نامساعد و خطرناک ادامه پیدا خواهد کرد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =