قطعه سازان

قطعه‌سازان باید در رابطه با تغییر استراتژی اقدام کنند. در گام اول به سمت تولید به‌منظور تامین بازار لوازم‌یدکی بروند و در گام بعدی با شرکت‌های خارجی جوینت شده و خود را برای صادرات تجهیز کنند

به گزارش «اخبار خودرو»، با وجود مشکلات و موانع متعددی که به بهانه تحریم‌های اقتصادی در مسیر تولید و تامین قطعات خودرو ایجاد شده است، اوضاع صنعت خودرو کشور نیز روزبه‌روز در حال وخیم‌تر شدن است. در این میان به‌نظر می‌رسد اصلی‌ترین مشکل مربوط‌به بحث نقدینگی و از میان رفتن سرمایه در گردش تولیدکنندگان این بخش باشد. تاخیر در پرداخت مطالبات معوقه باتوجه‌به افزایش نرخ نهاده‌های تولید از عواملی است که به ایجاد چنین مشکلی منجر شده است.

وابستگی فعالیت قطعه‌سازان به تولید خودروهای داخل

در این رابطه یک عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن و قطعه‌سازان خودرو با بیان اینکه فقط 20درصد رکود و نابسامانی امروز در صنعت خودرو و قطعه‌سازی ناشی‌از تحریم‌های بین‌المللی است، به «دنیای خودرو» گفت: «80درصد چالش‌ها از نبود مدیریت سالم در این صنعت، فقدان برنامه درست و عدم پیگیری اهداف مقرر شده، ناشی می‌شود.»

احمدرضا رعنایی با اشاره به اینکه این شرایط بد باعث کاهش قابل‌توجه تولید خودروسازان شده است، اظهار کرد: «ارتباط شرکت‌های خودروساز با قطعه‌سازان خوب نیست. آن‌ها هنوز تعهدات خود را عملی نکرده‌اند و بدهی خود به قطعه‌سازان را نپرداخته‌اند. خودروسازان، تولیدکنندگان قطعات و تامین‌کنندگان را حمایت نمی‌کنند. این در شرایطی است که تعداد زیادی از قطعه‌سازان وابسته به صنعت خودرو داخل هستند و فعالیت واحدهای تولید آن‌ها بر پایه تولید خودروهایی است که درحال‌حاضر توسط خودروسازهای داخلی تولید می‌شود.»

وی با توضیح این مطلب که نبود سرمایه در گردش، افت کار و تعدیل نیروهایی که در شش‌ماه گذشته در قطعه‌سازی فعال بودند، از جمله مشکلات جدی این صنعت به‌شمار می‌رود، تاکید کرد: «پیش‌بینی می‌شود حجم بیکاری در این صنعت تا پایان سال به 400هزار نفر برسد. همین امر باعث شد بسیاری از قطعه‌سازان انگیزه‌ای برای حضور در این دوره از نمایشگاه، نداشته باشند.»

شرایط تغییر نکند، قطعه‌سازی 6ماه دیگر نابود می‌شود

این فعال قطعه‌سازی در ادامه خاطرنشان کرد: «قطعه‌سازی در کشور دچار رخوت شده است. باید بدانیم که با ادامه این‌روند و تداوم شرایط موجود، به زودی اتفاقات ناگواری در انتظار این صنعت خواهد بود. همه تصمیم‌گیران و مسئولین مرتبط با این حوزه باید توجه داشته باشند که اگر عجله نکنند، با فاجعه روبه‌رو خواهیم شد.»

رعنایی همچنین افزود: «اگر هرچه زودتر برنامه و تدبیر فوری و اضطراری برای تغییر و بهبود شرایط در صنعت خودرو و قطعه‌سازی پیش‌بینی نشود، نابودی این صنعت بیشتر از 6طول ماه نخواهد کشید و باید منتظر عواقب خطرناکی باشیم.»

وی درخصوص میزان مطالبات قطعه‌سازان از خودروسازان، گفت: «متاسفانه آمار و ارقامی که مسئولین این روزها ارائه می‌دهند، اصلا برازنده این صنعت نیست. خودروسازان حدود 20هزارمیلیاردتومان به قطعه‌سازان بدهکار هستند؛ آن هم در این شرایط که قطعه‌ساز به‌دنبال سرمایه در گردش است و قیمت نهاده‌های تولید نسبت‌به سال گذشته در مواردی به بیش‌از سه‌برابر رسیده است.»

رعنایی با تاکید بر اینکه قطعه‌سازی در کشور رو به نابودی است، تصریح کرد: «خودروسازان باید پرداخت بدهی خود به قطع‌سازان را در اولویت قرار دهند، در غیر این‌صورت باید بپذیریم قطعه‌سازی در حال مرگ است.»

قدیمی بودن پلت‌فرم‌ها دلیل وابستگی قطعه‌سازان است

رئیس هیات‌مدیره انجمن صنایع همگن و قطعه‌سازان خودرو استان مرکزی در ادامه با بیان اینکه ایجاد انسجام میان تمام بخش‌ها می‌تواند کمک قابل‌توجهی به تغییر شرایط کند، گفت: «پلت‌فرم‌هایی که امروز در صنعت خودرو مورداستفاده قرار می‌گیرد، بسیار قدیمی است. به همین دلیل تامین‌کنندگان خودروهایی که روی این دو پلت‌فرم قدیمی تولید می‌شوند، نمی‌توانند قطعات خود را به کشورهای دیگر صادر کنند.»

احمدرضا رعنایی با اشاره به اینکه دلیل اصلی وابستگی شدید قطعه‌سازان به خودروسازان داخل همین است، افزود: «این در حالی است که قطعه‌سازان باید به‌سمت تولید صادرات‌محور بروند. به این ترتیب استراتژی‌ها باید به مرور تغییر کند. در گام اول تامین بازار خدمات پس‌از فروش می‌تواند در اولویت قطعه‌سازان قرار گیرد و حمایت از این مرحله با جلوگیری از واردات قطعات مشابه امکان‌پذیر خواهد بود. همچنین تولیدکنندگان قطعات باید خود را برای صادرات تجهیز کنند، چراکه بازار لوازم یدکی و خدمات پس‌از فروش برای خودروهای موجود، نهایتا تا سه‌سال آینده رونق خواهد داشت.»
وی با تاکید بر اینکه کشور ما بیشتر مزیت قطعه‌سازی دارد تا مزیت خودروسازی، گفت: «قطعه‌سازان باید با تامین‌کنندگان و قطعه‌سازان جهانی جوینت شوند؛ این تنها راه عبور از بحران فعلی است.»

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علوی IR ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
    0 0
    به درک من بیکار بقیه هم سرش

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =