تویوتا راوفور

به‌سراغ آخرین مدل‌های تویوتا راو فور و کیا اسپورتیج موجود در بازار ایران می‌رویم تا این دو کراس‌اوور را که در بازار کشور از محبوبیت بالایی برخوردار هستند با یکدیگر مقایسه کنیم.

به گزارش «اخبار خودرو»،مقایسه تویوتا راوفور و کیا اسپورتیج از نظر مشخصات فنی، طراحی، امکانات و آپشن‌ها، ایمنی و… موضوعی است که «دنیای‌خودرو» قصد دارد به‌آن بپردازد. اگر شما هم بین خرید راوفور و اسپورتیج درتردید هستید با «دنیای‌خودرو» همراه باشید تا بتوانید مدل مناسب را برای خرید انتخاب کنید. درجمع کراس‌اوورهای کامپکت وارداتی به‌کشورمان قطعا دو مدل تویوتا راوفور و کیا اسپورتیج می‌توانند رقبای توانمندی برای یکدیگر محسوب شوند؛ اما این‌که کدامیک بر دیگری برتری دارد، نیازمند یک بررسی تخصصی است.

معرفی کیا اسپورتیج و تویوتا راوفور

به‌سراغ آخرین مدل‌های تویوتا راو فور و کیا اسپورتیج موجود در بازار ایران می‌رویم تا این دو کراس‌اوور را که در بازار کشور از محبوبیت بالایی برخوردار هستند با یکدیگر مقایسه کنیم. کیا اسپورتیج نسل چهارم QL جدیدترین سری محصولات خانواده اسپورتیج محسوب می‌شود که به‌صورت محدود و درقالب مدل‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ به‌بازار کشورمان راه پیدا کرد و این خودرو گرچه به‌دلیل شرایط نه‌چندان باثبات وارداتش نتوانست به‌اندازه مدل‌های پیشین در کشورمان حضور پررنگی را تجربه کند، اما با این حال مشتریان نسبتا ثروتمند همچنان علاقه خود را به‌این محصول کره‌ای ابراز می‌کنند.

در سمت دیگر نسخه فیس‌لیفت نسل چهارم تویوتا راوفور درقالب مدل‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ وارد بازار ایران شد که البته از لحاظ ظاهری تغییرات اندک و رو به‌جلویی را تجربه کرده بود و به‌همین دلیل نیز مورد توجه قرار گرفت. درکنار این فاکتور عوامل دیگر همچون دوام فنی مناسب هم موجب پدید آمدن استقبال نسبتا مطلوب از راوفور نیوفیس در ایران شد. البته ناگفته نماند که قیمت رافور و قیمت اسپورتیج در یک بازه قرار دارند.

مقایسه طراحی راوفور و اسپورتیج

درمقایسه تویوتا راوفور و کیا اسپورتیج از نظر طراحی ظاهری می‌توان گفت که هر دو خودرو مورد نظر چهره نسبتا خاص و متفاوتی را درقیاس با سایر محصولات هم‌رده ارائه می‌دهند و نمی‌توان به‌طور دقیق اعلام کرد که یکی نسبت به‌دیگری از لحاظ ظاهری برتری دارد؛ اما می‌توان گفت که کیا اسپورتیج به‌دلیل حضور برخی خطوط حجم‌دهنده و سبک مدرن‌تر طراحی، نمایی نسبتا اسپرت و هجومی‌تر را از خود به‌نمایش می‌گذارد. این درشرایطی است که تویوتا رافور بیش‌تر به‌تمایلات خانوادگی توجه داشته است. به‌طور کلی می‌توان چنین گفت که احتمالا تعداد طرفداران طراحی لوکس‌تر کراس‌اوور کره‌ای نسبت به‌حریف ژاپنی آن بیش‌تر باشد و اسپورتیج برای این افراد خودرو زیباتری تلقی شود.

اما درمورد طراحی کابین باید گفت که داشبورد اسپورتیج QL نمای شکیل و به‌روزتری را به‌نمایش می‌گذارد و این درحالی است که طراحان داخلی تویوتا راوفور خلاقیت چندانی به‌خرج نداده‌اند. به‌طوری که نمای کابین این خودرو حتی پس از فیس‌لیفت نیز هیچ تغییری را تجربه نکرده است. از لحاظ ارگونومی کابین کیا اسپورتیج درسطح بسیار بالاتری نسبت به‌کابین رافور قرار دارد و از نظر کیفیت متریال و همچنین میزان فضای کابین هم می‌توان وضعیت هر دو خودرو را مناسب ارزیابی کرد.

مقایسه تویوتا راوفور و کیا اسپورتیج از لحاظ فنی

با توجه به‌مشابهت حجم پیشرانه و توان خروجی موتورهای موجود در هر دو کراس‌اوور، باید گفت عملکرد فنی این دو حریف شرقی تقریبا دریک سطح قرار می‌گیرد. کیا اسپورتیج QL به‌پیشرانه چهارسیلندر تزریق مستقیم ۲.۴ لیتری به‌قدرت ۱۸۱ اسب‌بخار و گشتاور ۲۳۷ نیوتون‌متر مجهز شده است و در سمت دیگر نیز تویوتا راوفور از یک پیشرانه 2.5 لیتری به‌قدرت ۱۷۷ اسب‌بخار و گشتاور ۲۳۳ نیوتون‌متری بهره می‌برد. شتاب صفر تا 100 هر دو خودرو تقریبا نزدیک به‌هم بوده و برای راوفور معادل ۹.۷ و در اسپورتیج به ۹.۸ ثانیه می‌رسد؛ بنابراین درمجموع می‌توان گفت که عملکرد فنی این دو کراس‌اوور کامپکت تا حد زیادی مشابه یکدیگر بوده و اختلاف فاحشی بین آن‌ها دیده نمی‌شود.

دربحث تجربه رانندگی نیز باید گفت که عایق‌بندی کابین اسپورتیج نسبت به‌حریف ژاپنی اندکی بهتر است و سروصدای موتور کمتر درون کابین به‌گوش می‌رسد. میزان پایداری و هندلینگ راوفور تقریبا اطمینان‌بخش‌تر است و قابلیت مانورپذیری و فرمان‌پذیری آن نیز نسبت به‌اسپورتیج اندکی بهتر ارزیابی می‌شود.

از لحاظ کیفیت سواری و میزان نرمی سیستم تعلیق باید گفت هر دو خودرو تقریبا سواری اسپرتی را ارائه می‌دهند و در عبور از مسیرهای ناهموار کوبش‌هایی درون کابین آن‌ها احساس خواهد شد. همچنین ناگفته نماند که این دو کراس‌اوور کامپکت به‌سامانه چهارچرخ‌محرک دو دیفرانسیل مجهز هستند و بنابراین می‌توان روی آفرود سبک با آن‌ها تا حدودی حساب کرد. البته تویوتا راوفور به‌قفل دیفرانسیل الکترونیکی نیز مجهز است و بنابراین قابلیت بیراهه‌نوردی آن نسبت به‌حریف کره‌ای بیش‌تر خواهد بود.

مقایسه تویوتا راوفور و کیا اسپورتیج از نظر آپشن‌های رفاهی

تویوتا راوفور از لحاظ آپشن‌های رفاهی در قالب مدل‌های مختلف به‌بازار ما راه پیدا کرده است که اگر بخواهید تیپ پایه آن را با اسپورتیج مقایسه کنید، مسلما حرفی برای گفتن نخواهند داشت. اما درمدل‌های فول‌آپشن تویوتا راوفور نیوفیس امکانات مناسبی وجود دارد. به‌این ترتیب امکاناتی همچون کروزکنترل، فرمان برقی حساس به‌سرعت، نمایشگر لمسی داشبورد (پنج‌اینچی اسپورتیج و هفت‌اینچی راوفور)، دوربین عقب، دیلایت، اتولایت، سیستم چراغ‌شور، ورود بدون‌کلید، استارت دکمه‌ای، تهویه اتوماتیک دوگانه، صندلی راننده و سرنشین با تنظیمات برقی، گرمکن صندلی جلو، صندوق برقی هوشمند، صندلی چرمی، آینه‌های جانبی تاشونده برقی با گرمکن و سانروف در این دو خودرو به‌طور مشترک یافت می‌شوند.

اما وضعیت اسپورتیج نسبت به‌حریف مقداری بهتر است؛ چراکه این خودرو اضافه بر امکانات یادشده به‌سقف پاناروما، شارژر وایرلس، سردکن صندلی جلو، گرمکن صندلی عقب، سنسور باران، گرمکن فرمان، کمکی پارک (PAS)، پدال شیفتر و کروزکنترل هوشمند نیز مجهز است که در حریف یافت نمی‌شوند.

مقایسه ایمنی تویوتا راوفور و کیا اسپورتیج

تویوتا راو ۴ نسل چهارم درسال ۲۰۱۳ و کیا اسپورتیج QL در سال ۲۰۱۵ موفق شدند پنج ستاره ایمنی را از موسسه یوروانکپ به‌دست آورند؛ بنابراین این دو خودرو جزو محصولات کاملا ایمن موجود در بازار خواهند بود. درعین حال تجهیزات ایمنی مناسبی نیز در این دو کراس‌اوور کره‌ای و ژاپنی یافت می‌شود که امنیت کاربران را به‌میزان قابل قبولی ارتقا می‌دهد.

کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده، ورود بدون‌کلید، سیستم هشدار خروج از پارک به‌صورت دنده‌عقب (RCTA)، رادار تشخیص نقطه‌کور (BSD)، پشت سری فعال، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل سرعت در سرپایینی، شش کیسه هوا (جلو، جانبی جلو، پرده‌ای)، ترمزهای ABS، EBD، ترمز پارک برقی (EBA) (EPT)، اتوهلد، کنترل ترمزها در پیچ، کنترل کشش و پایداری الکترونیکی امکانات ایمنی اسپورتیج QL محسوب می‌شود. اما در تویوتا راوفور نیز کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده، ورود بدون‌کلید، سیستم کنترل اتوماتیک سرعت درسرپایینی (DAC)، سیستم کنترل اتوماتیک سرعت درسربالایی (HAC)، شش کیسه هوا (جلو، جانبی، سرنشین جلو، پرده‌ای)، ترمزهای ضدقفل (ABS) و EBD و سیستم‌ترمز کمکی، کنترل کشش و پایداری الکترونیکی، سیستم کمکی ترمز (BAS) نیز به‌چشم می‌خورد.

مقایسه شرایط بازار و جمع‌بندی نهایی

درپایان باید گفت که چه‌تویوتا راوفور نیوفیس ۲۰۱۷ و چه‌کیا اسپورتیجQL 2017 از لحاظ رونق بازار خریدوفروش جزو محصولات نسبتا محبوب ارزیابی می‌شوند و شاید نتوان به‌طور دقیق نسبت به‌برتر بودن بازار یکی بر دیگری اظهارنظر کرد. درمجموع می‌توان گفت که هر دو خودرو جزو محصولات پرطرفدار هستند و مالکان آن‌ها برای فروش خودرو خود به‌قیمت مناسب، برای پیدا شدن مشتری مطلوب مدت‌زمان زیادی در انتظار نخواهند بود.

اما درجمع‌بندی نهایی نیز می‌توان گفت که اگرچه این دو کراس‌اوور شرقی از بسیاری جهات به‌یکدیگر شبیه هستند، اما اگر به‌دنبال یک کراس‌اوور باکیفیت از لحاظ دوام فنی و کیفیت قطعات بالا هستید که هزینه تعمیرات کمتری روی دستتان بگذارد، بهتر است تویوتا راوفور را به‌عنوان گزینه نهایی و برنده این رقابت انتخاب کنید.

اما در سمت دیگر کیا اسپورتیج از آپشن‌های به‌روزتری برخوردار است و نمای ظاهری آن لوکس‌تر به‌نظر می‌رسد. کابین آن نیز تا حدودی ساکت‌تر بوده و آرامش بیش‌تری را نصیب سرنشینانش می‌کند. بنابراین اگر این معیارها را مدنظر دارید می‌توان گفت که محصول کره‌ای مدل برنده مقایسه تویوتا راو 4 و کیا اسپورتیج خواهد بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =