جیل پرت

جیل پرت نابغه روباتیک پس از به‌سرانجام رساندن سری مسابقات روباتیک DARPA در سال 2015 همکاری خود را با موسسه پژوهشی تویوتا (TRI) آغاز کرد.

به گزارش «اخبار خودرو»،جیل پرت نابغه روباتیک پس از به‌سرانجام رساندن سری مسابقات روباتیک DARPA در سال 2015 همکاری خود را با موسسه پژوهشی تویوتا (TRI) آغاز کرد. این موسسه با سرمایه‌گذاری یک‌میلیارد دلاری تویوتا در زمینه روباتیک و هوش مصنوعی فعالیت خود را آغاز کرده و برنامه‌ای جدی را برای یک دوره پنج‌ساله دنبال می‌کند. واضح است که حمل‌ونقل خودکار، کانون توجه TRI را تشکیل می‌دهد و تویوتا هم درست به‌اندازه هر خودروساز دیگری برای ایمن‌تر، کارآمدتر و خوشایندتر ساختن خودروهایش به‌استفاده از سیستم‌های خودران علاقه دارد. اخیرا جیل پرت در یک مصاحبه‌ مطبوعاتی توضیحاتی را درباره سطح پنجم خودران‌ها، اهداف TRI و برنامه تویوتا برای حرکت به‌سمت خودروهای خودران ارائه کرده است.

پیش‌تر در مصاحبه‌ای گفته بودید سطح پنجم خودران‌ها (حرکت خودران در هر شرایط جوی و ترافیکی) هدف فوق‌العاده‌ای است، اما هیچ یک از کمپانی‌های حاضر در صنایع خودروسازی و IT هنوز به این سطح نزدیک نشده‌اند. اما حالا اوضاع جور دیگری به‌نظر می‌رسد و ادعاهایی درخصوص رسیدن به‌سطح پنجم خودران مطرح می‌شود. نظر شما چیست؟
مهمترین نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که تمام مسیرها یک‌جور نیستند و اکثر مسیرهایی که ما امروز با خودروهایمان می‌پیماییم، بسیار آسان به‌نظر می‌رسند. اما رانندگی در برخی مسیرها بسیار دشوار است و توجه اصلی ما باید به‌این مسیرها باشد. باید مطمئن باشیم که خودروهای خودران درتمام مسیرها می‌توانند از پس خود بربیایند. درسطح 5 رانندگی خودران، تمام مسیر می‌تواند بدون نیاز به‌هرگونه مداخله انسانی توسط خودرو پیموده شود.

بنابراین اگر خودروسازی بگوید «محصول ما در فلان مسیر مشخص قابلیت حرکت خودران را دارد و ما اکثر مسیرها را برای خودرویمان تعریف کرده‌ایم» درواقع از سطح پنجم حرف نمی‌زند؟
خیر؛ این ادعا به‌سطح چهارم مربوط می‌شود و من به‌همین حد هم قانع نمی‌شوم و از آن‌ها می‌پرسم آیا این قابلیت در تمام اوقات شبانه‌روز ممکن است یا در هر آب‌وهوا و هرشرایط ترافیکی؟
تازه آن وقت خواهد بود که سست بودن این قبیل ادعاها مشخص می‌شود. مشکل اصلی در سطح 4 خودران‌ها استفاده از عبارت «تمام‌خودران» است که طیف گسترده‌ای از قابلیت‌ها را در بر می‌گیرد و در مواجهه با چنین عبارتی باید پرسید که واقعا منظور کسانی که آن را عنوان می‌کنند چیست و چه‌شرایطی را شامل می‌شود. درحال حاضر اکثر خودروهای خودران مسیرهای مشخص و محدودی را در ساعات مشخص و شرایط ترافیکی و آب‌وهوایی مشخص در بر می‌گیرند.

این موضوع سبب به‌وجود آمدن انتظاراتی از سوی مشتریان می‌شود؛ زیرا آن‌ها ادعاهایی را می‌شنوند و نمی‌دانند واقعا منظور از آن‌ها چیست.
درست است. زیرا مشتریان به‌این تمایل دارند که مزایای خودران‌ها را پیش‌بینی کنند؛ درحالی ‌که خودروسازان خودروهایی را به‌بازار می‌فرستند که تنها از برخی امکانات برخوردار هستند و به‌این ترتیب ممکن است اطمینان مشتریان خدشه‌دار شود. دیدگاه تویوتا این است که آگاه‌سازی مشتریان از محدودیت‌های این فناوری بسیار حائز اهمیت است و به‌نظر ما مهم است که خودمان را جای مشتری بگذاریم.

با در نظر گرفتن محدودیت‌های موجود به‌نظر شما رسیدن به‌سطح پنجم خودران امکان‌پذیر خواهد بود؟
به‌نظر من رسیدن به آن ممکن است و استانداردی که ما دنبال می‌کنیم، چند برابر بهتر کردن مهارت‌های‌ انسان در پشت فرمان است. اخیرا من این سوال را مطرح کرده‌ام که استانداردهای ما چه‌باید باشند و یک سیستم خودران تا چه‌حد باید خوب باشد؟ سال‌ها طول خواهد کشید تا خودروهای خودران بی‌عیب و نقصی داشته باشیم و به‌همین خاطر شاهد بروز تصادفاتی خواهیم بود. آیا ما حاضریم سیستمی داشته باشیم که تنها یک یا 10 درصد بهتر از یک انسان رانندگی کند؟ هنوز پاسخ این سوال‌ها را نمی‌دانیم.
من انتظار دارم ظرف پنج سال آینده، نتیجه‌ای خارق‌العاده حاصل شود. درک این نکته خیلی مهم است که آنچه ما انجام می‌دهیم بسیار پرمخاطره است و این‌که برخی تلاش‌های ما به‌نتایجی کاملا موفقیت‌آمیز منجر نخواهند شد.
اما ما انتظار داریم برخی از آن‌ها بسیار موفقیت‌آمیز باشند. روزی می‌رسد که این ماشین‌ها آن‌قدر ایمن خواهند بود که بچه‌ها می‌توانند بدون نیاز به‌همراهی پدر یا مادرشان سوار آن‌ها شوند و به‌زمین بازی بروند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =