آلپاین

برخی خودروسازان همچنان به حفظ پیشرانه‌های درون‌سوز اصرار دارند.

در حالی که لامبورگینی و پورشه از سوخت مصنوعی به عنوان راه چاره یاد می‌کنند، تویوتا و البته زیرمجموعه اسپرت رنو یعنی آلپاین، علاقه بیشتری به سرمایه‌گذاری بر هیدروژن دارند.

معرفی خودرویی کانسپت به نام آلپِن گلوهای ۴ (Alpenglow Hy۴) توسط آلپاین را می‌توان اثبات این ادعا دانست. این خودرو به عنوان نمونه به‌روزرسانی شده از آلپِن گلو ۲۰۲۲، به پیشرانه ۴سیلندر ۲لیتری توربوشارژ با ۳۴۰ اسب‌بخار قدرت و گیربکس سکوئنشال مجهز شده است و می‌تواند تا ۷ هزار دور بر دقیقه دوران کند.

سوخت موردنیاز این پیشرانه از سه مخزن ۲.۰۸ کیلوگرمی هیدروژن با فشار ۷۰۰ بار تامین می‌شود.

آلپاین «Alpenglow Hy۴» در مسابقه Spa-Francorchamps رونمایی خواهد شد. این رقابت استقامتی شش‌ساعته، بخشی از فصل ۲۰۲۴ مسابقات WEC است. سوپراسپرت فرانسوی بعد از این برای مسابقات ۲۴ ساعته لمان در ۱۴ و ۱۵ ژوئن، آماده خواهد شد.

چهره آلپاین آلپن‌گلوهای۴ نسبت به کانسپت قبلی، با تغییراتی همراه شده است. افزایش جزئی ارتفاع، تغییر در پکیج آیرودینامیک، طراحی جدید برآمدگی سقف و نصب دو مخزن هیدروژن در طرفین، از مهم‌ترین ویژگی‌های جدید این خودرو به شمار می‌آید. هرچند «های۴» فقط در پیست مسابقات حاضر خواهد شد، اما ظاهرا آلپاین به قدری به پیشرانه‌های هیدروژن‌سوز اعتقاد دارد که اکنون در حال طراحی یک پیشرانه شش سیلندر هیدروژن‌سوز است.

این خودرو با نام احتمالی های۶ (Hy۶) اواخر سال ۲۰۲۴ عرضه خواهد شد. برند فرانسوی تا جایی پیش رفته که از پیشرانه درون‌سوز هیدروژنی به عنوان راه‌حل امیدوارکننده برای خودروهای عادی یاد کرده است.

سال‌ها پیش از آن‌که تویوتا در نسخه GR از یاریس و کرولا از پیشرانه هیدروژن‌سوز استفاده کند، نمونه‌ای از ب‌ام‌و سری ۷ با پیشرانه V۱۲ هیدروژنی در سال ۲۰۰۵ معرفی شد.

خودروساز آلمانی حتی در دهه ۷۰ میلادی هم یک نمونه از سری ۵ اتاق E۱۲ را به پیشرانه سازگار با هیدروژن مایع مجهز کرده بود. این خودرو با نام ۵۲۰h، در یکی از فیلم‌های کوتاه بخش خودروهای کلاسیک ب‌ام‌و حاضر شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =