ایرباس و بوئینگ

ناسا و بوئینگ در حال انجام تحقیقات پیشرفته درباره طراحی‌های جدید بال‌های هواپیما هستند که می‌تواند موجب تحولی در صنعت هوانوردی با کاهش مصرف سوخت و آلاینده‌ها شود.

به‌گزارش خبرگزاری ایمنا، ناسا و بوئینگ در یک پروژه انفجاری از علم و نوآوری دست به‌کار شده‌اند تا مرزهای فناوری هوانوردی را به‌چالش بکشند؛ در مرکز تحقیقات گلن، تونل تاریخی یخ‌زدگی به‌منظور شبیه‌سازی شرایط آب‌وهوایی چالش‌برانگیز مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ شرایطی که هواپیماها در رویارویی با آن ممکن است دچار اختلال شوند.

این پروژه که دارای بُعدی از گذشته و آینده است، تجربیات چند دهه‌ای در زمینه تکنولوژی بال‌های هواپیما را در بر دارد و در پی یافتن پاسخ به‌چالشی است که همواره سایه‌سار پیشرفت‌های نوین (یعنی یخ‌زدگی) بوده است.

تصور کنید بال‌های یک هواپیما، همچون پرچمی از علم و هنر به‌آسمان برخاسته‌اند؛ اما در لحظه‌ای با سرمای مطلق به‌عنوان دشمنی نامرئی و خطرناک مواجه می‌شوند. در این آزمایشگاه عجیب و غریب، دانشمندان ناسا به‌طور دقیق چگونگی تشکیل لایه‌های یخ روی بخش‌های حساس بال، به‌ویژه لبه‌های جلویی را مورد بررسی قرار می‌دهند.

این لبه‌ها همان نقاطی هستند که هوا نخست با آن‌ها برخورد می‌کند و هرگونه تغییر کوچک می‌تواند تاثیر بسزایی بر عملکرد کلی هواپیما داشته باشد؛ از این رو، شناسایی شرایط بحرانی یخ‌زدگی و توسعه سیستم‌های محافظتی هوشمندانه از اولویت‌های اصلی تیم‌های پژوهشی محسوب می‌شود.

تونل یخ‌زدگی در مرکز تحقیقات گلن که گواهی از تاریخچه‌ای پربار در زمینه آزمایش‌های محیطی است، همچون صحنه‌ای سینمایی عمل می‌کند؛ جایی که می‌توان اثرات ترکیبی سرمای شدید، رطوبت و فشار هوایی را روی نمونه‌های بال مشاهده کرد.

در این فضا، هر قطره آبی که به‌ذرات یخ تبدیل می‌شود، داستانی از تعهد به ایمنی، نوآوری و پیشرفت علمی را روایت می‌کند. این آزمایش‌ها علاوه‌بر فراهم ساختن درکی عمیق از چالش‌های موجود، زمینه‌ساز توسعه طراحی‌هایی خواهند بود که می‌توانند هوانوردی را به‌سطحی بی‌سابقه ارتقا دهند. به‌گفته کارشناسان، طراحی‌های نوین بال‌های خرپایی مافوق‌صوت به‌طرز چشمگیری می‌توانند مصرف سوخت را کاهش داده و درعین حال بهره‌وری هواپیماها را بهبود بخشند؛ اما همچنان یک چالش مهم در این طراحی‌ها وجود دارد: یخ‌زدگی که می‌تواند دشمن پنهان هواپیماها محسوب شود؛ در این راستا ناسا در همکاری نزدیک با بوئینگ روی هواپیمای آزمایشی ایکس ۶۶ کار می‌کند؛ این هواپیما شاهکاری از طراحی‌های مدرن و هوشمندانه به‌شمار می‌رود و این نمونه آزمایشی قصد ندارد در شرایط واقعی یخبندان پرواز کند؛ اما آزمایش‌های انجام‌شده در تونل یخ‌زدگی، اطلاعات ارزشمندی را ارائه می‌دهند که می‌تواند آینده طراحی‌های هوانوردی را تحت‌تاثیر قرار دهد.

ناسا و بوئینگ، با همکاری در جست‌وجوی کلید حل معمای یخ‌زدگی و ارائه فناوری‌های انقلابی برای هواپیماهای نسل آینده هستند. آینده در آسمان‌ها نه‌تنها درخشنده و پر از نوآوری است، بلکه مملو از درس‌های گذشته است؛ درس‌هایی که الهام‌بخش ‌مهندسان خواهد بود تا با نگاهی دقیق به مشکلات، درآینده راهکارهای هوشمندانه و پایدار را برای مسیرهای پروازی ارائه دهند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =