image-20250721041603-1.png

از آن‌جا که بسیاری از کشورها زیرساخت ممکن را برای تردد خودروهای تمام‌الکتریکی ندارند، کمپانی‌های مطرح خودروساز در جهان، به‌خصوص چینی‌ها، EREV ها را در سبد محصولات پاک خود قرار داده‌اند. EREV ها ساختاری مشابه یک خودرو تمام‌الکتریکی دارند؛ با این تفاوت که یک موتور احتراق‌داخلی برای شارژ باتری‌های خودرو در نظر گرفته شده تا دیگر دغدغه تامین انرژی الکتریکی از سوی شارژرها وجود نداشته باشد.

بعد از وضع استانداردهای سخت‌گیرانه آلایندگی در بیشتر کشورهای جهان، از سال 2015 میلادی بحث تولید خودروهای انرژی نو یا NEV که شامل خودروهای تمام‌الکتریکی، هیبریدی، پلاگین-هیبریدی، پیل‌سوختی و EREV(با پیمایش بالاتر) می‌شود، بسیار جدی‌تر شد. بر این اساس طی دو سال اخیر، شاهد رشد فروش خودروهای تمام‌الکتریکی در جهان هستیم. البته مدل‌های تمام‌الکتریکی در بسیاری از کشورهای جهان همچون کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، ترکیه و ایران که زیرساخت‌های لازم برای مصارف روزانه این خودروها را ندارند، چندان کاربردی نیست و بهترین گزینه برای این مناطق EREV ها هستند.

در این مدل خودرو شاهد ساختار یک خودرو تمام‌الکتریکی BEV هستیم؛ با این تفاوت که یک موتور احتراق‌داخلی برای شارژ باتری‌ها در نظر گرفته شده است. بر این اساس نبکا هیبرید که از چنین ساختاری برخوردار است، بهترین گزینه برای خرید یک خودرو الکتریکی، بدون دغدغه پیمایش حرکتی به‌حساب می‌آید. در ادامه نبکا هیبرید را از نظر فنی بررسی خواهیم کرد.

آشنایی با ساختار EREV

خودروهای تمام‌الکتریکی همواره محدود به انرژی باتری‌های خود هستند. به‌عبارت دیگر اگر شارژ باتری‌ها در بالاترین سطح باشد، خودرو می‌تواند حداکثر پیمایش را داشته باشد؛ اما اگر تحت شرایط خاص محیطی قرار گیرد، این عوامل محیطی سبب کاهش راندمان انرژی الکتریکی می‌شود.

از آن‌جا که بسیاری از کشورها زیرساخت ممکن را برای تردد خودروهای تمام‌الکتریکی ندارند، کمپانی‌های مطرح خودروساز در جهان، به‌خصوص چینی‌ها، EREV ها را در سبد محصولات پاک خود قرار داده‌اند. EREV ها ساختاری مشابه یک خودرو تمام‌الکتریکی دارند؛ با این تفاوت که یک موتور احتراق‌داخلی برای شارژ باتری‌های خودرو در نظر گرفته شده تا دیگر دغدغه تامین انرژی الکتریکی از سوی شارژرها وجود نداشته باشد.

بر این اساس گزینه خاص و بسیار کارآمد در گروه EREV ها (خودرو الکتریکی با پیمایش بیشتر و مجهز به‌موتور بنزینی) در بازار ایران، نبکا هیبریدی است. این خودرو به‌لطف ساختار موتور احتراق‌داخلی و باتری‌ها می‌تواند پیمایش بسیار خوبی داشته باشد. از آن‌جا که زیرساخت‌های ممکن برای یک خودرو تمام‌الکتریکی در کشورمان وجود ندارد، اسکای‌ول نبکاهیبرید بهترین گزینه در این زمینه به‌حساب می‌آید تا نیاز آن دسته از مشتریان را که به‌دنبال یک خودرو تمام‌الکتریکی اما به دور از نگرانی‌های مرتبط با شارژ باتری هستند، برطرف کند.

«نبکا» هیبرید؛ خاص‌ترین خودرو پاک در بازار ایران

طراحی بدنه، هماهنگ با ترند روز

اسکای‌ول نبکا هیبریدی یکی از به‌روزترین اس‌یووی‌کراس‌اوورهای سایز متوسط بازار خودرو کشورمان است. این خودرو محصول کمپانی اسکای‌ول بوده و در بخش فنی به‌لطف مهندسی کمپانی بی‌وای‌دی، حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد. از جمله عامل موفقیت این خودرو در بازار ایران، بخش فنی آن و خدمات پس از فروش مناسب نبکاست. این خودرو به‌لطف استفاده از خطوط نسبتا تیز روی بدنه و رینگ‌های 19 اینچی، کاراکتر اسپرتی دارد.

«نبکا» هیبرید؛ خاص‌ترین خودرو پاک در بازار ایران

در طراحی نمای جلو، با چراغ‌های کشیده با گرافیک کریستالی مواجه هستیم که چهره بسیار اسپرت و مدرنی به نبکا هیبرید می‌بخشد. در نمای عقب، چراغ‌های به هم پیوسته با گرافیک LED ما را به‌یاد کراس‌اوورهای زیبا و جذاب تمام‌الکتریکی مرسدس‌بنز می‌اندازد.

کابین لوکس با امکانات پیشرفته

در زمان قرارگیری در پشت فرمان اسکای‌ول با سبک طراحی بسیار مدرن و لوکسی مواجه می‌شویم. تریم دو رنگ، چرم باکیفیت، جیر مصنوعی و دکوراتیو چوب و کرم این حس را به‌خوبی به‌سرنشینان منتقل می‌کند. همچنین طراحی نمایشگر 12.3 اینچی برای کلاستر و وجود یک نمایشگر 12.8 اینچی برای مولتی‌مدیا، فضای داخلی این خودرو را مدرن جلوه می‌دهد. استفاده از سقف پانورامیک، نورپردازی LED و تریم دو رنگ، حال و هوای لوکس بودن این خودرو را دوچندان می‌کند.

«نبکا» هیبرید؛ خاص‌ترین خودرو پاک در بازار ایران

این خودرو مجهز به‌فهرستی طولانی از امکانات رفاهی و ایمنی است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کروزکنترل هوشمند، دستیار کروزکنترل هوشمند، کنترل حرکت در سربالایی، اتوهلد، کنترل حرکت در سرپایینی، دوربین ثبت وقایع، دوربین 360 درجه (با چهار دوربین)، انتخاب مُد نرمال و اسپرت رانندگی، سیستم تابلوخوان، اتوپارک، سیستم هشدار خروج از خطوط، سیستم هشدار برخورد از جلو، سیستم پایش نقاط‌ کور، سیستم ترمز اضطراری خودکار، سیستم تهویه‌مطبوع هوشمند اتوماتیک، آینه الکتروکرومیک و... اشاره کرد.

چرا نبکا هیبرید مناسب ایران است؟

خودرو نبکا هیبرید در دسته خودروهای EREV قرار می‌گیرد. همین ساختار سبب برتری این کراس‌اوور تازه‌نفس در بازار ایران خواهد شد. درحقیقت ساختار این خودرو EREV (خودرو الکتریکی با پیمایش بیشتر و مجهز به‌موتور بنزینی) است. آن‌چه قلب تپنده نبکا هیبرید را تشکیل می‌دهد، یک موتور 4 سیلندر 150 سی‌سی است که با موتور الکتریکی نسل جدید کوپل شده است. راندمان موتور بنزینی طبق اعلام نبکاخودرو 42 درصد بوده که این درصد به‌معنای بهینه‌ترین حالت مصرف سوخت است.

موتور بنزینی 1.5 لیتری می‌تواند حداکثر 110 اسب‌بخار توان و 135 نیوتون‌متر گشتاور را به ارمغان آورد. موتور الکتریکی که به‌عنوان نیروی محرکه دوم شناخته می‌شود، می‌تواند حداکثر 130 کیلووات (174.3 اسب‌بخار) قدرت و حداکثر 300 نیوتون‌متر گشتاور فراهم آورد. با در نظر گرفتن ساختار EREV نبکا هیبرید، این خودرو به‌صورت ترکیبی 286 اسب‌بخار قدرت تولید می‌کند. آن‌چه این کراس‌اوور تازه‌نفس بازار ایران را از دیگر مدل‌ها متمایز می‌سازد، پک باتری‌های آن است که انرژی الکتریکی لازم را به‌چرخ‌ها منتقل می‌کند.

بر این اساس برای نبکا هیبرید پک باتری‌های 21.68 کیلووات-ساعتی در نظر گرفته شده که طبق چرخه NEDC حداکثر تا 115 کیلومتر پیمایش را به‌صورت تمام‌الکتریکی یا EV در اختیار راننده قرار می‌دهد. ناگفته نماند که طی مسافت 115 کیلومتر با توجه به‌وزن 1820 کیلوگرمی این خودرو، بسیار عالی است. از سوی دیگر به‌لطف ساختار فنی، این خودرو حداکثر شیب‌روی 30 درصدی را با بهترین عملکرد ارائه می‌دهد.

این شیب‌روی برای چنین خودرویی فوق‌العاده است. برای سیستم انتقال قدرت از گیربکس DHT با ساختار E-CVT بهره گرفته شده تا قدرت و گشتاور تولیدشده به چرخ‌ها منتقل شود. نبکا هیبرید به‌لطف ساختار EREV می‌تواند ظرف 7.9 ثانیه از حالت سکون به‌سرعت 100 کیلومتر برساعت برسد و حداکثر سرعت آن به 170 کیلومتر برساعت می‌رسد.

«نبکا» هیبرید؛ خاص‌ترین خودرو پاک در بازار ایران

پیمایش بالاتر، اطمینان بیشتر

نبکا هیبرید مناسب‌ترین و بهترین گزینه برای داشتن یک خودرو پاک در بازار ایران است. اما دلیل اصلی این مزیت چیست؟ این خودرو سه حالت مختلف عملکردی دارد. درحقیقت فارغ از دو حالت رانندگی و دینامیکی نرمال و اسپرت، سه حالت عملکردی برای آن تعریف شده است.

در حالت اول اگر مد EV یا تمام‌الکتریکی انتخاب شود، خودرو تا زمانی که باتری‌هایش شارژ کافی داشته باشند (ظرفیت 21.68 کیلووات-ساعتی) با نیروی الکتریکی به‌حرکت در می‌آید و موتور بنزینی خاموش می‌ماند. اما هنگامی که مقدار انرژی الکتریکی کاهش پیدا کرده (زیر 20 درصد) یا به‌حدی که راننده تعیین کرده باشد، برسد (به‌عنوان مثال ممکن است راننده میزان شارژ باتری را در این مورد 60 درصد تعیین کرده باشد)، موتور بنزینی فعال شده و درحالت EV یا تمام‌الکتریکی، انرژی لازم به باتری‌ها منتقل می‌شود.

در حقیقت موتور بنزینی نقش ژنراتور را ایفا کرده و باتری‌ها را شارژ می‌کند. در این حالت خودرو از نظر عملکردی مشابه یک خودرو EV یا تمام‌الکتریکی به‌حرکت ادامه می‌دهد. این حالت همان رنج اکستندر است. حالت یا مد دیگری نیز وجود دارد که با نام HEV شناخته می‌شود. در واقع HEV همان هیبریدی است که سیستم به‌صورت هوشمند، میزان شارژ باتری را ارزیابی کرده و بر اساس آن میزان نیروی لازم برای پاسخگویی به نیاز راننده را در اختیار وی قرار می‌دهد.

درحالت HEV هم موتور بنزینی و هم موتور الکتریکی به‌صورت هم‌زمان نیرو را به چرخ‌ها منتقل می‌کنند. به‌عبارت دیگر در این مد، موتور بنزینی نیز می‌تواند به‌صورت مستقیم نیرو را به چرخ‌ها برساند. همچنین خودرو به‌صورت خودکار می‌تواند از حالت HEV به EV نیز تغییر حالت دهد. اما حالت سوم یا مد سومی نیز برای نبکا هیبرید تعریف شده است.

در این حالت هرگز موتور بنزینی فعال نخواهد بود. این حالت با نام Wending شناخته می‌شود. اگر خودرو تا نصف چرخ‌هایش در آب قرار داشته باشد، در این حالت سیستم اجازه روشن شدن موتور را نمی‌دهد. البته این حالت در شرایط خاصی (ارتفاع خودرو نسبت به‌سطح دریا ۱۵۰۰ متر باشد) فعال می‌شود.

همچنین باتری‌ها باید حداقل ۴۰ درصد شارژ داشته باشند. این حالت برای حفظ ایمنی سیستم‌های الکترونیکی و الکتریکی خودرو و عدم ورود آب به‌موتور در نظر گرفته شده است.

این ساختار سبب افزایش ایمنی و کاهش خرابی موتور و سیستم‌های الکترونیکی و الکتریکی می‌شود. همچنین ناگفته نماند که در این حالت از نیروی الکتریکی کمک گرفته می‌شود و خودرو تمام‌الکتریکی خواهد بود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 3 =