کد خبر: 208357
تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۵

کلاز فرولیش، که مسئولیت تحقیق و توسعه این خودروساز آلمانی را بر عهده دارد، اعلام کرده است انتظار ندارد فناوری حالت جامد تا دست‌کم سال‌۲۰۲۵ وارد محصولات تولیدی ب‌ام‌و شود.

به گزارش « اخبار خودرو » ، در هفته جاری کمپانی سالید پاور واقع در کلورادوی آمریکا اعلام کرد برای توسعه و ساخت فناوری‌ باتری‌های حالت جامد با کمپانی ب‌ام‌و مشارکت خواهد داشت. این فناوری باتری‌ به افزایش گستره مسافتی، طولانی‌تر شدن عمر باتری‌ها و بهتر شدن مقاومت حرارتی خودروهای الکتریکی کمک خواهد کرد.

براساس گزارش‌های اعلام شده، کمپانی ب‌ام‌و با هدف توسعه و پیشبرد فناوری‌ باتری‌های حالت جامد که به ارتقای عملکردی خودروهای الکتریکی این خودروساز کمک می‌کند، میزان نامشخصی از سرمایه‌گذاری را در این کمپانی آمریکایی انجام خواهد داد.

[caption id="attachment_208358" align="aligncenter" width="595"]راهکار‌های ب‌‌ام‌و برای الکتریکی‌سازی راهکار‌های ب‌‌ام‌و برای الکتریکی‌سازی[/caption]

اگرچه اخیرا فناوری‌ باتری‌های حالت جامد سروصدای زیادی به‌راه‌ انداخته و انتظار می‌رود در چند ماه آتی تویوتا هم خبرهایی را در رابطه با توسعه این فناوری اعلام کند، اما نباید انتظار داشته باشیم ب‌ام‌و به این زودی‌ها این فناوری را به خط تولید خود وارد کند.

کلاز فرولیش، عضو هیات مدیره ب‌ام‌و که مسئولیت توسعه و انجام فعالیت‌های تحقیق و توسعه این خودروساز آلمانی را بر عهده دارد، اعلام کرده است انتظار ندارد فناوری حالت جامد تا دست‌کم سال‌۲۰۲۵ وارد محصولات تولیدی ب‌ام‌و شود.

بخشی از کند بودن روند تولیدی این فناوری به محدودیت الزامات حرارتی آن مربوط می‌شود. طبق پیش‌بینی آقای فرولیش، باتوجه‌به بهتر شدن فناوری باتری‌های لیتیوم یونی، تولید انبوه این فناوری نیز دست‌کم تا سال‌۲۰۳۰ به طول خواهد انجامید.

به‌گفته کلاز فورلیش تراکم انرژی هر ۲ یا ۳سال حدود ۳۰درصد افزایش پیدا می‌کند، درحالی‌که هزینه‌ها به میزان قابل ملاحظه‌ای درحال کاهش هستند.

الکتریکی‌های متفاوت، قطعات یکسان ب‌ام‌و درحال‌حاضر فناوری حالت جامد را به دپارتمان تحقیق و توسعه خود محدود کرده، زیرا تمرکز این شرکت بر آن است که ظرف ۱۰سال آینده خودروهای الکتریکی را با نرخ بسیار سریع‌تری تولید کند.

چهار سال طول کشیده تا ب‌ام‌و توانسته است مجموع تولید جهانی نخستین مدل الکتریکی خود یعنی i3 را به رقم ۲۰۰هزاردستگاه برساند.

با درنظرداشتن این‌که نیمی از این میزان خودرو در سال گذشته تولید شده‌ است، ب‌ام‌و همچنان مجبور است برای رسیدن به هدف بزرگ خود یعنی عرضه جهانی ۲۵نسخه تمام‌الکتریکی یا پلاگین هیبرید از تقریبا تمام محصولات خود تا سال ۲۰۲۵، تلاش‌های خود را در این زمینه شتاب بخشد.

در سال آینده میلادی یک مدل تمام الکتریکی مینی به بازار خواهد آمد و تا سال‌۲۰۲۰ هم قرار است یک نسخه تمام‌الکتریکی از ب‌ام‌و ‌X3 عرضه شود.

ب‌ام‌و همچنین زمزمه‌هایی را درخصوص ارائه مدل‌های بیشتر با برند جانبی ب‌ام‌و i به‌راه انداخته است. اما تلاش ب‌ام‌و درجهت الکتریکی‌‌سازی محصولاتش از سال‌۲۰۲۱ شتاب خواهد گرفت، یعنی زمانی که نسل پنجم از رانشگر الکتریکی و فناوری باتری خود را عرضه کند.

این کیت مدولار الکتریکی‌سازی جدید که برای تولید در سطح انبوه‌تر به‌وجود آمده و قابلیت سوار شدن روی تمام مدل‌های ب‌ام‌و ازجمله خودروهای تمام‌الکتریکی و پلاگین هیبرید را دارد، موتور، سیستم انتقال نیرو و نیرورسان‌های الکتریکی را در قالب یک قطعه واحد و منسجم به‌کار می‌گیرد.

این کیت از یک مدل باتری استفاده می‌کند که قابل‌استفاده در تمام مدول‌های ب‌ام‌و خواهد بود. پک‌های باتری همچنان به‌عنوان گران‌ترین قطعه اساسی در خودروهای الکتریکی باقی خواهند ماند.

ب‌ام‌و تلاش زیادی را وقف توسعه مدول‌های خاصی کرده که قابل بسته‌بندی در پک‌ باتری‌های مختلف بنابه مدل‌های گوناگون هستند. به‌گفته کلاز فرولیش، با این مدول‌ها می‌توان چرخه عمر هر سلول را کنترل کرد و در نتیجه هزینه‌ها را کاهش و عملکرد باتری را افزایش داد.

آقای فرولیش توضیح داد: «آن‌چه اهمیت دارد این است که من همیشه از یک مدول واحد استفاده می‌کنم. یک مدول بلند برای مدل‌های شاسی‌بلند و یک مدول کوتاه برای مدل‌های سدان یا اسپرت را به‌کار می‌گیرم.»

در عین حال ب‌ام‌و قصد ندارد مستقیما وارد تجارت باتری‌‌های سلولی شود و در عوض با سرمایه‌‌گذاری ۲۴۰میلیون‌دلاری، یک مرکز جداگانه را کنار مرکز تحقیق و توسعه خود در مونیخ بنا کرده است که در آن ساخت نمونه‌های اولیه سلول‌ها، مدول‌ها و پک‌های باتری خودروها دنبال می‌شود.

به‌گفته آقای فرولیش ب‌ام و در این زمینه رویکردی شبیه به رویکرد اپل در تولید گوشی‌های هوشمند را دنبال می‌کند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =