کد خبر: 208693
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۴

« اویل تراک » نام موقتی است که روی این کشنده کانسپت گذاشته شده است

به گزارش « اخبار خودرو » ، سال‌های اخیر تب خودروهای آینده‌نگر و کانسپت بسیار داغ شده و چند سالی است با جریانی ملایم طراحی‌های قدیمی جای خود را به مدل‌های ساده و در عین حال لوکس داده‌اند.از این طرح‌ها به عنوان طرح‌های انقلابی و شاهکار یاد می‌شود.

شاید بتوان گفت تا دو، سه سال گذشته چنین طرح‌هایی فقط در محصولات سواری دیده می‌شد اما با رویکردهای محیط‌ زیستی که خودروسازان در نظر گرفتند، تکنولوژی‌ها و طراحی‌های نوین راه خود را به صنعت خودروهای سنگین نیز پیدا کردند و رفته‌رفته مدل‌های جدید سگمنت‌های سنگین و نیمه‌سنگین را با تحولات گسترده‌ای روبه‌رو کردند.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="208696,208698"]

در این راستا خودروسازان مطرح جهان به منظور آن‌که از پیشرفت جا نمانند و بتوانند همراه با بازارهای جهانی خود را توسعه دهند، به رقابت با یکدیگر پرداختند و هر روز طرح‌های جدیدتری را به بازار ارائه کردند. هر چند برخی از این مدل‌ها در سال‌های اخیر روی کاغذ باقی ماندند اما هر یک از آن‌ها توانستند آینده‌ای از خودروهای سنگین را به دنیا معرفی کنند.

این مدل‌ها که اکثرا به سمت استفاده از سوخت‌های غیرفسیلی و پاک حرکت می‌کنند، از مزایای مشترکی مانند وزن‌ کم، کاهش مصرف، کاهش آلاینده‌ها و... برخوردارند.

در این میان بحث استفاده از سیستم‌های خودران روی برخی خودروهای سنگین و نیمه‌سنگین نیز مطرح شده و طراحی این خودروها را دگرگون کرده است.

در چنین شرایطی طبیعی است برخی خودروسازان بین‌المللی در یکی، دو سال گذشته سعی کردند سیستم‌های خودران را روی محصولات خود پیاده کنند؛ خودروسازانی مانند بنز و ولوو که از بزرگان صنعت کامیون‌سازی در دنیا محسوب می‌شوند اما شنیدن نام‌هایی مانند آئودی در این فهرست کمی تعجب‌برانگیز به نظر می‌رسد.

این شرکت به تازگی دو طرح از کامیون‌ الکتریکی و خودران خود منتشر کرده و نظر کاربران را در مورد آن‌ها جویا شده‌ است.

نظرسنجی برای انتخاب کامیون آئودی

به وضوح مشخص است شرکت خودروسازی آئودی، خودروهای سنگین از جمله کامیون و کشنده نمی‌سازد. این خودروسازی در سال‌های فعالیت خود به تولید خودروهایی در سگمنت سدان، شاسی‌بلند و کراس‌اوور پرداخته است و این خودروها همواره در مجموعه مدل‌های این کمپانی وجود داشته اما در کارنامه آئودی هرگز تولید خودروهای کاروتجاری دیده نمی‌شود.

حال اما قرار است این شرکت با طراحی‌های جدیدی که ارائه کرده، به تولید کامیون ورود کند. خودروسازی آئودی بیش از یک سال گذشته، با ارائه طرحی منحصر‌به‌فرد از تصمیم خود مبنی بر ورود به دنیا خودروهای سنگین خبر داد.

[gallery link="file" ids="208698,208697,208696,208695,208694"]

حالا با گذشت نزدیک به دو سال از طرح اولیه این خودروسازی همچنان نمونه‌ واقعی این کامیون دیده نشده و حتی خبری هم از اجرایی شدن آن نیست.

اما شرکت آئودی به منظور اتخاذ تصمیم نهایی به‌تازگی تصاویری را از دو طرح برای نمونه مفهومی کامیون بدون راننده این شرکت منتشر و اعلام کرده است این کامیون الکتریکی خواهد بود و برای تردد در مسیرهای مخصوص خودروهای خودران در بزرگراه‌ها طراحی شده است.

مهندسان آلمانی در این مرحله دو نوع طرح را در نظر گرفته‌ و با انتشار آن در فضای مجازی از کاربران خواسته‌اند تا نظر خود را در هر دو مورد در صفحات اجتماعی آئودی بنویسند تا تصمیم نهایی گرفته شود.

 

مشخصاتی از کامیون‌ خودران آئودی

« اویل تراک » لقبی است که در‌حال‌حاضر روی این کامیون آینده‌نگر آئودی گذاشته شده است اما این احتمال وجود دارد نام آن بعد از تصمیمات نهایی تغییر کند. این کامیون فارغ از امکانات و مشخصات فنی که برای آن‌ در نظر گرفته می‌شود، در هر یک از دو طرحی که منتشر شده می‌تواند نمونه‌ای شاهکار باشد.

نخستین موردی که در این کامیون الکتریکی جلب توجه می‌کند، طرح آینده‌نگر و پیشرفته آن است که بسیار ساده طراحی شده است و خطوط شکسته و قوس‌داری که در عین سادگی، چهره این کامیون را شکل داده‌اند، کانسپتی بدیع را خلق کرده‌اند. چرخ‌های این کامیون نیز به صورت تکی و بسیار پهن طراحی شده‌اند تا نیاز به چرخ‌های جفتی در عقب نباشد.

این کامیون توسط طراحان جوان «آرتم‌اسمیرنوف» و «ولادیمیر‌هاپانچنکو» روس طراحی شده است. نکته جالب طراحی این کامیون را می‌توان در محل قرارگیری راننده و سرنشین جلوی آن دانست.

تمامی کامیون‌ها با کابینی بزرگ ساخته می‌شوند تا سرنشینان فضای کافی برای استراحت و نشستن داشته باشند اما گویا این کامیون بیشتر برای اهداف مسابقه طراحی شده است تا به عنوان یک کامیون حمل‌کننده سوخت.

زیرا در طرح ارائه‌شده، راننده و سرنشین جلویی در بالای کابین بدون شیشه نشسته‌اند که روی سر آن‌ها یک کلاه مخصوص خلبانان هواپیماهای جت و در مقابل آن‌ها نیز غربیلک فرمانی برگرفته از ماشین‌های فرمول یک قرار دارد. به همین دلیل است که این طرح را علاوه بر آینده‌نگر و پیشرفته، می‌توان یک طرح غیرمعقول و دور از انتظار هم توصیف کرد که قطعا در آینده امیدی به توسعه یا تولید آن نیست.

هرچند این دو نمونه کاملا الکتریکی هستند ولی هر یک از آن‌ها نگاهی متفاوت نسبت به نقش راننده دارند. مدل نقره‌ای‌رنگ تصوری است از یک مدل کامیون کاملا خودران آئودی با یک پک باتری قابل تعویض و یک اسپویلر در فضای بار که می‌تواند به افزایش آیرودینامیک کامیون در بزرگراه کمک کند.

طرح دوم اما یک کامیون تانکر به رنگ مشکی و قرمز است که به هر دلیلی دو راننده دارد که روی سقف و در فضای باز قرار می‌گیرند و کلاه ایمنی و ماسک دارند. به هر حال هیچ‌کدام از این طراحی‌ها منطقی نیستند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 11 =