بازار خودرو

برنامه فروش شرکت‌های خودروسازی، سرعت افزایش قیمت‎ها را در بازار کند کرد و حتی در برخی موارد به کاهش قیمت خودروها در بازار انجامید. تا جایی که باتوجه‌به تعطیلات رسمی هفته گذشته، شاهد افت دو تا سه میلیونی برخی از خودروها در بازار هستیم.

به گزارش «اخبار خودرو»، البته بازار خودرو با آغاز ایام سوگواری محرم، در سال‎های گذشته نیز همواره روزهای نسبتا آرام‎تری را سپری کرده است، زیرا در این ایام معمولا قیمت‎ها روند نزولی به خود می‎گیرند. اما امسال بازار به دلیل ناآرامی و التهابات زیادی که در دو، سه ماه اخیر داشته، نیازمند آرامش و سکون بیش‎تری است. به‌نظر می‎رسد انتشار اخبار دیدارهای وزیر خارجه ایران با وزیر خارجه سابق آمریکا نیز اگرچه با واکنش شدید ترامپ مواجه شد، تاثیر مثبتی در کاهش التهابات برخی بازارها در ایران داشت و موجب شد فعالان اقتصادی رایزنی‎های دولت با غربی‎ها را برای ساماندهی و بهبود اوضاع اقتصادی جدی‎تر بگیرند. اما آیا می‌توان امیدوار بود در هفته‎های پیش‌رو روند نزولی قیمت خودرو در بازار با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند؟ امرالله امینی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه‌طباطبایی در این خصوص به روزنامه «دنیای خودرو» گفت: «یکی از دلایل اصلی کاهش نرخ خودرو در این ایام را می‌توان افت تقاضای خرید خودرو دانست و عرضه محدود محصولات خودروسازان داخلی چندان در این امر موثر نبوده است و نمی‌تواند آرامش قطعی را به بازار برگرداند.» بازار خودرو از ابتدای سال به دلیل مسائل مربوط‌به برجام و توقف همکاری شرکای خارجی و همچنین نوسانات شدید ارزی رشد حبابی زیادی را در قیمت‌ها به‌خصوص در هفته‌های اخیر تجربه کرده است اما بررسی قیمت‌ها در بازار نشان می‌دهد در چند روز گذشته جریان بازار کمی تغییر یافته و با روند نزولی تقاضا و قیمت همراه شده است.
   تداوم کاهش قیمت خودروها
امینی با تایید تغییر روند نزولی قیمت‎ها در بازار خودرو گفت: «در روزهای اخیر بیشتر خودروهای داخلی با افت 2 تا 4میلیونی قیمت همراه شده است و همچنان نیز این کاهش قیمت ادامه دارد و پیش‎بینی می‎شود در هفته جاری نیز این جریان بر بازار قیمت‎ها حاکم باشد.» وی افزود: «این تغییر قیمت‌ها با توجه به کاهش معاملات و رشد حبابی قیمت‌ها در چند ماه گذشته چندان محسوس نیست و به همین دلیل به‌نظر می‌رسد بازار خودرو همان بازار روزهای گذشته بوده و تفاوت چندانی نکرده است.» این کارشناس اقتصادی همچنین باتوجه‌به افت قیمت خودروها در بازار طی چند روز گذشته، عنوان کرد: «اختلاف قیمت خودروهای زیر 30 میلیون در بازار به 13میلیون‌تومان رسیده است. این امر می‌تواند نویدبخش کاهش نسبی فاصله قیمت خودرو با قیمت نمایندگی‌های خودروسازان باشد. در خودروهای 30 تا 45میلیونی، حدود 30میلیون و در خودروهای 40 تا 55میلیون اختلاف قیمت کارخانه با بازار به 55میلیون تومان رسیده است.»

   کاهش موج نگرانی‌ها از آینده پولی
استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی به‎رغم جریان افت تقاضا و قیمت در بازار خودرو معتقد است این وضعیت تنها به دلیل عرضه خودرو به بازار رخ نداده است. زیرا خودروسازان هنوز خودروهای پیش‎فروش‎شده را در اختیار مصرف‎کنندگان نگذاشته‌اند. درواقع کاهش موج نگرانی‌ها از آینده پولی و ریزش ارزش ریال در برابر دلار باعث تغییر نگرش در جهت‎گیری سرمایه‌های کوچک به سمت بازار خودرو بوده و این کاهش تقاضا تاثیرات خود را بر روی قیمت بازار گذاشته است. وی در ادامه تاکید کرد: «در صورتی که محصولات پیش‎فروش‎شده شرکت‌های خودروسازی به بازار تزریق شود، به‎طورقطع باز هم قیمت‌ها افت بیشتری می‌کند اما به‌نظر می‎رسد شرکت‌ها در اجرای برنامه‌های عرضه خودرو به بازار هنوز منتظر زنجیره تامین قطعات هستند.» امینی با اشاره به این‎که افزایش بیش‌از حد قیمت‌ها در دو ماه اخیر، موجب بی‎رغبتی خریداران شده است، تصریح کرد: «با افزایش حبابی قیمت‌ها در بازار، تقاضای واقعی برای خرید خودرو بسیار کم شده است. در هر صورت باتوجه‌به شرایطی که وجود دارد، انتظار می‎رود در هفته آتی شاهد اتفاقات جدیدی در حوزه قیمت و عرضه خودرو در بازار باشیم.»

   نقش منفی برخی سایت‌های فروش خودرو
وی در پایان به اقدام برخی شرکت‌ها و سایت‎های خریدوفروش در برهم زدن بازار خودرو اشاره و تاکید کرد: «متاسفانه برخی از سایت‌های خبری و خرید و فروش در ایجاد جریان حبابی قیمت در بازار مقصرند و با نشر آگهی‌های کذب و اعلام قیمت‌های غیرواقعی، نقش مخربی را در بازار ایفا می‌کنند. از این رو باید با کسانی که در این بازار شیطنت می‌کنند برخورد شود.» به گفته این کارشناس اقتصادی، برای مدیریت بازار خودرو باید بر این سایت‌ها نظارتی دقیق و عملی انجام شود تا نتوانند موج قیمت‎گذاری خودرو را 
به‌دست بگیرند.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی AE ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۳۱
    2 0
    همه تقصیرها دلیلش دو شرکت ایران خودرو وسایپا هستش مردم گناهی ندارن وقتی یه خانواده صدتا صدها حواله میخره منیکه پول یه ماشینو به زور جور میکنم نمیتونم بخرم همین میشه ... افتاده دست مافیای اقتصادی همه شرکتهای خودرو اژدها شدن الکی توجیح میکنن گناه خودشونو به یک دیگه میندازن آخرشم مردم مقصر نشون میدن کسی هم نیست صدای مارو به بالاییها برسونه
  • IR ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۱
    0 0
    تو اين مملكت ي جوون ب اينده هيچ اميدي نميتونه داشته باشه

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =