لاستیک

فناوران یکی از مجتمع‌های فناوری با تولید نانوسیلیس در سه گرید صنعتی، رنگی و کشاورزی گام مهمی در تولید نانو مواد پرکاربرد و کاهش وابستگی به واردات برداشته‌اند و در حال حاضر پروژه احداث کارخانه بزرگ تولید سیلیکای گرید لاستیک در شمال کشور را در دستور کار دارند.

به گزارش «ایسنا» فخاری، مدیرعامل این مجموعه گفت: «مدل فعالیت این مجتمع به‌گونه‌ای طراحی شده است که هر محصول، پس از رسیدن به بلوغ فناوری و عبور از مراحل تحقیق و توسعه، در قالب یک ساختار حقوقی مستقل تجاری‌سازی می‌شود. به‌عبارت‌دیگر، هر ایده موفق، مسیر خود را تا تاسیس یک شرکت یا کارخانه‌ مجزا طی می‌کند. در این فرآیند، سرمایه‌گذاران جذب شده و تاسیسات تولیدی مستقل راه‌اندازی می‌شود.»

وی با بیان این‌که این مجموعه تاکنون موفق به راه‌اندازی ۶ کارخانه شده است، اظهار کرد: «در حال حاضر، سه شرکت فعال زیرمجموعه این گروه در حال فعالیت هستند که همگی دارای عنوان دانش‌بنیان بوده و در زمینه تولید نانومواد فعالیت می‌کنند. این سه شرکت در سه گرید مختلف کشاورزی، صنعتی و رنگ، محصولات نانو را تولید می‌کنند. افزون بر این، این گروه در حال توسعه یک محصول جدید به نام «نانوپیگمنت‌های پایه اکسید آهن» است که می‌تواند کاربردهای گسترده‌ای در صنایع رنگ، پوشش و مستربچ‌ها داشته باشد.»

به گفته فخاری، یکی از محصولات راهبردی و پرکاربرد تولیدی این مجموعه، «نانوسیلیس» یا همان نانوپودر دی‌اکسید سیلیکون است که از جمله پرمصرف‌ترین نانوپودرها در سطح جهانی محسوب می‌شود. ویژگی بارز نانوسیلیس این است که با تغییرات اندکی در ساختار و خواص آن، می‌توان کاربردهای متنوع و تخصصی را از آن استخراج کرد.

فخاری با بیان این‌که در صنعت بتن، استفاده از نانوسیلیس منجر به تولید بتن‌هایی با مقاومت مکانیکی بسیار بالا می‌شود و این ماده به‌عنوان یک افزودنی موثر در بهبود عملکرد بتن در شرایط سخت محیطی، به‌ویژه در زیرساخت‌های شهری و عمرانی نقش مهمی ایفا می‌کند، خاطرنشان کرد: «در صنعت رنگ نیز، نانوسیلیس به‌عنوان افزودنی رئولوژیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده با بهبود خواص فیزیکی رنگ نظیر افزایش مقاومت در برابر رطوبت، خراش و خوردگی، به ارتقای کیفیت و دوام رنگ‌های صنعتی کمک می‌کند. در رنگ‌های ترافیکی که نیازمند مقاومت سایشی بالا و ماندگاری در برابر شرایط جوی سخت هستند، نانوسیلیس کاربرد ویژه‌ای دارد.

مدیر عامل این گروه صنعتی، کاربردهای نانوسیلیس را تنها به‌صنایع ساختمانی و رنگ محدود ندانست و ادامه داد: «در حوزه کشاورزی نیز این ماده نقش موثری در بهبود پایداری و قابلیت استفاده از کودها و ترکیبات شیمیایی ایفا می‌کند. در مناطق مرطوب یا شرجی، یکی از چالش‌های رایج، کلوخه شدن و از دست رفتن روانی کودها در هنگام نگهداری و حمل‌ونقل است. نانوسیلیکا با خاصیت ضدکلوخه شدن، موجب می‌شود کودها حتی در شرایط رطوبتی بالا، قابلیت استفاده خود را حفظ کرده و بهره‌وری مزرعه‌داران افزایش یابد.»

فخاری یادآور شد: «در صنعت لاستیک، استفاده از سیلیکا به‌ویژه در گرید گرانولی آن بسیار رایج است. این ماده به‌عنوان پرکننده‌ای موثر در افزایش خواص مکانیکی و دوام لاستیک کاربرد دارد. با وجود مصرف بالا، سیلیکای گرانولی در ایران تاکنون به‌طور کامل وارداتی بوده است. اما مجتمع ما با هدف بومی‌سازی دانش فنی تولید این ماده، پروژه‌ای صنعتی را راه‌اندازی کرده است. این پروژه اکنون به‌بلوغ فنی کامل رسیده و تمامی جزئیات پیچیده فرآیند تولید آن مهندسی و بومی‌سازی شده است.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =