کد خبر: 255055
تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۸
علی زراندوز

علی زراندوز در سرمقاله روز " سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ " روزنامه دنیای خودرو، به موضوع « راهکارهایی برای کاهش تخلفات رانندگی » پرداخت.

عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت :

روز گذشته سرهنگ فیروز کشیر، معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ اعلام کرد بیش از ۱۴ هزار مورد تخلف رانندگی در پایتخت تنها در ۳ روز (۱۷ تا ۲۰ تیرماه ۱۴۰۴) ثبت شده است. همچنین در تیرماه ۱۲ تن از عابران پیاده در اثر تصادفات رانندگی جان باخته‌ و همچنین ۶ موتورسوار نیز به‌دلیل بی‌توجهی به اصول ایمنی و عدم استفاده از کلاه ایمنی، جانِ خود را از دست داده‌اند.

این مقام پلیس راهور تهران بزرگ، این آمار را زنگ خطری جدی برای وضعیت انضباط ترافیکی در پایتخت دانست و بر لزوم ارتقای فرهنگ ترافیکی در میان شهروندان تاکید کرد.

در این زمینه، جریمه‌های رانندگی یکی از اصول مدیریت ترافیک است که به منظور برقراری نظم و انضباط در عبور و مرور و مجازات رانندگان متخلف و جلوگیری از تکرار تخلفات، مورد استفاده عوامل پلیس راهور قرار می‌گیرد. البته جریمه‌های رانندگی زمانی بازدارنده خواهند بود که سه مولفه شدت، سرعت و قاطعیت مدنظر قانونگذاران و مجریان قانون قرار ‌گیرد.

در این مورد، تنها با افزایش مبالغ جریمه‌های رانندگی نمی‌توان انتظار داشت که تخلفات رانندگی در سطح جامعه کاهش یابد، بلکه اگر هر یک از متخلفین پس از ارتکاب تخلف، به سرعت با مجازات متناسب با آن تخلف روبه‌رو و با قاطعیت و بدون اغماض با آن‌ها برخورد شود، مطمئنا شاهد کاهش تخلفات رانندگی خطرساز در سطح جامعه خواهیم بود. همچنین اعمال محرومیت‌های اجتماعی و حقوقی برای شخص متخلف که از جریمه‌های رانندگی نشأت می‌گیرند نیز می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد.

همچنین یک راهکار دیگر برای الزام رانندگان به‌رعایت قانون این است که جریمه‌های رانندگی، در افزایش حق بیمه سالانه رانندگان وسایل‌نقلیه موثر باشد؛ به‌نحوی که شرکت بیمه‌گر مبالغ بیشتری به‌علت سابقه تخلف رانندگی از شخص بیمه‌گزار دریافت کرده و حتی در مواردی که تخلف فرد از جمله تخلفات حادثه‌ساز باشد، از بیمه کردن خودرو وی تا زمان مشخصی خودداری شود.

از طرفی با آموزش رفتارهای ترافیکی، فرهنگ‌سازی و بهبود رفتارهای ترافیکی افراد، می‌توان به نسبت قابل توجهی حوادث رانندگی را کاهش داد و گام مهمی برای جلوگیری از وقوع تخلفات حادثه‌ساز برداشت. اگرچه این اقدام جدید نیست، اما این فعالیت‌های فرهنگی که تاکنون بیشتر در رسانه‌های رسمی کشور از جمله صدا و سیما انجام می‌شد، با شکل‌گیری شبکه‌های اجتماعی و حضور فزاینده کاربران در این شبکه‌ها، می‌تواند گسترش یابد و در بستر توسعه شبکه‌های اجتماعی، فعالیت‌های مرتبط با آموزش و فرهنگ‌سازی ترافیکی نیز دنبال شود.

چند روز قبل رئیس‌پلیس راهور فراجا هم با اشاره به تاثیرات متقابل جامعه و ترافیک تصریح کرد: «ترافیک به‌شدت از رفتارهای اجتماعی مردم تاثیر می‌پذیرد و درعین حال بر آن‌ها تاثیر می‌گذارد. بخش اعظم معضلات ترافیکی، ریشه در رفتارها و فرهنگ اجتماعی ما دارد. مشکلات فنی و مهندسی تنها ۵ درصد از مشکلات ترافیکی را تشکیل می‌دهند؛ درحالی که بیش از ۹۵ درصد این معضلات به‌رفتار و فرهنگ عمومی مرتبط است.»

سردار سید تیمور حسینی بر اهمیت آموزش فرهنگ ترافیکی از دوران کودکی نیز تاکید کرد و گفت که باید آموزش‌های ترافیکی در کتب درسی مدارس گنجانده شود.این آموزش‌ها نقش مهمی در نهادینه ‌کردن رفتارهای صحیح اجتماعی ایفا می‌کنند. در پایان می‌توان نتیجه گرفت که آموزش و فرهنگ‌سازی رانندگی اصولی و صحیح با استفاده از ابزارهای مدرن ارتباطی در دنیای امروز و نهادینه کردن راهکارهای تنبیهی و تشویقی موثر و هدفمند، راهی به‌سوی کاهش تخلفات رانندگی و بهبود نظم شهری در کلانشهرهای کشور از جمله اَبَرشهر تهران خواهد بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =