image.png

سخنگوی صنف جایگاه‌های سوخت کشور گفت که با تدابیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی و همکاری شرکت‌های صاحب صلاحیت و جایگاه‌های متقاضی با شورای سیاست‌گزاری سوخت‌های ویژه، دومین استان عرضه کننده بنزین سوپر اصفهان خواهد بود.

رضا نواز با اعلام این خبر افزود: «اقدامات اولیه در یکی از جایگاه‌های سوخت اصفهان برای عرضه بنزین سوپر وارداتی انجام شده، تخلیه فراورده صورت گرفته و شمارش معکوس عرضه بنزین سوپر وارداتی در این شهر آغاز شده است. این جایگاه‌ها با تجهیزات ویژه برای جداسازی و عرضه ایمن بنزین سوپر مجهز هستند. ساکنان اصفهان، به‌ویژه صاحبان خودروهای لوکس، می‌توانند به‌زودی از این سوخت با کیفیت بالا بهره‌مند شوند که عملکرد بهتر موتور، کاهش مصرف سوخت و آلایندگی کمتر را به همراه دارد.»

نواز بیان‌داشت: «همان‌طور که پیش‌تر اعلام شد، اولویت عرضه در تهران، کلانشهرها و استان‌های زیارتی و گردشگرپذیر خواهد بود که البته تقاضاهای دیگر در سایر نقاط کشور هم‌زمان پاسخ داده خواهد شد.»

نواز ادامه‌داد: «هم‌زمان درخواست‌هایی از سایر استان‌ها جهت عرضه این فراورده وجود دارد و همکاری خوبی بین دستگاه‌ها با بخش خصوصی در جهت اجرای دقیق وجود دارد. همچنین همه اقدامات لازم در جهت نظارت‌های مستمر کمی و کیفی در جریان است و شورای سیاست‌گزاری سوخت‌های ویژه با دقت روند را پیگیری می‌کند.»

عرضه بنزین سوپر وارداتی از پنجشنبه چهارم دی در شهر تهران با استقرار خودروهای عرضه سوخت سیار آغاز شده‌ است. نواز تاکید کرد که تقاضاهای دیگر نقاط کشور هم‌زمان پاسخ داده خواهد شد و این طرح به‌تدریج به شهرهای بزرگ‌تر گسترش می‌یابد. این اتفاق بی‌سابقه، گامی مهم در جهت تنوع‌بخشی به فرآورده‌های نفتی و رضایت‌مندی مصرف‌کنندگان خاص به‌شمار می‌رود و می‌تواند الگویی برای سایر کلانشهرها باشد. یزدانمهر بابایی مشاور کانون انجمن جایگاه‌داران سوخت با اشاره به نوسانات قیمت بنزین سوپر از حدود 67 هزار و 500 تومان تا 80 هزار تومان و همچنین دریافت هزینه خدمات 250 هزار تومانی توسط جایگاه‌های سیار، فرآیند قیمت‌گذاری آن را تابع نرخ ارز آزاد و عرضه و تقاضا در بورس انرژی دانست. بابایی تاکید کرد: «این بنزین به عنوان کالای وارداتی، ارتباط مستقیم با نرخ ارز دارد. ارز ترجیحی یا دولتی به آن تعلق نمی‌گیرد و با ارز آزاد وارد می‌شود.»

وی در پاسخ به این سوال که آیا هزینه خدمات جایگاه سیار در جایگاه ثابت نیز اخذ می‌شود، توضیح داد: «اگر در جایگاه‌های ثابت عرضه شود، چنین هزینه‌ای نباید از مردم اخذ شود و قیمت آن نهایتا با اختلافی حدود دو هزار تومان عرضه خواهد شد.» وی دلیل دریافت این هزینه توسط جایگاه‌های سیار را ریسک مالی جایگاه‌دار به دلیل فراریت بالای بنزین سوپر و پرداخت پیشاپیش مبلغ آن عنوان کرد. مشاور کانون انجمن جایگاه‌داران سوخت با بیان این‌که استقبال مردم از این محصول بسیار پایین بوده است، آمار فروش را گواه این ادعا دانست و گفت: «در روز اول حدود 6 هزار لیتر فروش رفت که روز دوم حتی کمتر هم شد. این عدد، واقعا ناچیز است. حتی یک جایگاه کوچک روستایی، فروش روزانه‌اش از این عدد بیشتر است.»

وی در پاسخ به انتشار تصاویر صف‌های طولانی در فضای مجازی، گفت: «این تصاویر گمراه‌کننده است. در تهران 5 جایگاه سیار فعال بودند و وقتی یک نازل وجود دارد و 7 یا 8 خودرو در صف هستند، طبیعی است که صف دیده شود، اما در عمل حجم فروش بسیار پایین است.»

به گفته بابایی، با توجه به مصرف روزانه بیش از صد میلیون لیتری بنزین در کشور، فروش 6 هزار لیتری بنزین سوپر وارداتی کمتر از 6 هزارم درصد بازار را پوشش می‌دهد. وی در خصوص کیفیت این بنزین گفت: «این بنزین وارداتی است و اسناد آن موجود است، اما از نظر مصرف‌کننده، تفاوت چشمگیری احساس نمی‌شود.»

وی تفاوت اصلی را در عدد اکتان و رنگ سوخت دانست و افزود فقط خودروهای دارای موتور حساس ممکن است بهبود عملکرد جزئی را احساس کنند. بابایی آینده ادامه این روند را منوط به ثبات نرخ ارز خواند و گفت: «تا زمانی که نرخ ارز تثبیت نشود، ادامه این روند منطقی نیست. هیچ واردکننده‌ای نمی‌تواند یک روز با قیمت 65 هزار تومان و روز دیگر با 90 هزار تومان عرضه کند. این نه به نفع واردکننده است و نه مصرف‌کننده. اگر خودم واردکننده بودم، صبر می‌کردم تا بازار به ثبات برسد.»

وی خاطرنشان کرد: «از میان بیش از 100 متقاضی، فقط به 5 شرکت مجوز واردات داده شده و عملا نیز یکی دو شرکت اقدام به واردات کرده‌اند.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =