
شغل ایتالیایی The Italian Job/ (نسخه اول- 1969، نسخه بازسازی 2003) از آن دسته فیلم هایی است که دیدن هر دو نسخه اش توصیه می شود. اولی را پیتر کالینسون کارگردانی کرده و دومی را اف. گری گری، مهم نیست که قدر داستان های مربوط به سرقت را دوست دارید یا از طرفداران بازیگرانی چون مایل کین، چارلیز ترون، جیسون استاتهام یا مارک والبرگ هستید یا نه، مهم این است که در هر دو نسخه فیلم یک تعقیب و گریز بی نظیر را می بینید. شاید با خودتان بگویید خیلی فیلم های دیگر هم صحنه های تعقیب و گریز خوب دارند اما نکته اینجاست که دیدن فرار سه ماشین «مینی ماینر» با آن ریزه میزه بودن دوست داشتنیشان چیزی نیست که به راحتی بتوان از آن گذشت. هرچند شاید خیلی ها این مدل ماشین را بیشتر با مجموعه آثار «مستر بین» به خاطر داشته باشند. مستر بین با این مینی ماینر سبز و پردردسرش.

سری فیل های جیمز باند / James Bond Series ( از 1962 تا امروز) آقای «007» در این پنجاه و خورده ای سال که از سن وسال شروع فیلم هایش می گذرد نمایشگاهی از ماشین های محبوب و دوست داشتنی را به معرض نمایش گذاشته. ماشین هایی که آقای جاسوس- یا شاید هم ضدجاسوس!- خوش تیپ سوارشان می شوند باید مثل خودش جذاب و دلفریب باشند. هرچند هنوز هم «5Aston Martin DB» محبوبترین ماشین آقای باند بین هوادارانش است اما در این سال ها بیش از بیست کارخانه مهم تولید اتومبیل در جهان- از فورد و بی.ام.دابلیو و بنتلی بگیرید تا سیتروئن و جگوار و مرسدس بنز و رولزرویس- نمایندگانی در بین ماشین های آقای باند داشته اند.

راننده (The Driver/1978) والتر هیل با حضور دو ستاره جوانش رایان اونیل و ایزابل آجانی و با داشتن بازیگری به نام بروس درن که خیلی خوب روی مخ رفتن را بلد است فیلمی کالت ساخته است. داستان یک راننده فوق حرفه ای که در فراری دادن سارقان از صحنه سرقت ید طولایی دارد. کارگاه پلیسی به دنبال اوست ولی گیر انداختن این راننده حرفه ای کار هرکسی نیست به همین خاطر کارآگاه مجبور می شود بازی خطرناکی راه بیندازد. رقابت ماشین ها در این دو فیلم بین کادیلاک و شورلت است. ماشین های غولی که در دهه هفتاد ارج و قرب فوق العاده ای داشتند.

ترانسفورمرز (Transformers/ 2007- امروز) برای عشق ماشین ها چه چیزی جذاب تر از این که یک شورولت کامارا یا ولکس واگن یا هامر ناگهان از حالت ماشین خارج شوند و با تبدیل شدن به یک ربات غول پیکر بخواند زمین را از دست دشمنانش نجات دهند. داستان تبدیل شوندگان یا همان تراسنفورمرزها خیلی تخیلی اما واقعا جذاب است. آقای مایکل بی هم که استاد درآوردن اکشن هایی از این دست. فروش 700 میلیونی قسمت اول به هالیوود نشان داد که گنجینه جدیدی برای پولسازی کشف کرده، چهار قسمت ساخته شده، قرار است سه قسمت دیگر هم ساخته شود و تا همین جای کار 4 فیلم اول در مجموع نزدیک به 3 میلیارد و 800 میلیون دلار در جهان فروخته اند.

جنون سرعت (need for speed/ 2014) چند سالی می شود دنیای گیم و سینما روابطی هرچند محدود با هم برقرار کرده اند. در سال های اخیر با رشد کیفیت بازی ها و سوژه هایشان این روابط گرم تر از گذشته شده و هرازچندگاهی خبر می رسد قرار است نسخه ای سینمایی از برخی بازی های محبوب ساخته شود. هرچند دنبال کنندگان جدی سینما و منتقدان از این رابطه خیلی استقبال نکرده اند اما با توجه به موفقیت های مالی نسبتا خوب، این همکاری همچنان ادامه دارد. خوره های گیم به خوبی سری «need for speed» را می شناسند.

راش (ruah/ 2002) راش را می توان گل سرسبد فیلم هایی دانست که در سال های اخیر با محوریت مسابقات اتومبیلرانی ساخته شده اند. فیلمی به شدت جذاب و همه پسند. داستان واقعی رقابت دو قهرمان فرمول یک در سال های دور، جیمز هانت و نیکی لائودا. ران هاوارد کارگردان فیلم کاری کرده کارستان. فیلم به دلیل اینکه از روی داستانی واقعی الهان گرفته شده حس و حال تماشاگر در ملموس ترین شکل خود را هدف گرفته است.

دوئل (Duel/ 1971) آن ها که سن و سال شان سی و خورده ای یا بیشتر است حتما به خاطر دارند که اوایل دهه هفتاد چند بار فیلمی از تلویزیون خودمان پخش شد که مخاطب را از شدت استرس به مرز چنون می رساند. فیلمی جاده ای و مهجور که کارگردان بیست و پنج ساله ای ناآشنایی در آن زمان به نام استیون اسپیلبرگ آن را ساخته بود.

بولیت (bullitt/ 1968) دیدن بازیگری مثل استیو مک کوئین روی پرده سینما یا قاب تلویزیون به تنهایی جذاب است. حالا تصور کنید این مرد صورت سنگی که به او لقب «سلطان خونسردی» داده اند پشت فورد موستانگ می نشیند. در قامت افسر پلیس فرانک بولت خیابان های سانفرانسیسکو رابالا و پایین می رود تا از رئیس باند تبهکاران شیکاگو که قرار است به عنوان شاهد در دادگاه همدستانش را لو دهد محافظت کند. خیلی ها این فیلم را اولین فیلم حرفه ای سینمای جهان می دانند که مختص تعقیب و گریز ساخته شده.

سرقت در شصت ثانیه (Gone in 60 Seconds/ نسخه اول 1974- نسخه بازسازی 2000) هر دو نسخه سرقت در 60 ثانیه از آن دست فیلم هایی هستند که مغز داستانی ندارند ولی به جایش کلی ترکیدن کلی ماشین مدل بالا را می توانید ببینید و کیف کنید. داستان هر دو فیلم با کمی اخلاف از این قرار است که سارقی حرفه ای که در شصت ثانیه می تواندهر ماشینی را بدزدد درگیر شرایطی می شود که باید دریک روز 50 ماشین مدل بالا سرقت کند. نسخه اول را اچ.بی.هالیکی کارگردانی کرده و خودش هم نقش اصلی فیلم را بازی می کند.

باقی فیلم ها این فیلم ها تنها بخشی از ده ها فیلمی بودند که می توانند پل ارتباطی خوبی بین علاقه مندان سینما و ماشین باشند. شاید اسم بسیاری از فیلم ها از قلم افتاده باشد یا به نظرمان برای علاقه مندان به ماشین و ماشین سواری خیلی جذاب نباشد. با این حال برای آن ها که به دنبال فیلم های دیگری در این زمینه هستند این عناوین را هم پیشنهاد می کنیم: «Faster» محصول 2010/ «Driven» محصول 2001/ «Death Proof» محصول 2007/ سری فیلم های «Grand»/ «Transporter Theft Auto» محصول 1977/ «Weekend» محصول 1971/ «Death Race 2000» محصول 1975/ «Vanishing Point» محصول 1971/ «The Love Bug» محصول 1986/ سری فیلم های «Taxi»/ سری فیلم های «The Adventures of»/ «Mad Max Ford Farlin» محصول 1990/ «Grand Prix» محصول 1966/ «Le Mans» محصول 1971/ «Thunder Road»محصول 1958 و این لیست می تواند خیلی ادامه داشته باشد! منبع:مجله آهنگ ایده آل