کد خبر: 212087
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۵

کارشناسان بازار تایر، عامل اصلی رکود در بازار را واردکنندگانی می‌دانند که بدون بررسی نیاز و کشش بازار اقدام به ثبت‌سفارش و واردات تایر می‌کنند و در این بین دست بر سایزهایی می‌گذارند که ظرفیت تولید بالایی در کشور دارند.

به گزارش « اخبار خودرو » ، بازار تایر در روزهایی که باید بیشترین فروش و تکاپو را داشته باشد، رکودی بی‌سابقه را پشت سر می‌گذارد. خرده‌فروشان نسبت‌به سال‌های قبل فروش کمتری را تجربه می‌کنند و تولیدکنندگان تایر حتی مجبور به کاهش قیمت های خود نسبت‌به سال‌های قبل شده‌اند. رکودی که شاید اصلی‌ترین دلیل آن، ورود بی‌ضابطه برندهای مختلف خارجی به کشور آن‌هم در سایزهایی است که تولیدکنندگان داخلی توان تامین نیاز بازار را دارند.

با آن‌که هر دو گروه تولید‌کنندگان و واردکنندگان تایر برای خود انجمن و ساختار مشخصی تشکیل داده‌اند اما نبود ارتباط و هماهنگی بین این دو انجمن، بازار تایر را دچار التهابی کرده است که در نهایت هم تولیدکننده و هم واردکننده را متضرر می‌کند.

[caption id="attachment_210491" align="aligncenter" width="700"]تایر تایر[/caption]

ضعف انجمن واردکنندگان و تولیدکنندگان تایر در مدیریت بازار ۴۰۰هزارتنی ایران باعث شده است این بازار هرسال بیش‌از گذشته دستخوش التهاب شود. التهابی که همواره واردکنندگان به‌عنوان متهم اصلی ایجاد آن شناخته می‌شوند و دلیل آن هم واردات کالا بدون بررسی بازار و نیاز آن عنوان می‌‌شود.

کارشناسان بازار تایر، عامل اصلی رکود در بازار را واردکنندگانی می‌دانند که بدون بررسی نیاز و کشش بازار اقدام به ثبت‌سفارش و واردات تایر می‌کنند و در این بین دست بر سایزهایی می‌گذارند که ظرفیت تولید بالایی در کشور دارند. اما نباید از نبود هماهنگی بین تولیدکنندگان و وزارت صنعت، معدن‌و‌تجارت، برای مشخص کردن نوع و سایز تایرهایی که امکان تولید داخلی ندارند و تنها باید از طریق واردات تامین شوند یا سایزهایی که تولیدات داخلی کفاف بازار کشور را نمی‌دهند، غافل شد.

متاسفانه در بازار تایر ایران هنوز نیاز بازار در گروه‌های مختلف محصول مشخص نشده است تا بر اساس آن، سهم تولیدکنندگان و واردکنندگان از هر گروه محصولی تعیین شود. اتفاقی که اگر عملی شود، راه روشنی را پیش‌روی واردکنندگان باز خواهد کرد تا در سایزهایی که امکان فروش مناسب ندارند، دست به واردات بی‌رویه نزنند.

از سوی دیگر افزایش تعرفه واردات تایر به کشورنیز نه‌تنها دردی از تولیدکنندگان دوا نکرده، بلکه واردکننده را نیز با ترسی مواجه کرده است که برای فرار از کاهش سود خود، اقدام به ثبت‌سفارش و واردات تایر بیش‌از نیاز بازار کند. عکس‌العمل واردکنندگان در برابر افزایش تعرفه‌ها و واردات بیش‌از اندازه تایر در ایام پایانی سال، باعث شده است هر زمستان شاهد رکود بازار باشیم. چراکه خریدار علاقه‌ای به خرید تایرهایی با تاریخ تولید طولانی‌مدت ندارد و واردکنندگان نیز مجبورند تایرهای انبارشده خود را به‌دلیل ورود تایرهای تازه‌تولید با قیمتی به مراتب پایین‌تر و حتی به‌صورت اقساط راهی بازار خرده‌فروشی کنند. چنین اقدامی نه‌‌تنها نظم بازار را برهم می‌زند بلکه علاوه‌بر واردکنندگان،تولیدکنندگان تایر را نیز دچار زیان می‌کند.

به نظر می‌رسد تنها راه خروج بازار تایر از این وضعیت، ساماندهی واردات بر‌مبنای میزان نیاز کشور در هر گروه محصولی است که باید به‌صورت کاملا کارشناسی، براساس بررسی بازار تهیه و به تولیدکننده و واردکننده ابلاغ شود.

با این اقدام علاوه‌بر مشخص شدن نیاز سالانه بازار، سهم تولیدکننده و واردکننده نیز مشخص خواهد شد و واردکنندگان تایر با چشمانی باز اقدام به واردات خواهند کرد. البته بازهم نباید از نقش انجمن واردکنندگان تایر در ساماندهی میزان واردات در گروه‌ها و سایزهای مختلف تایر غافل شد.

چراکه این انجمن می‌تواند با مشخص کردن سهم هر واردکننده ، از واردات بی‌رویه تایر به کشور جلوگیری کرده و درنهایت مانع بر‌هم خوردن نظم بازار شود و با ایفای صحیح نقش خود یعنی ایجاد ارتباط منطقی بین نیاز بازار و واردات توسط برندهای مختلف از متضرر شدن تجاری که به قصد سود بردن از این بازار به آن ورود کرده‌اند، جلوگیری کند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =