به گزارش «اخبار خودرو»،نبود نظارت بر بازار خودروهای داخلی باعث شده است کسانی که قصد خرید خودرو صفر را دارند، از خریدشان منصرف شوند و سرمایه خود را از دست بدهند. این مصرفکنندگان خرید خودرو برایشان به آرزو تبدیل شده است. کسانیکه سالها با کار بیوقفه پول خود را برای خرید یک خودرو بهعنوانمثال پراید جمع کردهاند، حال با شنیدن قیمت این خودرو بهدلیل ناکافیبودن سرمایه خود و ناتوانی در خرید برای همیشه با آرزوی خود یعنی صاحب خودرو شدن خداحافظی میکنند. اتفاقی که با حضور در بازار به راحتی میتوان آن را مشاهده کرد.
چنین اتفاقی باعث شده است فروشندگان خودرو فقط قیمت اعلام کنند و معاملهای در بازار انجام نشود. در چنین شرایطی آژیر خطر برای بسیاری از سرمایهداران و نمایشگاهداران بهصدا در آمده است. مهمترین نظارتی که باید در بازار صورت بگیرد، کاهش فاصله معنادار قیمت خودرو از درِ کارخانه نسبتبه بازار است.
متاسفانه بهدلیل مشکلات اقتصادی و نوسان روزانه نرخ ارز، بهرغمآنکه بسیاریاز کشورها خودرو را بهعنوان یک کالای مصرفی میشناسند اما در ایران این وسیلهنقلیه بهعنوان یک کالای سرمایهای و استراتژیک شناخته میشود و برخی برای جلوگیری از کمبود داراییها و حفظ نقدینگی خود اقدام به خرید خودرو میکنند. هرچند خودروسازی از صنایع مادر و اصلی کشور است اما باید در کنار حمایت از تولیدکنندگان به فکر خریداران و بازار خودرو هم بود. تفاوت قیمت خودروها از درِ کارخانه تا رسیدن بهدست مصرفکننده واقعی، بسیار زیاد است و باید برای رهایی از این مشکل در بازار نظارت جدی صورت بگیرد. متاسفانه نبود نظارتهای سختگیرانه نسبتبه دلالان و برخی نمایشگاهداران این حوزه باعث شده است افزایش قیمت خودرو افسار گسیخته شود. متاسفانه با اینکه کار اصلی را شرکتهای بزرگ خودروسازی کشور انجام میدهند اما در بازار آزاد سود به جیب دلالان و برخی فروشندگان بازار خودرو که به اسم تامینکننده شناخته میشوند، میرود.
در چنین شرایطی باید با اتخاذ راهکارهای مختلف ازجمله ممنوعیت فروش به دارندگان خودرو یا افرادی که سابقه خرید دارند، ممنوعیت واگذاری و فروش خودرو به شخص ثالث تا چند سال، تعیین مجازاتهای لازم برای مجرمان، شناسایی کارتسوختهای بلااستفاده که نشان از دپوی خودروهای خریداریشده در پارکینگها دارد، کوتاه کردن دست واسطهها و برهمزنندگان نظم بازار بتوان حتیالامکان بازار را از چنین شرایط اضطراری نجات داد.
در شرایطی که متاسفانه زمزمههایی از حذف شورای رقابت از قیمتگذاری خودرو مطرح شده است، باید به فکر وضعیت بازار باشیم. آنهم بازاری که یکبار در سال 97 چنین اتفاقی را تجربه کرد. زیرا مسئولان آن زمان در وزارت صنعت، معدن و تجارت نتوانستند با نبود شورای رقابت چالش بهوجودآمده در قیمتگذاری خودروها را حل کنند. حال با مطرح شدن حذف دوباره شورای رقابت از قیمتگذاری خودرو بهعنوان یک طرح به وزارت صمت رسیده است که روی دادن چنین اتفاقی در مدت زمان کوتاه معقول بهنظر نمیرسد.
هرچند جایگاه قانونی شورای رقابت و تداوم حضور خودرو در لیست کالاهای انحصاری احتمال حذف این شورا از روند قیمتگذاری را از بین برده است. اما اگر فرض بر حذف شورای رقابت گذاشته شود و این شورا دیگر اختیارات خودرویی نداشته باشد، آنگاه قیمتگذاری خودروهای داخلی احتمالا متحول خواهد شد که باید آن را به فال نیک گرفت و چنین اتفاقی را برای بازار خودروهای داخلی خوب دانست.
در بازار فعلی خودرو که تا حدودی افراد بسیاری به فکر فروش خودرو و کسب سود از چنین شرایطی هستند، موفقیت بسیاری از شرکتهای خودروسازی؛ برخورداریاز خدمات پس از فروش مناسب و جلب رضایت مشتریان است. اتفاقی که باید جدیتر از فروش خودرو به آن توجه شود.
باتوجه به شرایط کنونی بازار برخی از شرکتهای خودروسازی هرچند از نظر تولید در کشور قدرتمند هستند اما در زمینه خدمات پس از فروش متاسفانه برخی مشتریان، خدمات برخی شرکتهای چینی را به داخلیها ترجیح میدهند. موضوعیکه تا چند سال پیش بسیاری را در بازار خودرو نگران نحوه ارائه خدماتپساز فروش خودروهای چینی میکرد و تاجاییکه حتی برخی افراد حاضر به خرید این خودروها بهرغم برخورداری از برخی شرایط خاص نمیشدند اما متاسفانه این اتفاق برعکس شده است و دارندگان خودروهای چینی، خدماتپساز فروش را یکی از نقاط قوت این شرکتها می دانند.
کد خبر: 231476
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۰
- خبرنگار: احسان ناصر بابلی
- چاپ

نبود نظارت بر بازار خودروهای داخلی باعث شده است کسانی که قصد خرید خودرو صفر را دارند، از خریدشان منصرف شوند و سرمایه خود را از دست بدهند. این مصرفکنندگان خرید خودرو برایشان به آرزو تبدیل شده است.