طرح ترافیک تهران

با شیوع پاندمی کرونا و تاثیر حمل‌ونقل شلوغ برگسترش این بیماری، مسئولان ستاد کرونا تصمیم گرفتند ساعت طرح ترافیک را کاهش دهند تا علاوه‌بر کاهش ازدحام در وسایل حمل‌ونقل عمومی ریسک ابتلا هم کمترشود.

به گزارش «اخبار خودرو»،با شیوع پاندمی کرونا و تاثیر حملونقل شلوغ برگسترش این بیماری، مسئولان ستاد کرونا تصمیم گرفتند ساعت طرح ترافیک را کاهش دهند تا علاوهبر کاهش ازدحام در وسایل حملونقل عمومی ریسک ابتلا هم کمترشود. حتی در برخی مواقع با بالا رفتن میزان ابتلا، طرح ترافیک لغو شد؛ اما با آغاز واکسیناسیون سراسری و باز شدن مراکز مختلف، شاهد افزایش ترافیک در معابر بودیم و آنطور که مسئولان امر میگویند حدود یکماهونیم است که ترافیک در معابر به شدت افزایش یافته و برخی معابر در بعضی ساعات به پارکینگ خودروها تبدیل میشوند بهطوریکه نمیتوان برای گرههای ترافیکی ناشی از افزایش تعداد خودروها، چارهای اندیشید.

حملونقل عمومی عامل شیوع ویروس کرونا

پیش از این در 18تیرماه برای صرفه‌جویی در مصرف برق، معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرده بود قرار است زمان‌بندی جدید اجرای طرح ترافیک در پایتخت براساس ابلاغیه وزارت کشور و تصمیم هیات پنج‌نفره از ساعت 8:30 صبح تا 16 اجرا شود. البته علت این جابه‌جایی تغییر ساعت کاری کارکنان بود اما پس از فروکش کردن فشار بار بر شبکه برق پایتخت، این زمان تغییر کرد و به ساعت 8 صبح تا 16 بعد از ظهر موکول شد. در همین راستا معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران 31مرداد اعلام کرد با تغییر ساعات کاری کارکنان ادارات و سازمان‌های دولتی تهران، از ابتدای شهریور و شروع ساعات کاری از7:30 تا 14:30 و ساعت اجرای طرح‌ترافیک و کنترل آلودگی هوا نیز از 8:30 تا 16 اجرا می‌شود. با وجود این تغییرات و جابه‌جایی‌ها، مسئولان ستاد مقابله با کرونا، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر تهران و شهروندان در مورد این جابه‌جایی‌ها و بی‌تاثیری آن اعتراض داشتند و به شکل‌های مختلف آن را اعلام کردند. علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران که بارها عامل انتشار ویروس کرونا در تهران را حمل‌ونقل عمومی اعلام کرده و خواستار لغو طرح ترافیک شده بود، به تازگی گفته است: «کاهش ساعت اجرای طرح ترافیک برخلاف توقع، نقشی در کاهش بار حمل‌ونقل عمومی نداشت و این کار باعث تغییر و کاهش میزان ابتلا نیز نشد، حتی شاهد افزایش سفرهای غیرضروری در سطح شهر و کُندشدن وضعیت حمل‌ونقل و عمومی هم بودیم.»

آیا طرح محدودیت تردد شبانه تاثیری برکاهش کرونا داشته است؟

شامگاه 8 آبان جعفر شربیانی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در توئیتی اعلام کرد برخی کارشناسان خروجی عملی طرح ترافیک را درآمدزایی می‌دانند تا کمک به کاهش آلودگی هوا. همه متخصصان هم براین باورند که «طرح محدودیت تردد شبانه» نیز نقشی در کاهش کرونا نداشته و آن هم درآمدزا شده است. محصول مشترک هر 2 طرح این است که روز و شب تهران مختص به اقشار مرفه جامعه شده، همین موضوع سبب شد رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای نوزدهمین جلسه شورای شهر و در جمع خبرنگاران اعلام کند: «هدف از افزایش ساعت طرح ترافیک درآمدزایی نیست بلکه ‌موضوع اصلی آسایش و آرامش مردم است.» این واکنش‌ها از سوی بسیاری از شهروندان در فضای مجازی نیز قابل‌مشاهده است، از اعتراض به نحوه مدیریت حمل‌ونقل و ترافیک در شهر تا تلاش برای درآمدزایی از طرحی که تغییر مستمر در آن، نتیجه‌ای ندارد. با این تفاصیل به‌تازگی و در آخرین خبرها از شهرداری تهران، اطلاعیه‌ای درخصوص تغییر ساعت طرح ترافیک به منظور کاهش حجم خودروها در معابر و تسهیل عبورومرور شهروندان منتشر شده است.

تغییر ساعات طرح ترافیک

مدیر واحد ساماندهی محدوده و طرح‌های ترافیکی شهرداری تهران درخصوص اطلاعیه تعویض ساعات طرح ترافیک بیان کرده است: «براساس این اطلاعیه، در جلسه شورای حمل‌ونقل و ترافیک شهر تهران در مرحله نخست و قبل از بازگشایی دانشگاه‌ها و مدارس از 10 آبان؛ ساعت شروع اجرای محدوده‌های طرح ترافیک و کنترل آلودگی هوا از ساعت 8:30 به 7:30 و ساعت خاتمه آن از 16 به 17 تغییر یافت. همچنین در مرحله دوم و پس از بازگشایی دانشگاه‌ها و مدارس، ساعات اجرای محدوده‌های طرح ترافیک و کنترل آلودگی هوا مطابق با وضعیت قبل از شیوع کرونا تغییر می‌یابد.» براین اساس ساعات اجرای محدوده‌های طرح ترافیک و کنترل آلودگی هوا در شهر تهران در 6ماه نخست سال از ساعت 6:30 تا 19 و در 6ماه دوم سال از ساعت 6:30 تا 18 است. ازسوی‌دیگر مقرر شد شورای حمل‌ونقل و ترافیک تهران لغو منع ترددشبانه در تهران را از ستاد ملی مقابله با کرونا درخواست کند. در همین راستا سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران نیز درباره ضرورت تغییر ساعات طرح ترافیک در پایتخت گفته است: «حجم ترافیک در معابر شهر تهران و به خصوص ترافیک عصرگاهی بالا رفته است. علت اصلی افزایش ترافیک به خصوص در عصر و هنگام شب، کوتاه شدن روز و کم بودن ساعات طرح ترافیک است.» سردار محمدحسین حمیدی، رئیس پلیس راهنمایی‌ورانندگی تهران بزرگ نیز درباره ساعت اجرای طرح ترافیک در تهران که تحت تاثیر شیوع کرونا تغییر کرده، گفته بود: «طرح ترافیک در کاهش آلودگی هوا و ارتقای انضباط ترافیکی موثر است، از نظر ما اگر تغییر در این طرح تاثیر منفی بر شیوع کرونا نداشته باشد، اصرار داریم ساعات اجرای طرح ترافیک افزایش یابد و به همان چرخه قبلی برگردد.»

در پایان امیدواریم مسئولان برای حل مشکل ترافیک تهران هرچه سریع‌تر راهکارهای کارشناسی‌شده و واحدی را در پیش بگیرند زیرا با آغاز حضور دانش‌آموزان در مدارس تا مدتی دیگر، احتمالا گره کور ترافیک تهران، حتی با دندان هم باز نشود!

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =