کمپانی مرسدس‌بنز با طراحی و ساخت EQXX سعی کرده تکنولوژی بالاتر محصولاتش را به‌رخ رقبا بکشد. به‌بیان دیگر کمپانی مرسدس‌بنز یکی از پیشروترین خودروسازان در زمینه ارائه تکنولوژی‌های جدید و به‌ویژه آیرودینامیک است.

کمپانی مرسدس‌بنز چندی پیش از کانسپت EQXX رونمایی کرد. این خودرو دارای دیفیوزر متحرک است و سوال این است که آیا این دیفیوزر به‌آیرودینامیک خودرو کمک می‌کند و درنهایت دلیل طراحی دیفیوزر متحرک در این خودرو چیست؟

به گزارش «اخبار خودرو»،کمپانی مرسدس‌بنز با طراحی و ساخت EQXX سعی کرده تکنولوژی بالاتر محصولاتش را به‌رخ رقبا بکشد. به‌بیان دیگر کمپانی مرسدس‌بنز یکی از پیشروترین خودروسازان در زمینه ارائه تکنولوژی‌های جدید و به‌ویژه آیرودینامیک است. از آنجا که این کمپانی مطرح درزمینه آیرودینامیک دستاوردهای بسیاری داشته، در کانسپت EQXX (که به‌گفته این کمپانی سعی در نشان دادن فناوری جدید در صنعت‌خودرو دارد) توانسته با طراحی متمایز قطعات آیرودینامیکی، ضریب درگ این خودرو را به‌خوبی بهبود بخشد. درواقع EQXX از ضریب درگ 0.18 بهره می‌برد و این ضریب درگ در صنعت‌خودرو شاهکار است. زیرا تا به‌امروز خودرویی طراحی نشده که دارای چنین ضریب درگ پایین و آیرودینامیک بدنه عالی باشد. اما باید بدانید که برای بهبود آیرودینامیک بدنه از قطعاتی مانند اسپویلر، دریچه‌های فعال، جلوپنجره فعال، اسپویلر فعال و دیفیوزر استفاده می‌شود. بر این اساس طراحان و مهندسان کمپانی مرسدس‌بنز برای متمایز نشان دادن کانسپت خود و سطح توانایی بالای مرکز تحقیق و توسعه این کمپانی، دست به‌اقدام جدیدی زدند. این اقدام جدید طراحی دیفیوزر فعال است و دیفیوزر فعال، ثبت اختراع‌شده توسط کمپانی مرسدس‌بنز است. مهندسان بخش آیرودینامیک این کمپانی با طراحی یک دیفیوزر بزرگ دربالای بخش سپر این کانسپت و طراحی موتورهای الکتریکی توانسته‌اند یک دیفیوزر فعال و متحرک را روی این سدان تعبیه کنند. مکانیزم این دیفیوزر به‌گونه‌ای است که درسرعت‌های بالاتر از 60 کیلومتر برساعت با توجه به‌اطلاعات ارسالی از سنسور فشارسنج هوا روی بدنه، این دیفیوزر فعال شده و با حرکت افقی خود از محل طراحی‌شده خارج می‌شود و برای عبور بهتر هوا روی بدنه قرار می‌گیرد. به‌طوری که با حرکت افقی، این دیفیوزر می‌تواند جریان هوا روی بدنه را بهبود بخشیده و درسرعت‌های بالا، پایداری این خودرو را بهبود بخشد. EQXX درحقیقت یک کانسپت تولیدی خواهد بود؛ زیرا این خودرو به‌زودی به‌خط تولید می‌رسد. اما بخش پرفورمنسی و اسپرت مرسدس‌بنز یعنی AMG قرار است در نسخه فوق اسپرت سوپراسپرت خود AMG GT و هایپرکار خود یعنی پروجکت-وان از این تکنولوژی استفاده کند. دلیل فعال بودن این دیفیوزر، کاهش نیروهای گردابی در پشت خودرو و حفظ نیروی دان‌فورس استاندارد و پایداری خودرو است. زیرا به‌هر میزان ضریب درگ کاهش یابد، به‌همان اندازه می‌توان پایداری خودرو را بهبود بخشید. البته ناگفته نماند که پایداری خودرو تنها به‌ضریب درگ مربوط نمی‌شود؛ زیرا استفاده از سیستم‌های الکترونیکی پایداری نیز می‌تواند در بهبود پایداری خودرو تاثیر به‌سزایی داشته باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =