سایپا

 برنامه‌ریزی برای عرضه 3 محصول جدید تا پایان سال جاری به بازار از دیگر موضوعاتی است که در راستای توسعه صنعت خودرو و کاهش اثرات منفی تحریم انجام شده است.  با توجه سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی که از سوی رهبر انقلاب اسلامی به سران قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شد، گروه خودروسازی سایپا قصد دارد پیشرو در خصوصی‌سازی واقعی این مجموعه باشد.

به گزارش «اخبار خودرو»،پیرو سیاست‌های کلی دولت سیزدهم مبنی‌بر سامان‌دهی صنعت خودرو، فرمان 8ماده‌ای رئیس‌جمهور در همین رابطه و رویکرد وزارت صمت در حوزه سیاست‌گزاری کلان، گروه خودروسازی سایپا اقدام به اصلاح ساختار اداری خود کرده است. کاستن از دامنه و حجم بخش ستادی با هدف تقویت خط تولید و بهبود کیفیت آن، محور روند اصلاح ساختاری مدیریت جدید در این گروه خودروسازی است. موفقیت در انجام این مهم، بی‌تردید مستلزم حمایت از رویکرد کارآمدسازی و اصلاح صنعت خودرو در بخش‌های مختلف است؛ این ضرورت در حالی است که جریان‌ها، افراد و گروه‌هایی که از وضعیت موجود یعنی فربه‌بودن بخش ستادی منتفع می‌شوند، درصدد تخریب و مخالف‌خوانی با اصلاح ساختاری در این گروه خودروسازی برآمده و مدعی‌اند این سیاست برخلاف شعار اشتغال‌زایی است و به بیکار شدن تعدادی از افراد شاغل در این مجموعه منجر می‌شود. بی‌اساس بودن این ادعای مغرضانه در عیان بودن اهمیت بخش تولید در یک مجموعه صنعتی است؛ به این معنا که آن‌چه در حوزه نیروی انسانی برای یک گروه خودروسازی اولویت دارد، خط تولید و کارگران شاغل در این بخش است.

ارتقای کیفیت تولید و بهبود شرایط کارگران با کوچک‌شدن بخش ستادی
کوچک‌شدن بخش ستادی که نقش چندانی نیز در فرایند تولید ندارد، و در همین رابطه، اختصاص یافتن حقوق و مزایایی که بدون توجیه اقتصادی به نیروی‌های ستادی اختصاص یافته است، می‌تواند به ارتقای کیفیت تولید و بهبود شرایط کارگران این بخش بینجامد. اگر درک درستی از منافع ملی و ضرورت سامان دادن به صنعت خودرو در کشور وجود داشته باشد، اقدام گروه خودروسازی سایپا در پروژه اصلاح ساختاری خود که بی‌تردید نتایجی ازجمله ارتقای کیفیت خودرو داخلی و رضایت مصرف‌کننده را به دنبال دارد، مورد حمایت قرار خواهد گرفت.

هشت گام سایپا برای تحقق فرمایشات مقام‌معظم رهبری
به‌موازات این روند، گروه خودروسازی سایپا طی بیانیه‌ای اعلام کرد بر اساس فرمایشات و رهنمودهای مقام معظم رهبری، این مجموعه با تکیه بر توان مهندسان، مجموعه‌های دانش‌بنیان و جامعه کارگری خود از همه مشکلات بیرون خواهد رفت و در مسیر ارتقای کیفیت و افزایش تولید گام برمی‌دارد. گروه خودروسازی سایپا در دوره جدید مدیریتی خود تصمیم دارد تحول‌ساز در صنعت خودرو شود و همان‌گونه که مقام معظم رهبری در فرمایشات خود تاکید کردند؛ به کوری چشم آن‌هایی که نمی توانند ببینند از همه مشکلات بیرون خواهیم رفت. بر این اساس، گروه خودروسازی سایپا طی مدت 4 ماه (3 ماه و 27 روز)، 8 اقدام استراتژیک و مهم انجام داده است که در ادامه می آید.
طی چند وقت اخیر و برای اولین بار بیش از 2هزار پروژه ارتقای کیفیت محصول در فرآیند تولید و زنجیره تامین قطعات تعریف شده که در حال اجراست. از این رو، با تمام توان نسبت به خواسته‌های مردمی در رشد کیفیت محصولات گروه خودروسازی سایپا اقدام می‌شود.
در راستای برون‌رفت از مشکلات صنعت خودرو، این مجموعه تصمیم گرفت تعداد خودروهای ناقص را با سرعت کاهش دهد که با وجود تحریم‌ها و شرایط سخت و دشواری که وجود داشت، در این بخش موفقیت‌های خوبی حاصل شد، به‌گونه‌ای که تا پایان ماه جاری تعداد خودروهای کف پارکینگ به 20هزار دستگاه کاهش پیدا می‌کند. زمانی‌که تیم جدید مدیریتی وارد گروه خودروسازی سایپا شد، این مجموعه 80هزار خودرو ناقص، 5هزار و 200 خودرو یورو4 و یک‌هزار و 700 خودرو بدون گارانتی و بلاتکلیف در کف پارکینگ داشت.
با هدف بی‌اثر کردن تحریم‌ها و توسعه صنعت خودرو، افزایش تیراژ تولید در دستور کار قرار گرفت و اکنون می‌توان اعلام کرد گروه خودروسازی سایپا 3درصد جلوتر از برنامه فروردین 1401 است. گروه خودروسازی سایپا در برنامه تولیدی که به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه کرده بود، باید در فروردین‌ماه 20134 دستگاه خودرو تولید می‌کرد، اما موفق شد ٢٠٨٤٥ دستگاه انواع محصولات را تولید کند.
موفقیت دیگری که در راستای فاصله گرفتن از مشکلات صنعت خودرو به دست آمد، این بود که در فروردین‌ماه سال جاری و برای اولین بار گروه خودروسازی سایپا 37هزار خودرو آماده تحویل داشت که 16هزار دستگاه از تجاری‌سازی خودروهای کف پارکینگ و 21‌هزار دستگاه تولید اولین ماه سال بود.
گام دیگری که برای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری برداشته شد و به‌طور قطع ادامه‌دار خواهد بود، این است که از ابتدای سال جاری تا 18اردیبهشت‌ماه بیش‌از 35هزار دستگاه انواع محصولات در گروه خودروسازی سایپا تولید شد که حدود 90درصد آن (حدود 32هزار دستگاه) عبور مستقیم بوده و در فرآیند تحویل به فروش قرار گرفته است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی سال 1401 را «سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» نامگذاری کردند. از همین رو، امسال همکاری گروه خودروسازی سایپا با وزارت دفاع در حوزه قطعات الکترونیکی و دانش‌بنیان ۱۰ برابر خواهد شد.
برنامه‌ریزی برای عرضه 3 محصول جدید تا پایان سال جاری به بازار از دیگر موضوعاتی است که در راستای توسعه صنعت خودرو و کاهش اثرات منفی تحریم انجام شده است.
با توجه سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی که از سوی رهبر انقلاب اسلامی به سران قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شد، گروه خودروسازی سایپا قصد دارد پیشرو در خصوصی‌سازی واقعی این مجموعه باشد. بدین جهت سهام درون‌گروهی گروه خودروسازی سایپا، با رعایت اصل اهلیت واگذار خواهد شد.
درمجموع؛ گروه خودروسازی سایپا در راستای عبور از مشکلات و چالش‌های صنعت خودرو 8 اقدام کلیدی یادشده را انجام داده و تلاش‌ها بر این است که بر اساس اهداف ترسیم‌شده که مقام معظم رهبری، رئیس‌جمهور و وزارت صنعت، معدن و تجارت تکلیف کرده‌اند، گام‌های محکم و استوار برداشته شود. از همین رو، امیدواریم در این مسیر سخت و ناهموار که از دولت گذشته به ارث رسیده است، به موفقیت برسیم و آرامش را به بازار خودرو برگردانیم که البته در این راه نیازمند حمایت معنوی مردم، سیاست‌گزاران، دولت، نمایندگان مجلس، کارشناسان و جامعه دانشگاهی هستیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =

آخرین اخبار