بازار خودروهای وارداتی

این سوال از ابتدا مطرح بود که وقتی واردات خودروهای نو به‌سختی انجام می‌شود، چطور دولت طرح واردات کارکرده‌ها را به‌مجلس ارسال کرده است؟

عباس علی‌آبادی، وزیر صمت تا همین دو هفته پیش وعده ابلاغ قریب‌الوقوع ‌آیین‌نامه واردات دست‌دوم‌ها را به‌رسانه‌ها داد؛ با ‌این‌ حال سرانجام سخنگوی دولت، تیر خلاص را به‌ورود کارکرده‌ها زد. علی بهادری‌جهرمی در نشست خبری با اصحاب رسانه اعلام کرد آیین‌نامه واردات خودرو کارکرده از مناطق آزاد به‌تصویب رسیده و ابلاغ هم شده و آیین‌نامه دیگری در این زمینه موجود نیست.
هرچند مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت اسفندماه سال گذشته اعلام کرد: «واردات خودرو از مناطق آزاد ربطی به‌واردات خودروهای کارکرده ندارد.»

در مصوبه دی‌ماه سال گذشته دولت تاکید شده بود: «خودروهایی که تا پیش از ابلاغ این آیین‌نامه، مجاز به‌تردد در مناطق آزاد تجاری و مناطق صنعتی و ویژه اقتصادی هستند، مشروط به‌پرداخت کلیه عوارض و بدهی‌های مربوط و حقوق ورودی، دارا بودن معاینه فنی متصل به‌سامانه سیمفا، با رعایت قوانین مجاز به‌پلاک‌گذاری ملی و واردات به‌سرزمین اصلی خواهند بود.»

در راستای اجرای این مصوبه، امکان ثبت ‌سفارش خودروهای واردشده به‌مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی قبل از تاریخ ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۲ و ورود آن‌ها به‌سرزمین اصلی در سامانه جامع تجارت فراهم شد.

بر این اساس تصور می‌شد ابلاغیه مذکور همان واردات دست‌دوم‌ها به‌کشور باشد که وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت با تصحیح این تصور، تاکید کردند که آیین‌نامه جدایی برای واردات دست‌دوم‌ها به‌کشور ابلاغ خواهد شد. اما طولانی شدن روند ابلاغ آیین‌نامه کارکرده‌ها، این شائبه را ایجاد کرده بود که تمایلی به‌ابلاغ این آیین‌نامه وجود ندارد.

واردات ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو، تولید یک‌میلیون و ۷۰۰ هزار محصول خودرویی، واردات دست‌دوم‌ها و غیره از وعده‌های جذاب برای تنظیم بازار خودرو بود. این درشرایطی است که این وعده‌ها نه‌تنها اجرایی نشدند، بلکه به‌التهاب بازار نیز تا حدی دامن زدند. بر این اساس ورود تنها ۱۱ هزار دستگاه خودرو، تولید حدود یک‌میلیون دستگاه خودرو سواری و درنهایت به‌نتیجه نرسیدن آیین‌نامه کارکرده‌ها، دستاورد خاصی برای بازار خودرو نداشت.

سیدرضا فاطمی‌امین برای جلب رضایت نمایندگان، دولت را مجاب کرد لایحه الحاق موادی به‌قانون ساماندهی صنعت‌خودرو را به‌مجلس ارسال کند که از قضا نمایندگان با دوفوریت آن موافقت کردند.

در تبصره ۶ این لایحه دوفوریتی، برای تسهیل واردات خودروهای کارکرده سازوکاری دیده شد که هدف از ارائه آن تنظیم بازار و تنوع‌بخشی به‌بازار خودرو با تسهیل واردات بیان شد. حتی حین بررسی این لایحه، بانک‌مرکزی نیز اعلام کرد که منشأ ارز برای واردات خودروهای کارکرده ابلاغ می‌شود. پس از تصویب و ابلاغ این لایحه از سوی رئیس مجلس، قرار بود بعد از یک ماه آیین‌نامه آن تهیه و از سوی هیات‌دولت جهت اجرا ابلاغ شود.

این درشرایطی است که با گذشت حدود ۹ ماه، هنوز آیین‌نامه‌ای تهیه نشده است. در این بین آن دسته از نمایندگان مجلس که از ورود دست‌دوم‌ها حمایت می‌کردند، حالا ترجیح می‌دهند اظهارنظری درمورد مصوبه خود نداشته باشند؛ مصوبه‌ای که دولت را مقید می‌کرد یک ماه بعد از ابلاغ، آیین‌نامه آن را تهیه کند.

کاهش قیمت ۲۰ میلیون‌تومانی کی‌ام‌سی J۷ (۱۴۰۲)

خودروهای داخلی در آخرین روز هفته گذشته با کاهش بهای یک تا ۱۵ میلیون‌تومانی همراه بودند. جایی که پیکاپ زاگرس (۱۴۰۲) با ۱۵ میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیارد و ۴۰۰ میلیون‌تومان، پژو ۲۰۷ پانوراما ارتقا یافته (۱۴۰۳) با ۱۲ میلیون‌تومان کاهش ۸۴۷ میلیون‌تومان، تارا اتومات V۴ ال ایکس (۱۴۰۲) با ۸ میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیارد و ۲۳۰ میلیون‌تومان، دنا پلاس اتومات (۸۵ گانه) (۱۴۰۳) با ۷ میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیارد و ۶۸۶ میلیون‌تومان، دنا پلاس (۱۴۰۳) با ۶ میلیون‌تومان کاهش ۸۲۵ میلیون‌تومان و تارا ۶ دنده (۸۵ گانه) (۱۴۰۳) با ۴ میلیون‌تومان کاهش ۸۱۵ میلیون‌تومان اعلام قیمت شدند.

همچنین درمیان خودروهای چینی شاهد افت بهای ۵ تا ۲۰ میلیون‌تومانی برخی مدل‌ها بودیم. جایی که قیمت کی‌ام‌سی J۷ (۱۴۰۲) با ۲۰ میلیون‌تومان کاهش به‌یک‌میلیارد و ۷۷۵ میلیون‌تومان، دانگ‌فنگ شاین مکس (۲۰۲۳) با ۱۵ میلیون‌تومان کاهش به‌یک‌میلیارد و ۹۴۵ میلیون‌تومان، دیگنیتی پرستیژ (۱۴۰۲) با ۱۵ میلیون‌تومان کاهش به ۲ ‌میلیارد و ۳۰۰ میلیون‌تومان، جک S۵ نیوفیس (۱۴۰۲) با ۱۰ میلیون‌تومان کاهش به‌یک‌میلیارد و ۶۳۵ میلیون‌تومان، کی‌ام‌سی X۵ (۱۴۰۳) با ۱۰ میلیون‌تومان کاهش به‌یک‌میلیارد و ۷۵۰ میلیون‌تومان و هایما S۵ جدید (۱۴۰۳) با ۵ میلیون‌تومان کاهش به‌یک‌میلیارد و ۴۹۰ میلیون‌تومان رسید.

همچنین در گروه خودروهای خارجی پریمیوم شاهد رشد و کاهش قیمت ۵۰ میلیون‌تومانی برخی مدل‌ها بودیم. جایی که کیا سلتوس (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون‌تومان کاهش ۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون‌تومان و فیات ۵۰۰ (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون‌تومان کاهش ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون‌تومان ارزش‌گذاری شدند.

از طرفی قیمت نیسان ایکس‌تریل با ۵۰ میلیون‌تومان افزایش به ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون‌تومان، جتا VS۵ (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون‌تومان افزایش به ۳ میلیاردتومان و تویوتا لوین هیبرید (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون‌تومان افزایش به ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون‌تومان رسید.

همچنین در میان خودروهای خارجی لوکس شاهد افزایش قیمت ۱۰۰ و ۳۰۰ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که ولوو XC۹۰ با ۳۰۰ میلیون‌تومان افزایش ۲۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون‌تومان و ب‌ام‌و سری ۳ (۳۳۰i) با ۱۰۰ میلیون‌تومان افزایش ۷ میلیاردتومان ارزش‌گذاری شدند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =