آنچه در توسعه حملونقل فراموش شده است، بهبود مسیر محورهای مواصلاتی و ارتقای ایمنی خودروهای کاروتجاری با نوسازی آنها است. درصورتی که نوسازی ناوگان باری جادهای انجام شود، میتوان انتظار افزایش ایمنی جادهها را داشت؛ از همین رو رضا اکبری، معاون وزیر راه و شهرسازی است.
وضعیت سامانههای نظارتی جادهای کشور چگونه است و این سامانه چه نقشی در ارتقای ایمنی دارد؟
درحال حاضر بیش از ۲ هزار و ۹۸۰ سامانه تردد شمار، ۲ هزار و ۴۳۰ سامانه ثبت تخلف و هزار و ۱۵۰ دوربین پایش تصویری درسطح شبکه راههای کشور توسط سازمان مدیریت میشود. این سامانهها نقش مهمی در پایش و ارتقای ایمنی راهها ایفا میکنند.
حملونقل جادهای چه سهمی از جابهجایی کشور را بهخود اختصاص داده است؟
بیش از ۹۰ درصد حملونقل کشور در بستر جادهها انجام میشود. سالانه حدود ۶۰۰ میلیون تن کالا و ۱۴۲ میلیون مسافر از طریق حملونقل عمومی جابهجا میشوند. اگر سفرهای شخصی را هم حساب کنیم، هر سال بیش از ۵۰۰ میلیون سفر جادهای در کشور انجام میشود.
درباره نوسازی ناوگان و توسعه زیرساختهای لجستیکی چه برنامهای دارید؟
نوسازی ناوگان حملونقل یکی از اولویتهای ماست. در همین راستا، مصوبهای برای تولید ۸۵ هزار دستگاه کامیون داخلی با استفاده از منابع صرفهجویی سوخت وجود دارد. البته اجرای این طرح نیازمند همکاری و تمایل کارخانجات تولیدی است. همچنین، ایجاد شهرکهای تخصصی حملونقل در استانهایی مثل کرمان را ضروری میدانیم تا خدماتی مانند تعمیرات، انبارداری، لجستیک، بازارگاه و رفاه رانندگان در قالب یک مجموعه متمرکز ارائه شود.
نقش استان کرمان در این شبکه گسترده چگونه ارزیابی میشود؟
کرمان یکی از محورهای مهم و پرتردد کشور است. در پروژه بزرگ روکش آسفالت محور تهران - بندرعباس که با اعتبار ۷ هزار میلیارد تومان در حال اجراست، یکهزار و 300 میلیاردتومان بهمحورهای استان کرمان اختصاص یافته است. این میزان سرمایهگذاری اهمیت راههای استان را نشان میدهد.
وضعیت ایمنی جادهای استان کرمان را چگونه میبینید؟
آمار بالای تصادفات و تلفات جادهای در استان کرمان بسیار نگرانکننده است. این موضوع ضرورت فرهنگسازی، سرمایهگذاری و اجرای برنامههای مستمر ایمنی را بیش از پیش نمایان میسازد.