«نبکا» هیبرید

سال ۱۴۰۲ بود که مجوز ورود خودروهای برقی به کشور صادر شد و در اواخر همان سال بود که شرکت نوین ماهان (نبکا) با سرمایه‌گذاری مشترک صنایع خودروسازی کرمان‌موتور و شرکت مپنا، در راستای گسترش برقی‌سازی صنعت‌خودرو راه‌اندازی شد. نبکا تا به امروز محصولات متعددی را به کشور آورده که کراس‌اوور اس‌یووی میان‌سایز هیبریدی با نام اسکای‌ول نبکا هیبریدی، یکی از آن‌هاست. این بلندقامت هیبریدی قرار است تا دو هفته دیگر به دست مشتریان برسد.

نگاهی به طراحی بدنه نبکا هیبریدی

نبکا هیبریدی در کلاس اس‌یووی کراس‌اوورهای میان‌سایز قرار می‌گیرد که به منظور ایجاد تحول اساسی در بازار بلندقامتان به کشور آمده است. این خودرو در حقیقت محصول کمپانی اسکای‌ول و تحت مهندسی کمپانی بی‌وای‌دی است. همچنین این خودرو با نام اسکای‌ول HT-i شناخته می‌شود. یکی از دلایلی که سبب می‌شود شرکت نبکا در این زمینه موفق ظاهر شود، عرضه این خودرو به بازار است.

به‌عبارت دیگر، خودرویی با این مشخصات در بازار خودرو کشور نادر است. با نگاهی به پروفیل این خودرو شاهد یک خط تیز شخصیتی با مجموعه‌ای از سطوح تخت هستیم که در کنار رینگ‌های ۱۹ اینچی و پوزه نسبتا کشیده، کاراکتر جذاب و نافذی ایجاد می‌کند.

در نمای جلو نیز چراغ‌های کشیده با گرافیک کریستالی و LED هایی به‌شکل حرف L، جلوپنجره‌ای که درون سپر تعبیه شده و خطوط تیز روی کاپوت چهره بسیار جسورانه و اسپرتی ایجاد می‌کنند. در نمای عقب نیز چراغ‌های کشیده یکپارچه با گرافیک LED و حجم‌پردازی صریح (که مشابه محصولات مرسدس‌بنز است) نمای چشم‌نواز و زیبایی به این بلندقامت هیبریدی می‌بخشد. نکته مهم درباره نبکا هیبریدی کیفیت رنگ آن بوده که نسبت به کراس‌اوورهای چینی دیگر به‌مراتب بهتر است.

«نبکا» هیبرید، با پیمایش بیش از هزار کیلومتر

کابین لوکس و مدرن با متریال باکیفیت

اسکای‌ول نبکا هیبریدی از نظر طراحی داخلی لوکس و مدرن بوده و با تریم داخلی دو رنگ بسیار جذاب است. بهره‌گیری از چرم باکیفیت و جیر مصنوعی با دکوراتیو چوب و کروم، فضای داخلی این خودرو را لوکس جلوه می‌دهد. طراحی یک نمایشگر ۱۲.۳ اینچی افقی در مقابل راننده برای کلاستر و یک نمایشگر ۱۲.۸ اینچی افقی برای سیستم اطلاعات-سرگرمی مولتی مدیا با دکمه‌های پیانویی، زیر دو دریچه میانی سیستم تهویه‌مطبوع، مدرن بودن فضای داخلی این خودرو را دوچندان می‌کند. همچنین دو رنگ بودن تریم داخلی، سقف پانورامیک و نورپردازی LED داخلی جلوه خاص و زیبایی به کابین اسکای‌ول نبکا هیبرید می‌بخشد. این خودرو به لطف فاصله محوری ۲۸۰۰ میلی‌متری، طول ۴۷۲۰ میلی‌متری و عرض ۱۹۰۸ میلی‌متری فضای کاملا راحت و جاداری را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد.

«نبکا» هیبرید، با پیمایش بیش از هزار کیلومتر

از مهم‌ترین امکانات رفاهی و ایمنی این خودرو می‌توان به: سیستم چهارچرخ دیسکی، سیستم ترمز ضدقفل، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، سیستم ترمز گوشه‌ای و توزیع نیروی ترمز بر اساس چرخش چرخ، کمک‌ترمز و کمک‌ترمز اضطراری، کنترل ضدلغزش (هرزگردی چرخ‌ها)، کنترل پایداری الکترونیکی، ایربگ سرنشین جلو و راننده، نمایشگر باد تایر TPMS، سیستم اتصال صندلی کودک، قابلیت تنظیم ارتفاع کمربند ردیف جلو، هشدار باز شدن کمربند ایمنی، کروزکنترل تطبیقی، دستیار کروز هوشمند، کنترل حرکت در سربالایی، اتوهلد، کنترل حرکت در سرپایینی، رادار پارکینگ جلو و عقب، دوربین ثبت وقایع، دید ۳۶۰ درجه (چهار دوربین)، انتخاب حالت رانندگی نرمال و اسپرت، چراغ‌های جلو LED، تنظیم الکترونیکی چراغ‌های جلو، سیستم تابلوخوان، اتوپارک، رادار نگهداری بین خطوط، هشدار احتمال برخورد از جلو، سیستم هشدار نقاط‌کور، سیستم ترمز فعال هوشمند، فرمان برقی، شیشه‌های برقی با قابلیت تشخیص مانع، تنظیم برقی آینه‌های جانبی به‌همراه گرمکن، آینه‌های جانبی تاشو برقی، صندوق‌عقب برقی، سقف بازشونده پانورامیک، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای، روکش فرمان چرمی، فرمان خودرو با کلیدهای چندمنظوره، تنظیمات چهارحالته فرمان، سیستم تهویه‌مطبوع اتوماتیک به‌همراه کانال‌های مجزا برای سرنشینان عقب، کول‌باکس، کامپیوتر رانندگی، سیستم مولتی‌مدیا ۱۲.۸ اینچی لمسی با قابلیت اتصال به تلفن‌همراه، صفحه‌کیلومتر ۱۲.۳ اینچی، سیستم صوتی با ۸ بلندگو و شارژر قابل حمل، خروجی ۱۲ ولت و... اشاره کرد.

«نبکا» هیبرید، با پیمایش بیش از هزار کیلومتر

قوای محرکه بی‌وای‌دی با عملکرد عالی

بر اساس آن‌چه شرکت نبکا اعلام کرده قوای محرکه اسکای‌ول نبکا هیبرید توسط کمپانی بی‌وای‌دی توسعه یافته است. سیستم هیبریدی این بلندقامت چشم‌بادامی یک تکنولوژی منحصربه‌فرد دارد که هم‌زمان یک خودرو تمام‌برقی و یک خودرو هیبریدی به‌شمار می‌آید.

به‌عبارت ساده‌تر عملکرد این ساختار به گونه‌ای است که EREV (خودرو برقی مجهز به‌موتور بنزینی با پیمایش بالاتر) و هیبریدی است. به این معنا که موتور بنزینی در زمان خالی شدن شارژ باتری‌ها به یک ژنراتور تبدیل شده تا انرژی الکتریکی لازم برای باتری‌ها را فراهم سازد. بر این اساس یک موتور ۴ سیلندر ۱۵۰۰ سی‌سی زیر کاپوت اسکای‌ول نبکا هیبرید جا خوش کرده تا همراه با یک موتور الکتریکی نسل جدید پرتوان بتواند قدرت و گشتاور مورد نیاز را فراهم کند.

جالب است بدانید که طبق آن‌چه نبکا اعلام کرده، راندمان موتور بنزینی ۴۲ درصد است. این به‌معنای بهینه‌ترین حالت مصرف سوخت است. موتور بنزینی ۱۵۰۰ سی‌سی می‌تواند حداکثر ۱۱۰ اسب‌بخار قدرت و حداکثر ۱۳۵ نیوتون‌متر گشتاور فراهم آورد.

موتور الکتریکی نیز می‌تواند ۱۳۰ کیلووات (۱۷۴.۳ اسب‌بخار) قدرت و حداکثر گشتاور ۳۰۰ نیوتون‌متر را در اختیار راننده بگذارد. به‌صورت ترکیبی مجموع قدرت تولیدی در این خودرو به ۲۸۶ اسب‌بخار می‌رسد. نکته بسیار مهم درباره اسکای‌ول نبکا هیبرید، پک باتری‌های آن است که تامین انرژی الکتریکی برعهده آن‌هاست. بر این اساس پک باتری ۲۱.۶۸ کیلووات-ساعتی روی این خودرو نصب شده تا نیروی لازم جهت حرکت به صورت تمام‌الکتریکی EV را تا ۱۱۵ کیلومتر مطابق چرخه NEDC فراهم کند. این میزان پیمایش حرکت به‌صورت الکتریکی با وزن ۱۸۲۰کیلوگرمی اسکای‌ول نبکا هیبرید فوق‌العاده است.

«نبکا» هیبرید، با پیمایش بیش از هزار کیلومتر

همچنین بد نیست بدانید که در خودروهای تمام‌برقی و هیبرید میزان شیب‌روی بسیار مهم است؛ براین اساس حداکثر شیب‌روی ۳۰ درصدی، با بهترین عملکرد برای این خودرو ارائه می‌شود. همچنین سیستم انتقال قدرت DHT در این خودرو با ساختار E-CVT همراه است.

از سوی دیگر اسکای‌ول نبکا هیبرید با وزن ۱۸۲۰ کیلوگرم می‌تواند در ۷.۹ ثانیه از حالت سکون به‌سرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت دست پیدا کند و حداکثر سرعت این خودرو به ۱۷۰ کیلومتر برساعت محدود شده است. نکته‌ بسیار مهم درمورد این خودرو، حالت‌های مختلف نیروی حرکتی خودرو است؛ به این معنا که سه حالت انتخاب دستی در اختیار راننده قرار دارد. در حالت نخست (هیبرید) سیستم فوق هوشمند تصمیم می‌گیرد که باتوجه به شرایط فعلی، موتور بنزینی نیروی لازم را به‌چرخ‌ها برساند یا نیروی باتری‌ها شارژ شود. به این معنا که موتور بنزینی یا به صورت مستقیم به چرخ‌ها متصل می‌شود یا باتری‌ها را شارژ می‌کند.

همچنین در حالتی که موتور، باتری‌ها را شارژ می‌کند، اسکای‌ول نبکا هیبرید به یک خودرو EREV بدل شده و میزان پیمایش آن افزایش پیدا می‌کند. در این شرایط موتور بنزینی نقش ژنراتور را ایفا کرده و انرژی لازم جهت حرکت را تامین می‌سازد. در شکل بعدی که حالت تمام‌برقی یا EV است، انرژی لازم حرکتی از سوی باتری‌ها تامین می‌شود. یک حالت دیگر وجود دارد که مد Wending نام دارد. این حالت زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که خودرو از مسیرهای پُرآب عبور می‌کند. بر این اساس سیستم فوق هوشمند از روشن شدن موتور جلوگیری کرده تا به موتور و سیستم‌های الکتریکی و الکترونیکی خودرو آسیب وارد نشود.

«نبکا» هیبرید، با پیمایش بیش از هزار کیلومتر

سیستم تعلیق کارآمد

به‌لطف استفاده از سیستم تعلیق مک‌فرسون در جلو و سیستم مولتی‌لینک در عقب، سواری فوق نرم و باکیفیتی به سرنشینان این خودرو هدیه می‌شود. این سیستم تعلیق با سایز تایرهای ۵۰/۲۳۵ در کیفیت سواری بسیار اثرگذار بوده و ارتعاشات ناشی از حرکت خودرو روی سطوح ناهموار به‌کابین آن منتقل نمی‌شود. هرچند که استفاده از رینگ‌های ۱۹ اینچی آلومینیومی در این بخش بی‌تاثیر نیست. این نوع ساختار فنی و سیستم تعلیق و البته خدمات پس از فروش بسیار مناسب سبب برتری این محصول نبکا در بازار ایران در برابر رقبا می‌شود.

بر اساس آن‌چه شرکت نبکا اعلام کرده تا دو هفته دیگر زمان عرضه و قیمت نهایی اسکای‌ول نبکا هیبرید مشخص می‌شود و زمان تحویل آن به مشتریان ۳۰ روز خواهد بود. این خودرو به صورت کاملا وارداتی و CBU به کشور وارد می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =