«کیا» بخریم یا «ام‌جی»

حدود دو سال است که بازار سدان‌های کشور به لطف گزینه‌های تازه‌نفس وارداتی، شکل جدیدی به‌خود گرفته است. محدودیت‌هایی مانند حداکثر قیمت ۲۰ هزار یورویی برای خودروهای وارداتی سبب شده است گزینه‌های اسپرت کم‌تری را در این کلاس شاهد باشیم. در این میان گزینه‌های اسپرت چینی نیز حضور دارند که توانایی رقابت با سدان‌های اسپرت کارکرده بازار را دارند. بر این اساس در این مطلب در بازه قیمتی ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون‌تومان برای مصرف‌کنندگانی که به‌دنبال گزینه وارداتی کارکرده باکیفیت‌ و گزینه صفرکیلومتر هستند

شناسنامه دو خودرو

سراتو، سدان کامپکت خانوادگی سگمنت C کیا است که تا به امروز چهار نسل از آن به بازار جهانی عرضه شده است. جدیدترین مدل سراتو واردشده به کشورمان نسل چهارم بوده که در ادامه، نسل سوم این خودرو (موسوم به YD) که از سال ۲۰۱۲ تا سال ۲۰۱۸ به‌تولید رسیده است، مورد بررسی قرار می‌گیرد. رقیب این سدان کره‌ای، یک سدان انگلیسی‌تبار ساخت چین است که در بازار خودرویی کشورمان پرطرفدار است. این خودرو ام‌جی GT است. این سدان کمپانی سایک از سال ۲۰۱۲ میلادی در مدل ۵ و از سال ۲۰۱۴ در مدل GT به بازار جهانی عرضه شده است. نسل دوم این خودرو در برخی از بازارها با نام ام‌جی ۵ عرضه شده، اما در بازار خودرو کشومان با نام GT شناخته می‌شود.

نگاهی به طراحی خارجی

ابتدا باید گفت کیا سراتو و ام‌جی GT هر دو در یک کلاس یعنی سدان کامپکت خانوادگی سگمنت C قرار دارند. البته سراتو به‌لطف فاصله محوری بیشتر، کمی ابعاد بدنه بزرگ‌تری دارد. با آمدن پیتر شرایر به تیم طراحی کیا، از سال ۲۰۰۸ میلادی به بعد سیر طراحی بدنه محصولات این کمپانی کره‌ای متحول شد. بر این اساس با نگاهی به پروفیل سراتو ۲۰۱۶ (نسل دوم پیش از فیس‌لیفت) شاهد استفاده از خطوط نرم و سطوح منحنی در این خودرو هستیم که پیکره تخم‌مرغی‌شکلی برای آن به‌وجود آورده است. بر این اساس پوزه و ستون A کشیده، ستون C زاویه‌دار و پشت کوتاه با رینگ‌های ۱۷ اینچی کاراکتر جذاب و نافذی به‌سراتو بخشیده است.

در نمای جلو چراغ‌های کشیده که کمی مشابه حرف L است، با جلوپنجره افقی نسبتا باریک پوزه‌ببری کیا و خطوط تیز روی کاپوت، چهره اسپرت و کاملا جسورانه‌ای را به‌نمایش می‌گذارد. در نمای عقب این سدان کامپکت، چراغ‌های کشیده با گرافیک LED مشابه حرف A و حجم‌پردازی خاص صندوق‌عقب سبب شده است شاهد نمای بسیار زیبا و چشم‌نوازی از این سدان کره‌ای باشیم. همچنین طراحی اگزوز گرد در یک طرف سپر، چاشنی اسپرت را در این نما بیشتر می‌کند.

رقابت تنگاتنگ کره‌ای جسور با چینی فانتزی!

در مقابل ام‌جی GT از نظر طراحی به‌روزتر بوده و در حقیقت یک سدان فست‌بک به‌شمار می‌آید. پوزه کشیده، سقف منحنی و پشت کوتاه به‌خوبی این حس را در بیننده تداعی می‌کند. استفاده از خطوط تیز و شکسته روی بدنه، طراحی ستون C کشیده و استفاده از رینگ‌های ۱۷ اینچی، حس اسپرت و هیجان را به‌این خودرو افزوده است. در نمای جلو، چراغ‌های باریک، پوزه متورم، خطوط تیز روی کاپوت و جلوپنجره عریض ۶ ضلعی، چهره‌ای بسیار تهاجمی به ام‌جی GT داده است.

در نمای عقب، چراغ‌هایی به‌شکل حرف D، LED های سه‌گانه عمودی، حجم‌پردازی صریح و وجود دو اگزوز غیرفعال، نمای زیبا و اسپرتی را به‌نمایش می‌گذارند. درمجموع از نظر طراحی کیا سراتو ۲۰۱۶ پس از گذشت ۹ سال همچنان جوان‌پسند بوده و ام‌جی ‌GT نیز خودرویی به‌روز و جدید است. اما فراموش نکنیم که کیفیت رنگ کیا سراتو یک سر و گردن بالاتر است.

مقایسه سواری و هندلینگ

کیا سراتو نسل دوم مدل ۲۰۱۶ در محور جلو دارای سیستم مک‌فرسون استرات با طبق‌های دوبل بوده و در محور عقب نیز دارای سیستم مولتی‌لینک است که کیفیت سواری بسیار بالاتری نسبت به ام‌جی GT دارد. هرچند که سایز تایرهای ۴۵/۲۱۵ با رینگ‌های ۱۷ اینچی آلومینیومی در افزایش کیفیت سواری بسیار اثرگذار بوده است. البته این خودرو در زمینه هندلینگ به‌دلیل عدم‌توزیع وزن مناسب میان محورهای جلو و عقب، کمی کم‌فرمانی داشته که در این بخش مشابه ام‌جی GT است. در مقابل ام‌جی GT از سیستم تعلیق مک‌فرسون در محور جلو و سیستم تورشن‌بیم (محور پیچشی) بهره می‌برد که کمی سواری خشک‌تری دارد. سایز تایرهای این سدان فست‌بک نیز ۵۰/۲۱۵ با رینگ‌های ۱۷ اینچی آلومینیومی است. این خودرو از نظر هندلینگ نیز عملکردی مشابه کیا سراتو ۲۰۱۶ نسل دوم دارد. در این بخش به‌دلیل کیفیت سواری نرم‌تر سراتو، همچنان سدان کره‌ای جسور برتری دارد.

بررسی طراحی داخلی

در زمان قرارگیری پشت فرمان کیا سراتو ۲۰۱۶ نسل دوم (پیش از فیس‌لیفت) شاهد طراحی ساده و مینیمالی هستیم. طراحی کلاستر آنالوگ-دیجیتالی مزین به یک نمایشگر ۴.۲ اینچی TFT رنگی باکیفیت و یک نمایشگر ۷ اینچی لمسی در بخش میانی داشبورد برای مولتی‌مدیا (نسخه فول‌آپشن دارای این نمایشگر است) فضای داخلی این خودرو را مدرن جلوه می‌دهد. همچنین یک نمایشگر دیجیتالی با دو دکمه روتاری نیز برای پنل سیستم تهویه‌مطبوع تعبیه شده است. طراحی دریچه‌های عمودی سیستم تهویه‌مطبوع در طرفین و بخش میانی داشبورد، هارمونی خوبی با کلیت طراحی داشبورد ایجاد کرده است.

طراحی صندلی‌های اسپرت، غربیلک‌فرمان سه‌شاخه خوش‌دست، پدال‌های شیفتر در پشت آن و دسته‌دنده اسپرت، رانندگی با سراتو را هیجان‌انگیز می‌کند. کیا سراتو ۲۰۱۶ دارای امکانات رفاهی و ایمنی به‌روزی مانند: هشت ایربگ، سیستم چهارچرخ ترمز دیسکی، سیستم ABS، EBD، کنترل کشش، کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم کمکی حرکت در سربالایی، گرمکن غربیلک‌فرمان، آینه الکتروکرومیک، کروزکنترل، سانروف برقی، تنظیم فرمان در سه حالت اسپرت، نرمال، کامفورت (راحتی)، تنظیم دو صندلی جلو به‌صورت برقی و با حافظه، سنسورهای پارک جلو و عقب، سنسور باران، سنسور نور (روشن شدن خودکار چراغ‌های جلو)، چراغ خوش‌آمدگویی، فرمان برقی حساس به‌سرعت، گرمکن صندلی‌ها و سردکن صندلی‌های جلو، دوربین دید عقب، سیستم تهویه‌مطبوع اتوماتیک دو منقطه‌ای با کانال‌های مجزا برای سرنشینان عقب و کروزکنترل، کول‌باکس، سیستم ورود بدون کلید (کی‌لس) و استارت دکمه‌ای است.

در مقابل ام‌جی GT از طراحی به‌روز و مدرنی برخوردار است که به‌لطف طراحی یک کلاستر ۱۲.۳ اینچی، یک نمایشگر ۱۰.۱ اینچی لمسی برای مولتی‌مدیا و دکمه‌های پیانویی در بخش زیرین نمایشگر مولتی‌مدیا، از فضای داخلی بسیار مدرنی بهره می‌برد.

طراحی دریچه‌های ذوزنقه‌ای‌شکل برای سیستم تهویه‌مطبوع با کلیت داشبورد این خودرو هارمونی خوبی دارد. از سوی دیگر غربیلک‌فرمان دی-کات با پدال‌های شیفتر در پشت آن، صندلی‌های اسپرت جلو و طراحی دسته‌دنده‌ای مشابه محصولات ب‌ام‌و، رانندگی با ام‌جی GT را بسیار هیجان‌انگیز جلوه می‌دهد.

این سدان فست‌بک ام‌جی به فهرست طولانی از امکانات به‌روز مانند ۶ ایربگ ۱۰ نقطه‌ای، سیستم چهارچرخ ترمز دیسکی، سیستم ABS، EBD، کنترل پایداری الکترونیکی سیستم کمکی حرکت در سربالایی، سیستم کنترل دما و باد تایر، دوربین ۳۶۰ درجه، رادار هشدار تغییر خط، رادار هشدار برخورد از جلو، چراغ جلو هوشمند، کروزکنترل، سانروف برقی، سیستم ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، کامپیوتر سفری و صندلی راننده برقی با قابلیت تنظیم در ۶ جهت و تنظیم گودی کمر و سیستم تهویه‌مطبوع اتوماتیک با کانال‌های مجزا برای سرنشینان عقب مجهز است.

اگرچه ام‌جی GT از نظر امکانات رفاهی یک سطح بالاتر از کیا سراتو ۲۰۱۶ است، اما از نظر کیفیت و ایمنی چند سطح پایین‌تر از سراتو ۲۰۱۶ است. سراتو نسل دوم سال ۲۰۱۳ در موسسه بیمه ایمنی بزرگراه ایالات‌متحده یعنی IIHS به‌مقام TOP SAFETY PICK دست یافت. از نظر کیفیت ساخت و مونتاژ و قطعات به‌کار گرفته شده در کابین، سراتو چند سر و گردن بالاتر از ام‌جی GT است.

پیشرانه و سیستم انتقال قدرت

اگرچه کیا سراتو نسل دوم ۲۰۱۶ با ام‌جی GT در یک کلاس قرار می‌گیرند، اما کیا سراتو از نظر فنی نسبت به ام‌جی GT برتری دارد. بر این اساس پیشرانه‌ای که زیر چهره جسورانه سراتو جا خوش کرده، یک موتور ۴ سیلندر خطی ۱۹۹۹ سی‌سی با ساختار اتمسفریک است. این موتور با کد Nu معرفی می‌شود که با توجه به طراحی ۱۶ عدد سوپاپ روی دو میل‌سوپاپ، مکانیزم DOHC، سیستم تایمینگ متغیر سوپاپ‌های پیوسته CVVT، سیکل کاری اتکینسون، کاهش فضای اتاق احتراق و رساندن نسبت تراکم به ۱۲.۵ به‌یک و سیستم پاشش سوخت چند نقطه‌ای MPi حداکثر می‌تواند ۱۴۷ اسب‌بخار قدرت را در ۶۲۰۰ آرپی‌ام (دور در دقیقه) و حداکثر ۱۸۰ نیوتون‌متر گشتاور را در ۴۵۰۰ آرپی‌ام فراهم ‌آورد. جالب است بدانید که سراتوهای نسل دوم همگی مجهز به‌پیشرانه Nu MPi هستند که از استهلاک بسیار پایین‌تر و سازگاری بیشتری با شرایط سوختی ایران برخوردارند.

رقابت تنگاتنگ کره‌ای جسور با چینی فانتزی!

یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک تیپ-ترونیک قدرت و گشتاور را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. این گیربکس با تعویض دنده نرم و بدون کوبش، رانندگی باکیفیتی را فراهم می‌آورد. در مقابل ام‌جی GT به‌یک موتور ۴ سیلندر خطی ۱.۵ لیتری ۱۶ سوپاپ مزین به‌تکنولوژی توبوشارژ مجهز است. این موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ می‌تواند حداکثر ۱۷۳ اسب‌بخار قدرت و حداکثر ۲۵۰ نیوتون‌متر گشتاور را در ۴ هزار آرپی‌ام به‌ارمغان آورد.

گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک دوکلاچه DCT وظیفه انتقال قدرت و گشتاور به‌چرخ‌های جلو را برعهده دارد. درمجموع کیا سراتو به‌لطف پیشرانه اتمسفریک از هزینه نگهداری بسیار پایین‌تر و خرابی‌ کم‌تری برخوردار است. از طرفی ام‌جی GT به‌لطف موتور توربوشارژ و گیربکس دوکلاچه دارای شتاب بهتر و قدرت بالاتری است که به‌دلیل کیفیت سوخت کشور، احتمالا هزینه نگهداری بالاتری دارد. با در نظر گرفتن شرایط فعلی هزینه نگهداری و تامین قطعات، می‌توان گفت کیا سراتو به ام‌جی GT برتری دارد.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد IR ۲۲:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۵
    0 0
    GT به نسبت خودرو تازه نفس هست که وارداتی هم هست. کیفیت رنگ چون مونتاژ نیست خیلی خوبه . اصالت 4 این خودرو انگلیسی هست و مدلهای کار کرده دیگر این شرکت در ایران موجوده و کیفیت ساخت مدلهای قدیمی بیانگر مرغوبیت این خودرو هست. در مجموع بنظر من GT با امکانات رفاهی فراوان و کیفیت ساخت عالی ارزش خرید بالاتری داره

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =

آخرین اخبار