روون مور، مدیر فنی لامبورگینی در گفتوگویی با رسانهای استرالیایی اظهار داشت: « این شرکت هنوز ایدههای زیادی برای توسعه موتورهای احتراقی دارد و معتقد است این پیشرانهها هنوز بهنهایت ظرفیت خود نرسیدهاند.» او همچنین بهنقش احساسی و هیجانی موتورهای بنزینی اشاره کرد و گفت که پیشرانههای الکتریکی نمیتوانند همان تجربه حسی را بهراننده منتقل کنند. بهگفته مور، این پیوند احساسی با موتورهای درونسوز است که به لامبورگینی اجازه میدهد همچنان در اوج هیجان باقی بماند.
سازگاری اجباری
با این حال لامبورگینی نیز ناگزیر بهسازگاری با قوانین سختگیرانه زیستمحیطی شده است. مدلهای جدیدی مانند تمراریو و روئلتو بهقوای محرکه هیبریدی مجهز شدهاند؛ تمراریو با کنار گذاشتن موتور V۱۰ تنفسطبیعی، اکنون از یک پیشرانه V۸ توئینتوربو ۴ لیتری بهره میبرد و روئلتو نیز هرچند هیبریدی شده، اما موتور نمادین V۱۲ خود را حفظ کرده است. حتی شاسیبلند اوروس نیز به نسخه هیبریدی تبدیل شده و این یعنی پایان رسمی دوران خودروهای تمامبنزینی در لامبورگینی.
با وجود این تغییرات، این برند هنوز برای عرضه مدل الکتریکی خود عجلهای ندارد. گرند تورر الکتریکی لانزادور که در قالب کانسپت معرفی شده بود، حالا با یک سال تاخیر برای سال ۲۰۲۹ برنامهریزی شده است. در همین حال، فراری بهعنوان رقیب اصلی، در مسیر الکتریکیسازی گامهای سریعتری برداشته و قرار است نخستین خودرو تمامبرقی خود را در اکتبر امسال معرفی کند.
لامبو فعلا مجبور به تغییر نیست
در کنار این تحولات فنی، لامبورگینی از نظر تجاری نیز در وضعیت مطلوبی قرار دارد. این شرکت در سال ۲۰۲۴ با تحویل ۱۰ هزار و ۶۷۸ دستگاه خودرو، رکورد فروش جدیدی ثبت کرد که نشاندهنده رشد ۵.۷ درصدی نسبت به سال قبل است. همچنین تقاضا برای مدلهای فعلی آنقدر بالاست که تولید اوروس تا سال ۲۰۲۶ و روئلتو تا سال ۲۰۲۷ بهطور کامل پیشفروش شدهاند. با این حال، آینده موتورهای درونسوز همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
اگر اتحادیه اروپا قانون ممنوعیت فروش خودروهای تولیدکننده گازهای گلخانهای را تا سال ۲۰۳۵ اجرایی کند و تولید سوختهای مصنوعی نیز بهموقع گسترش نیابد، لامبورگینی ممکن است زودتر از آنچه انتظار دارد، ناچار به کنار گذاشتن موتورهای بنزینی شود. با این حال، این برند همچنان امیدوار است که با بهرهگیری از سوختهای مصنوعی، بتواند عمر موتورهای احتراقی را تمدید و تجربه رانندگی احساسی خود را حفظ کند.
راهکار فعلی اسب سرکش
دو سال از زمانی که لامبورگینی نخستین خودرو الکتریکی خود را در قالب کانسپت لانزادور معرفی کرد، میگذرد؛ اما نسخه تولیدی لانزادور هنوز فاصله زیادی تا عرضه دارد؛ زیرا معرفی این گرند تورر الکتریکی یک سال بهتعویق افتاده و اکنون برای سال ۲۰۲۹ برنامهریزی شده است. از سوی دیگر، این برند ایتالیایی هیچ برنامهای برای کنار گذاشتن موتورهای بنزینی در آینده نزدیک ندارد.
مدیر فنی لامبورگینی، روون مور به مجله استرالیایی کاراکسپرت گفت که لامبورگینی قصد دارد موتورهای احتراقداخلی را «تا جایی که ممکن است» حفظ کند.
او اطمینان دارد که موتورهای بنزینی هنوز به پتانسیل کامل خود نرسیدهاند: «ما همچنان معتقدیم ایدههای زیادی برای آینده احتراقی داریم.»
مشخص نیست که آیا این آینده شامل سوختهای مصنوعی میشود یا خیر؟ اما لامبورگینی بارها اعلام کرده که سوختهای مصنوعی میتوانند ناجی موتورهای احتراقی باشند. مور توضیح داد که تصمیم لامبورگینی برای حفظ موتورهای بنزینی در بلندمدت، ریشه در هیجان احساسی دارد که پیشرانههای الکتریکی نمیتوانند ارائه دهند.
این ارتباط احساسی است که به لامبورگینی اجازه میدهد در «اوج هیجان» باقی بماند. بااین حال، لامبورگینی برای رعایت مقررات سختگیرانهتر آلایندگی مجبور به سازشهایی شده است.
بهعنوان مثال، تمراریو جدید، موتور V۱۰ تنفسطبیعی مدلهای گالاردو و هوراکان را کنار گذاشته و بهجای آن به قوای محرکه هیبریدی با پیشرانه V۸ توئینتوربوی ۴ لیتری مجهز شده است. همچنین روئلتو هم هیبریدی شده؛ هرچند مهندسان موفق شدند موتور نمادین V۱۲ را حفظ کنند.
هیبریدهای بیشتر
مانند دو سوپراسپرت این برند، اوروس نیز به یک مدل هیبریدی تبدیل شده و پایان عصر خودروهای تمامبنزینی لامبورگینی را رقم زده است. درهمین حال، رقیب اصلی لامبورگینی، فراری نیز بیشتر محصولاتش را هیبریدی کرده و در اکتبر امسال نخستین خودرو الکتریکی خود را رونمایی خواهد کرد.
فراری ادعا میکند این خودرو همچنان یک فراری واقعی خواهد بود؛ درحالی که لامبورگینی تاکید دارد که برای خلق یک خودرو الکتریکی شایسته نشان گاو خشمگین بهزمان بیشتری نیاز دارد. لامبورگینی برای افزودن مدل چهارم به خط تولید خود عجلهای ندارد؛ زیرا اوروس تا سال ۲۰۲۶ و روئلتو تا سال ۲۰۲۷ بهطور کامل فروخته شدهاند. این شرکت در سال ۲۰۲۴ رکورد فروش را با تحویل ۱۰ هزار و ۶۷۸ دستگاه خودرو و رشد ۵.۷ درصدی ثبت کرد.
البته درحالی که لامبورگینی قصد دارد در آیندهای قابل پیشبینی به تولید خودروهای مجهز بهموتورهای V۸ و V۱۲ ادامه دهد، اگر اتحادیهاروپا قانون منع فروش خودروهای تولیدکننده گازهای گلخانهای را تا سال ۲۰۳۵ اعمال کند و تولید سوختهای مصنوعی بهموقع گسترش نیابد، این شرکت ممکن است زودتر مجبور بهکنار گذاشتن موتورهای درونسوز شود.