به دلیل چالشهای مختلفی که این بازدید دارد و باعث اتلاف وقت بیمهگزاران میشود، روش بازدید غیرحضوری نیز در بسیاری از پلتفرمهای فروش بیمه بدنه مهیا شده است تا باعث رضایت بیشتر مشتریان شود. در این مقاله به صورت کامل روشهای بازدید بیمه بدنه خودرو را شرح خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.
انواع روش های بازدید بیمه بدنه خودرو
برای بازدید بیمه بدنه خودرو دو روش اصلی وجود دارد: روش حضوری و روش غیرحضوری (آنلاین). بیمهگزاران میتوانند براساس ترجیح خود یکی از این دو روش را انتخاب کنند و سفارش بیمه بدنه خود را ثبت نهایی کنند.
روش حضوری بازدید بیمه بدنه خودرو:
در روش حضوری، مجددا دو گزینه برای راحتی بیمه گزاران در نظر گرفته شده است:
- مراجعه حضوری مشتری به نمایندگی بیمه: در این روش میبایست مشتری خودروی خود را به یکی از نمایندگیهای شرکت بیمهای که قصد خرید بیمه بدنه آن را دارد، برده و درخواست بازدید کارشناس دهد.
- مراجعه حضوری کارشناس بیمه به محل خودرو: این روش برای رفاه بیشتر مشتریان و جلوگیری از اتلاف وقت آنها مهیا شده است. با خرید بیمه بدنه از بیمه بازار، میتوانید روز، زمان و آدرس بازدید را در سامانه درج کنید تا کارشناسان بیمه به محل خودرو مراجعه کنند و گزارش مورد نیازتان را ارائه کنند.
روش غیرحضوری (آنلاین) بازدید بیمه بدنه خودرو:
در روش غیرحضوری، باید خود مشتری براساس راهنماییهایی که شرکت بیمه ارائه میکند، تصاویر و فیلمهایی از خودروی خود را تهیه کرده و به شرکت بیمه ارائه کند.
نکات مهمی که در بازدید حضوری بیمه بدنه خودرو باید رعایت کنید!
اطلاع داشتن از این نکات به شما کمک میکند تا بدون دردسر و نگرانی در روز تعیین شده گزارش کارشناس بیمه را دریافت کنید و خرید بیمه بدنه خود را نهایی کنید.
- حضور مالک یا نماینده قانونی: در روز بازدید بیمه بدنه خودرو حضور مالک یا نماینده قانونی خودرو ضروری است تا بتواند اطلاعات مورد نیاز را به درستی به کارشناس بیمه ارائه کند.
- حضور سوییچ: این نکته به ویژه در زمانی که کارشناس بیمه به محل خودرو مراجعه میکند حائز اهمیت است. حتما سوییچ خودرو در درسترس باشد تا کارشناس بتواند به دقت و به صورت کامل ارزیابی خودرو را به اتمام برساند.
- شماره شاسی و موتور: شماره شاسی و موتور خودر و باید به وضوح قابل رویت باشد تا تایید هویت شود و با اطلاعات ارائه شده مطابقت داده شود. به همین جهت نیز بهتر است تا پیش از کارشناسی خودروی خود را کامل تمیز کنید.
- توجه به پوششهای اضافی: چنانچه قصد تهیه پوششهای اضافی بیمه بدنه خودرو (مانند سرقت قطعات، آتشسوزی یا بلایای طبیعی و ...) را دارید، حتما به کارشناس بیمه اطلاع دهید تا جزئیات مربوطه را نیز بازدید کرده و به صورت مستند گزارشی از آنها را ارائه کند.
نکات مهمی که در بازدید غیرحضوری بیمه بدنه خودرو باید رعایت کنید!
اگر روش آنلاین را انتخاب کردهاید و میخواهید با ارائه عکس و فیلم گزارش کارشناسان بیمه را دریافت کنید، باید یکسری نکات را به دقت رعایت کنید تا بدون مشکل گزارش کارشناسی را دریافت کنید. این نکات عبارتند از:
- شستوشوی کامل خودرو
قبل از تهیه عکس و فیلم از جزئیات خودرو بهتر است که به صورت کامل خودرو را تمیز کنید تا تمام آلودگیها از بین بروند و کارشناسان بیمه بتوانند تصاویری واضح از خودرو را مشاهده کنند.
- رعایت شرایط مناسب برای عکاسی و ثبت عکس برای بیمه بدنه
پیش از گرفتن عکس از خودرو به نکات زیر توجه داشته باشید تا عکسهای شما مورد تایید کارشناسان بیمه قرار بگیرد:
- از خودروی خود در محیط باز که دارای نور مناسب و بدون سایههای مزاحم است، عکس بگیرید. (تصاویر زیر نور خورشید باشد. به همین دلیل بهتر است در هوای آفتابی عکس بگیرید و نه هوای ابری، بارانی یا برفی)
- عکسها باید با کیفیت بالا و وضوح کافی گرفته شوند.
- محل قرارگیری خودرو از اولین عکس تا آخرین، باید یکسان باشد و خودرو جابهجا نشود.
- تا اتمام مراحل عکاسی، میبایست تمامی درها بسته و تمام شیشهها بالا باشند.
- در فاصله دو متری خودرو کو کادر عکاسی نباید هیچ شیء اضافی مانند درخت، سایهی درخت، جدول و غیره باشد.
- در طول مدت عکاسی خودرو باید روشن باشد به ویژه زمان ثبت تصویر از کیلومتر شمار. (بودن سوئیچ و حرکت کیلومتر شمار در عکس باید مشخص باشد.)
- در تمام عکسهایی که از نمای جلو یا پشت خودرو (مستقیم یا با زاویه 45 درجه) گرفته شده است، باید پلاک خودرو به صورت کامل و واضح مشخص باشد.
نحوه عکس گرفتن برای بیمه بدنه از زوایای مختلف خودرو
اصول صحیح عکس گرفتن از ماشین برای بیمه بدنه به شرح زیر است:
- نمای جلو و عقب: با رعایت فاصلهی دومتری از نمای جلو و عقب خودرو به صورتی که پلاک و سقف خودرو بهوضوح مشخص باشند، عکاسی کنید.
- نمای جانبی چپ و راست: با حفظ فاصله دو متری، ابتدا از نمای جانبی سمت راننده و سپس سمت شاگرد عکسهایی با زاویه مستقیم بگیرید.
- نمای 45 درجه از چهار گوشه: به ترتیب از چهارگوشهی خودرو عکسهایی با زاویه 45 درجه بگیرید. (پلاک خودرو باید به وضوح در هر چهار عکس نمایان باشد.)
- نمای سقف: عکسی که از سقف خودرو میگیرید، باید همه سطح سقف را نشان دهد. (اگر سقف خودروی شما سانروف است، باید در سه حالت باز، نیمه باز و بسته از آن عکس گرفته شود.)
- کیلومترشمار: از صفحه کیلومترشمار خودروی خود در حالی که روشن است، عکاسی کنید.
- صندوق خودرو: از صندوق به صورت کامل باز و در زاویه نزدیک به گونهای که کل صندوق به همراه شماره پلاک مشخص باشد، عکس بگیرید.
- زاپاس خودرو: از لاستیک زاپاس (در محل قرارگیری خودش) عکس بگیرید.
- کاپوت خودرو: یک عکس از زاویه مستقیم کاپوت کاملا باز، به طوری که پلاک خودرو مشخص باشد بگیرد.
- شماره شاسی خودرو: از شماره شاسی حک شده روی بدنه خودرو (نه شماره شاسی پرچ شده) عکس برداری کنید.
- پلاک داخل خودرو: که شامل شماره موتور و سال ساخت است، عکس بگیرید.
- داخل خودرو: از تمام اجزای داخل خودرو به صورتی که داشبورد و شیشه مشخص باشد، عکس بگیرید.
- کیسههای هوا: از تمام ایربگهای موجود در خودرو عکاسی کنید.
- شیشههای ماشین: از شیشههای جلو و عقب با زاویه بسته (از بیرون خودرو) عکس تهیه کنید.
- لوازم جانبی: در صورت داشتن لوازم جانبی، از تمام آنها عکس بگیرید. (اگر لوازم قابلیت روشن و خاموش شدن دارند، از هر دو حالت عکس گرفته شود.)
- خط و خش: در صورت وجود خط و خش یا آسیب، حتماً از آن قسمتها به صورت جداگانه عکاسی کنید.
- چرخهای خودرو: از چرخهای خودرو به گونهای که مشخص باشد هر چرخ مربوط به کدام قسمت از خودرو است، عکس بگیرید.
- آینههای بغل: از هر دو آینه بغل سمت راننده و شاگرد، هم از زاویه جلو و هم از زاویه پشت، عکس بگیرید.
برای اطلاعات بیشتر و خرید بیمه بدنه خودرو به لینک زیر مراجعه کنید: