کد خبر: 254994
تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۶
وجیه‌الله جعفری

وجیه‌الله جعفری*

پایداری تولید مهم‌ترین نکته «طرح حمایت از تولید» است. از سویی وزیر صمت با تکیه بر این موضوع، پیشتاز پیشنهاد حمایت از تولید شد تا برای رفع موانع پیش روی واحدهای تولیدی، خدماتی و گذار از تبعات ناشی از جنگ ۱۲ روزه، چاره‌ای اندیشیده شود.

خوشبختانه این طرح، پس از تدوین و تصویب، توسط دولت ابلاغ شد. این درحالی است که راهکار تمام دغدغه‌های صنایع مختلف در بسته حمایتی از طریق کارگروه زیربنایی وزارت صمت ارائه شده است. این بسته در دو محور تدوین شده است؛ نخست، حمایت ویژه از واحدهای آسیب‌دیده از جنگ از طریق تامین ارز و منابع مالی برای بازسازی و دوم، حمایت عام از صنایع کشور که شامل تسهیل در ثبت سفارش، ترخیص کالا، امور گمرکی و رفع موانع تولید می‌شود.

درست است که «طرح حمایت از تولید» به پیشنهاد سیدمحمد اتابک و مسئولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شد، اما نباید از نظر دور داشت که حضور، همراهی و عضویت سایر وزارتخانه‌های ذیربط از جمله وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک‌مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان برنامه و بودجه کشور در به تصویب رسیدن این طرح، نقش تعیین‌کننده‌ای داشته است.

همچنین مرحله بعد که شامل اقدام و نظارت بر اجرای درست این بسته حمایتی است، نیازمند همراهی همه‌جانبه بین دستگاهی است.

از طرفی، این طرح بسیار جامع و شامل حمایت از صنایع مختلف در کارگروه زیربنایی است و در ۵ بخش مالی (مالیات و تامین اجتماعی)، تامین مالی (تسهیلات، دیون بانکی و ...)، ارز (تامین ارز و تعهدات ارز صادراتی)، زیرساخت (حمل و نقل و انرژی) و بازرگانی (امور گمرکی و ثبت سفارش) با تاکید بر پشتیبانی از استمرار تولید و رفع موانع احتمالی واحدهای تولیدی و خدماتی با تمرکز بر سیاست‌های ارزآوری در شرایط ویژه، تامین نیازهای اساسی و حفظ معیشت خانوار تهیه و تدوین شده است.

در بسته حمایتی به‌منظور پایداری تولید و زیرساخت‌های آن، تامین برق، سوخت، گاز و فراورده‌های نفتی واحدهای با ملاحظات حفظ شبکه، در اولویت وزارتخانه‌های نیرو و نفت قرار داده شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =