image-20250713145848-1.png

استلانتیس در نیمه نخست سال ۲۰۲۵ با افت ۱۱ درصدی فروش در آمریکا مواجه شد. دوج و آلفارومئو نیز با کاهش ۵۰ درصدی فروش، بدترین عملکرد را داشته‌اند.

درحالی ‌که بسیاری از خودروسازان مانند فورد و کیا در نیمه اول سال افزایش فروش در آمریکا را گزارش کردند، اوضاع برای استلانتیس چندان مطلوب نبوده است. درواقع، فروش این گروه در ۶ ‌ماهه اول ۲۰۲۵ با ۱۱ درصد کاهش مواجه شده و در سه‌ماهه دوم نیز ۱۰ درصد افت کرده است. دلایل اصلی این افت، عملکرد ضعیف برندهای دوج، آلفارومئو و کرایسلر بوده است.

دوج در بحران

اوضاع برای دوج واقعا وخیم است. این شرکت در ۶ ماه نخست سال ۲۰۲۵ تنها ۴۷هزارو۴۸۱ دستگاه خودرو فروخته که ۴۹ درصد کمتر از ۹۲هزارو۷۳۵ دستگاه مدت مشابه سال ۲۰۲۴ است. فروش سه‌ماهه دوم نیز با کاهش ۴۸ درصدی فروش از ۴۹هزارو۷۸۷ به ۲۵هزارو۷۴۷ دستگاه رسیده است. دلیل اصلی این کاهش، کنار گذاشتن مدل‌های بنزینی قدیمی چارجر و چلنجر است.

در نیمه اول ۲۰۲۴، دوج ۲۶هزارو۸۷۶دستگاه چارجر و ۲۱هزارو۲۱۷دستگاه چلنجر فروخت اما در سال جاری، تنها یک‌هزارو۶۳۰ دستگاه چارجر و یک‌هزارو۵۰۱ دستگاه چلنجر از موجودی باقی‌مانده به‌فروش رفت.

هرچند چارجر دیتونا الکتریکی جدید مدت‌ها است که به بازار عرضه شده اما محبوبیت آن به‌مراتب کمتر از مدل‌های بنزینی قبلی است. در شش‌ماهه اول، دوج تنها ۴هزارو۲۹۹ دستگاه چارجر الکتریکی فروخته است.

علاوه بر این، فروش دوج هورنت نیز ۵۲ درصد کاهش یافته و به ۵هزارو۶۴۷ دستگاه در سال جاری رسیده درحالی‌که در نیمه اول ۲۰۲۴ این رقم ۱۱هزارو۷۱۸ دستگاه بود. تنها خبر خوب برای دوج، افزایش ۴ درصدی فروش دورانگو در سال جاری و رشد ۱۶ درصدی آن در سه‌ماهه دوم است.

ایتالیایی‌ها تحت فشار

آلفارومئو نیز در وضعیت سختی قرار دارد. فروش شش‌ماهه ۲۰۲۵ کاهشی ۳۴ درصدی داشته و به ۳هزارو۱۶۴ دستگاه رسیده درحالی‌که فروش سه‌ماهه دوم ۵۱ درصد افت کرده است. در نیمه اول سال، آلفارومئو تنها ۸۸۲ دستگاه جولیا (۳۲ درصد کاهش)، یک هزارو۱۲۶ دستگاه استلویو (۴۰ درصد کاهش) و یک هزارو۱۵۶ دستگاه توناله (۲۸ درصد کاهش) فروخته است.

فروش کرایسلر نیز که فقط یک مدل پاسیفیکا را عرضه می‌کند، در سال جاری ۲۲ درصد کاهش یافته و به ۵۸هزارو۲۴۴ دستگاه رسیده درحالی‌که در سه‌ماهه دوم این افت به ۴۲ درصد و ۲۳هزارو۱۳۵ دستگاه رسیده است. تنها خبرهای خوب برای استلانتیس، عملکرد برندهای جیپ، رم و فیات است.

فروش رم در نیمه اول سال ۲ درصد افزایش یافته و به ۲۰۳هزارو۹۸۴ دستگاه رسیده درحالی‌که فروش فیات به‌لطف تقاضای رو به رشد برای ۵۰۰ جدید، ۹۵ درصد جهش کرده است. فروش جیپ نیز هرچند در نیمه اول سال ۵ درصد کاهش یافته و به ۲۸۹هزارو۳۹۸ دستگاه رسیده اما در سه‌ماهه دوم با افزایش یک درصدی به ۱۴۸هزارو۸۳۲دستگاه، بهبود یافته است.

درمجموع، اعداد و ارقام تصویر ناامیدکننده‌ای از وضعیت کنونی استلانتیس ترسیم می‌کنند. باید اقدامی سریع برای تغییر مسیر انجام شود. امیدواریم آنتونیو فیلوسا که در ژوئن به‌عنوان مدیرعامل گروه منصوب شد و ظاهرا چند ماه گذشته به‌طور غیررسمی عملیات آمریکا را مدیریت کرده، بتواند این چالش را برطرف کند.

آینده‌ای تحت فشار

با افت ۵۰ درصدی فروش محصولات دوج، آلفارومئو و کرایسلر در نیمه اول سال ۲۰۲۵، این سه برند مشهور در گروه استلانتیس با بحران جدی ناشی از تغییرات ساختاری بازار جهانی خودرو مواجه شده‌اند.

عواملی نظیر کاهش قدرت خرید مشتریان به‌دلیل تورم اقتصادی، اختلال در زنجیره تأمین نیمه‌رساناها، گرایش روزافزون به خودروهای کراس‌اوور و شاسی‌بلند، شتاب در تغییر به سمت قوای محرکه الکتریکی و همچنین فقدان نوآوری معنادار در طراحی نسل فعلی مدل‌های بنزینی باعث شده تقاضا برای سدان‌ها و کوپه‌های قدیمی به‌شدت کاهش یابد.

برای بازیابی سهم بازار و بهبود روند فروش، ضروری است هر برند رویکردی متفاوت اتخاذ کند؛ دوج می‌تواند با انتقال فنی زیرساخت‌های مطرح خود در خودروهای عضلانی به پلتفرم‌های الکتریکی-هیبریدی، تجربه رانندگی جذاب و متمایزی خلق کرده و همزمان از قابلیت شخصی‌سازی گسترده برای حفظ وفاداری علاقه‌مندان کمک بگیرد.

آلفارومئو با تمرکز بر طراحی اسپرت-لوکس و افزودن کراس‌اوورهای کامپکت در سبد محصولات خود می‌تواند خلأ موجود در بازه مدل‌های شهری را پوشش دهد.

کرایسلر نیز با بازسازی شبکه خدمات پس از فروش، ارائه بسته‌های لیزینگ و اشتراک‌محور و عرضه خودروهای چندمنظوره خانوادگی، شانس خود را در بازار رقابتی بالا خواهد برد. لازم است این شرکت‌ها علاوه بر همکاری با تأمین‌کنندگان باتری و قطعات الکترونیکی معتبر، در سرمایه‌گذاری برای ایجاد زیرساخت تولید محلی در بازارهای در حال رشد مانند ایران و خاورمیانه نیز تمرکز کنند تا وابستگی به واردات کاهش یابد.

دیجیتالی‌سازی فرایندهای فروش و خدمات پس از فروش، توسعه اپلیکیشن‌های هوشمند برای پایش سلامت خودرو و ارتقای تجربه مشتری، پیاده‌سازی مدل اقتصاد دایره‌ای در چرخه تولید و بازیافت قطعات به همراه اجرای پروژه‌های تحقیق و توسعه مشترک با استارتاپ‌های خودروسازی، بهترین مسیر برای عبور از دوران رکود فعلی و تضمین رشد پایدار در دهه آینده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =