مجتبی یوسفی

توسعه کسب‌وکارهای اینترنتی به‌ویژه تاکسی‌های برخط سبب شده است حمایت از فعالان این بخش نسبت به گذشته بیشتر شود.

مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از حمایت خانه ملت درخصوص فعالان مذکور خبر داد و به‌بیان نظرات خود در این خصوص پرداخت.

کمیسیون عمران مجلس چه اقداماتی برای حمایت از معیشت رانندگان انجام داده است؟

یکی از مسائلی که در مجلس یازدهم و دوازدهم پیگیری کرده‌ایم، توجه به معیشت رانندگان بخش حمل‌ونقل است. در این راستا بسته‌های حمایتی مختلفی، از جمله پوشش بیمه‌ای برای رانندگان به تصویب رسیده است. درحال حاضر بیش از ۶۰۰ هزار فعال در حوزه حمل‌ونقل برون‌شهری بار، بیش از ۲۰ هزار نفر در حوزه حمل‌ونقل مسافر، ۱۷ هزار نفر در حوزه نفت‌کش‌ها و حدود 5/1 میلیون نفر در تاکسی‌های اینترنتی مانند اسنپ و تپسی فعالیت می‌کنند. البته باید توجه داشت که تمام رانندگان اسنپ و تپسی به‌صورت دائمی فعالیت ندارند. این افراد به‌عنوان بخشی از اقتصاد کشور، نیازمند توجه ویژه به معیشت و بهبود شرایط کاری خود هستند.

برنامه‌ای برای ساماندهی کسب‌وکارهای اینترنتی در حوزه حمل‌ونقل وجود دارد؟

بله؛ یکی از مهم‌ترین اولویت‌های ما ساماندهی کسب‌وکارهای حوزه اپلیکیشن‌ها و وب است. این حوزه ظرفیت بزرگی دارد که نمی‌توان آن را به‌سادگی نادیده گرفت. بنابراین، باید به تسهیل فعالیت این کسب‌وکارها بپردازیم و نه محدودسازی آن‌ها. از طرف دیگر، باید کیفیت خدمات را ارتقا دهیم و پاسخگویی و نظارت مناسب را برای بهبود شرایط رانندگان فراهم کنیم. همان‌طور که گفتم، حدود 5/1 میلیون نفر در تاکسی‌های اینترنتی مشغول به کار هستند که باید به شرایط معیشتی آن‌ها توجه ویژه داشته باشیم.

تحولات اخیر چه تاثیری بر صنعت حمل‌ونقل کشور گذاشته است؟

در شرایط بحرانی مانند جنگ ۱۲ روزه اخیر، رانندگان نقش کلیدی در جابه‌جایی بار و مسافر ایفا کردند و اجازه اختلال در حمل‌ونقل را ندادند. در برخی استان‌ها، شاهد افزایش پنج برابری تعداد مسافران بودیم و مصرف سوخت نیز از ۱۲۰ میلیون لیتر در روز به‌حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلیون‌لیتر رسید. این حجم افزایش تولید برای مصرف، نشان‌دهنده فعالیت جهادی وزارت نفت و شرکت‌های پالایش و پخش است که با همکاری ۱۷ هزار نفت‌کش و جایگاه توزیع سوخت، این جابه‌جایی‌ها را انجام دادند.

در پایان، آیا برنامه‌ای برای بهبود لجستیک کشور در دستور کار دارید؟

بله؛ یکی از چالش‌های عمده در کشور، هزینه بالای تمام‌شده بار است که در ایران بیش از ۲۵ تا ۳۰ درصد از قیمت تمام‌شده کالا را شامل می‌شود. این درحالی است که در برخی کشورهای دیگر این هزینه‌ها زیر ۱۰ درصد است. به‌همین دلیل، بهبود لجستیک و بهره‌گیری از فناوری‌های هوشمند در این حوزه می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش هزینه‌ها و بهبود تجارت بین‌المللی داشته باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =