کد خبر: 209191
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۸

روشی که خودروسازها می‌توانند برای ساخت خودروی برقی اعمال کنند، ساخت تاکسی و در مرحله بعد طراحی‌های جذاب است تا مشتری جذب شود. با این وجود باید در ابتدای امر واردات داشته باشیم تا مردم این خودروها را در خیابان ببینند

به گزارش «اخبار خودرو» ، انتقادها به افزایش تعرفه خودروهای هیبرید در روزهای اخیر از سوی سخنگوی دولت با این استدلال پاسخ داده شد که این خودروها در کاهش آلودگی هوا نقش چندانی ندارند.

محمدباقر نوبخت در این باره گفته بود آنچه در عمل می‌تواند بر وضعیت هوا اثر بگذارد، استفاده از خودروهای برقی است که تعرفه آن‌ها هم صفر است. سخنان نوبخت درحالی است که واردات خودروهای برقی هم مانند تعرفه آن‌ها صفر است.

[caption id="attachment_208897" align="aligncenter" width="1340"]خودروهای الکتریکی خودروهای الکتریکی[/caption]

در بحث تولید خودروهای برقی هم کشور ما درحال‌حاضر گام‌های اولیه را برمی‌دارد. در آبان ماه سال جاری مدیر پروژه پلت‌فرم جدید ایران‌خودرو از برنامه‌ریزی برای تولید خودروهای برقی و هیبرید خبر داده بود.

حسین نجاری در نخستین نشست سازندگان پلت‌فرم جدید ایران‌خودرو، با بیان این‌که در این پروژه شرکت‌هایی چون پینین‌فارینا از ایتالیا و هیوندای پاورتک حضور دارند، خاطرنشان کرد: «بیش از ۱۰۰قطعه‌ساز برتر داخلی نیز در این پروژه همکاری می‌کنند.»

طبق گفته وی اولین خودروی تولیدی روی این پلت‌فرم جدید در سال ۲۰۲۰ عرضه خواهد شد که میانگین قیمت آن نیز ۱۵هزاردلار خواهد بود.

حتی اگر تولید این خودروها طبق برنامه پیش برود و در سال ۲۰۲۰ اولین خودرو به بازار عرضه شود، بحث ایجاد زیرساخت‌ها و همچنین فرهنگ‌سازی و شناساندن آن به مردم موضوعاتی است که باید در این مدت موردتوجه قرار گیرد. از طرفی باتوجه‌به آلودگی هوا، لازم است در این مدت فکری برای واردات این خودروها کرد که آن هم منوط‌به تامین زیرساخت‌هایی مانند جایگاه شارژ است.

به گفته عضو هیات‌علمی دانشکده مکانیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی واردات این خودروها نیاز به زیرساخت دارد به طوری که در نهایت جای بسیاری از این پمپ بنزین‌ها باید ایستگاه شارژ ایجاد شود.

امیر تقوی‌پور در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای خودرو» با بیان اینکه متولی تحقیقات در این زمینه پژوهشگاه نیرو است، افزود: «درحال‌حاضر در خانه‌ها امکان شارژ خودروهای برقی تا ۱۰آمپر فراهم است. در ساختمان‌های دارای آسانسور هم می‌توان تا ۳۲آمپر خوروها را شارژ کرد اما دستگاهی که در این خانه‌ها و نیز در سطح شهر باید نصب شود، هزینه زیادی دارد.»

وی عنوان کرد: «هر خودروساز برقی می‌تواند ایستگاه شارژ آن خودرو را فراهم کند اما مساله این است که شرکت‌ها آن را برای خودروی خود به‌صورت اختصاصی تجهیز می‌کنند.»

وی افزود: «حتی در یکی، دو سال قبل هم بعضی از شرکت‌ها با شهرداری وارد مذاکره شدند اما این مشکل جلوی کار را گرفت و نتیجه این شد که دولت باید خودش به فکر ایجاد ایستگاه باشد. منتها الان کشور در وضعیت اقتصادی خوبی نیست.»

تقوی‌پور شرح داد: «تا جایی که می‌دانم پژوهشگاه نیرو درحال کار روی دوایستگاه است اما هزینه‌های آن بسیار بالا است و زمان زیادی می‌گیرد. اگر دولت منبع درآمدی را برای هزینه‌های خودروی برقی درنظر می‌گرفت، زودتر به نتیجه می‌رسیدیم.»

وی با اشاره به اینکه کشور در این زمینه در ابتدای راه است، اعلام کرد: «تابستان گذشته کمیته مربوط به خودروهای برقی در سازمان استاندارد ایجاد شد.»

وی درمورد واکنش مردم به این خودروها گفت: «برای اینکه این تولیدات بین مردم جا بیفتد، باید ابتدا به‌صورت وسایل حمل‌ونقل عمومی وارد کشور شود و مردم آن را به‌صورت تاکسی استفاده کنند تا از کیفیت آن مطمئن شوند و ببینند که ایستگاه‌های شارژ آن وجود دارد.»

تقوی‌پور اضافه کرد: «دولت هم باید قوانینی را توسط شهرداری ایجاد کند تا مردم به استفاده از این خودروها ترغیب شوند. مثلا بعضی خیابان‌ها فقط مخصوص خودروهای برقی باشد. این مساله نیاز به فرهنگ‌سازی طولانی‌مدت دارد.»

وی تصریح کرد: «درحال‌حاضر اگر بخواهیم خودروی برقی وارد کنیم، حتی با وجود تعرفه صفر، با قیمت زیر ۱۰۰میلیون نمی‌توان آن را به بازار عرضه کرد و این از قدرت خرید مردم خارج است. بنابراین ابتدا لازم است در ناوگان تاکسیرانی از آن استفاده کنیم که البته برای راننده‌ها هم سخت است چراکه باید قیمت و ریسک بالای آن را بپذیرند.»

وی ادامه داد: «بحثی در کمیسیون زیربنایی هیات‌دولت مطرح شد که اگر خودروی برقی به تولید انبوه برسد، بخشی از قیمت آن را دولت بپردازد. مثلا حداقل هزینه باتری را تقبل کند تا قیمت کاهش پیدا کند و مردم برای خرید آن ترغیب شوند.»

تقوی‌پور با بیان اینکه برای ساخت نمونه اولیه باید یک شرکت خارجی به‌عنوان مشاور کمک کند، افزود: «قطعات هم باید از خارج وارد شود و دولت فشار بیاورد که خودروسازها سریع‌تر تکنولوژی آن را بومی‌سازی کنند.»

وی تاکید کرد: «روشی که خودروسازها می‌توانند برای ساخت خودروی برقی اعمال کنند، ساخت تاکسی و در مرحله بعد طراحی‌های جذاب است تا مشتری جذب شود. با این وجود باید در ابتدای امر واردات داشته باشیم تا مردم این خودروها را در خیابان ببینند. در آن صورت شاید بتوان به روند تولید، سرعت بیشتری داد.»

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • amirrahim ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
    وای تو رو خدا باز جو گیر شدن مسولین بابا پنجاه ساله تو تولید بک خودروی بنزینی موندین اخه چطور فکر میکنید دوساله میتونید یک خودروی برقی مورد پسند مردم اونم با فرهنگ ما تولید کنید . جایگاهای برقی فلسفشون با جایگاهای بنزینی خیلی فرق داره چون مدت زمانهای شارژ با پر کردن فرق داره دوم شما نمیخواد با چند خودرو ساز وارد مذاکره شوید یه سوال الان چند درصد مردم اپل دارند درگاه شارژ انهم فرق داره به هیچ گوشی نمیخوره اما همه میرند اپل میخرند ازشم راضیند چرا چون اپل سه مدل فقط سه مدل هر سال میزنه در نوع خودش بهترینم هست حالا شما هم برید اگه فکر مردم هستید با بهترین خودروساز برقی دنیا صحبت کنید دو مدل شهریش رو وارد کنید با خودشم قرار داد ببندید تا زیر سازیش با خودش هیچ مدیریت ایرانیم وارد سیستمش نکنید ببینید همون دوساله همه اگه نرفتند خودرو برقی بخرند مگه اون زمان کل تولید ما یک پیکان بودو یک رنو مشکلی بود میگم توروخدا باز جو گیر نشید رو کاغذ فقط طرح بدید من خواستید کامل روی این طرح ها کارشناسی کردم مجانی در اختیارتان میگذارم ?
  • حافظ ۲۲:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
    دولت خیلی راست میگفت از همونایی که با سرمایه خصوصی تولید کردن حمایت میکزد تا خودروی برقیشو تو سد نندازه از مافیای موجود فقط حمایت میخواست که نکردید اگر میشد الان خودرو برقی رو به صورت انبوه داشتیم نه اینکه تا ۲۰۲۰ بخوایم به کانسپتش دست پیدا کنیم ..دروغ دروغ دروغ چی دارید جز دروغ
  • علی ۲۳:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
    یعنی واقعا آدم یه سری خبر میخونه نمی دونه بخنده یا گریه کنه؟؟ وقتی ما توان تولید خودروی الکتریکی داریم چرا باید وارد کنیم؟؟ دولت اگه واقعا قصد حمایت از خودروی الکتریکی داره چرا از محققین ایرانی برای تولید استفاده نمی کنه؟ آیا جمشید آرین خودروی سمند الکتریکی به عنوان تاکسی نساخت؟؟ چرا به جای حمایت از ایشان خودروی وی را به اوراقی منتقل کردید؟؟!
  • مهدي ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۳
    در کشوری که برای تامین برق منازل و کارخانه ها در تابستان ها با مشکل رو به روست ومجبور به واردات برق از ارمنستان است خودروی برقی رویایی است که تا ۵۰ سال آینده قابل بهره برداری نیست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =