بنزین سوپر

درنخستین مرحله، خانواده‌هایی که استطاعت پرداخت هزینه سوخت آزاد را ندارند، داشتن خودرو دوم و سوم را فراموش خواهند کرد؛ مگر آن‌که به‌آن نیاز مبرم داشته باشند.

به گزارش «اخبار خودرو»، در روزهای گذشته صحبت‌های زیادی پیرامون طرح پیشنهادی وزارت نفت مبنی‌بر اختصاص یارانه سوخت به‌کلیه افراد جامعه و افزایش قیمت بنزین مازاد برسهمیه هرفرد به ۲۰ هزارتومان به‌گوش می‌رسد و فارغ از این‌که این طرح در دولت فعلی یا آینده تصویب خواهد شد یا خیر و به‌مرحله اجرا می‌رسد یا نه، برفرض اجرایی شدن آن در دولت آینده که از شهریورماه سال جاری روی کار خواهد آمد، می‌توان به‌طور مختصر به‌بررسی آثار آن بر بازار خودرو پرداخت.

قطعا تصویب چنین طرحی درشهرهای بزرگ آثار زیادی به‌همراه خواهد داشت. زیرا عموم خانواده‌های طبقه متوسط درشهرهای بزرگ امروز حداکثر دو فرزند دارند و بدین‌ترتیب میزان سهمیه تعلق‌گرفته به‌یک خانواده چهارنفره (پدر، مادر و دو فرزند) به ۶۰ لیتر در ماه محدود خواهد شد که این میزان حداکثر کفاف دو هفته مصرف را برای یک خودرو کم‌مصرف می‌دهد (خودرویی همانند ٢٠٦ به‌نحوی که روزانه مورد استفاده قرار گیرد) و برای نیمه دیگر ماه نیز باید از بنزین با قیمت آزاد استفاده شود.

البته این به‌شرطی است که این خانواده تنها دارای یک خودرو باشد و بدین‌ترتیب به‌خوبی مشخص است که اثر و فشار اقتصادی این طرح درشهرهای بزرگ تا چه‌اندازه محسوس خواهد بود.

البته در روستاها و شهرهای کوچک به‌دلیل تعداد فرزندان بیش‌تر خانواده و همچنین مصرف کمتر سوخت شاید این طرح مورد استقبال هم قرار گیرد؛ اما درشهرهای بزرگ این موضوع صادق نخواهد بود و درنتیجه شاهد تاثیر مستقیم این موضوع بر بازار خودرو خواهیم بود.

درنخستین مرحله، خانواده‌هایی که استطاعت پرداخت هزینه سوخت آزاد را ندارند، داشتن خودرو دوم و سوم را فراموش خواهند کرد؛ مگر آن‌که به‌آن نیاز مبرم داشته باشند.

این موضوع به‌خودی خود بر کم شدن حجم تقاضا در بازار خودرو بخصوص بخش پایین‌دستی بازار و خودروهای ارزان‌قیمت تاثیر مستقیمی خواهد داشت. هرچند که محاسنی همچون کاهش آلودگی هوا و ترافیک را نیز می‌توان برای آن متصور بود. اما به‌طور کلی در بازار خودرو سلیقه مشتریان به‌سمت خرید مدل‌های کم‌مصرف متمایل خواهد شد و میزان مصرف سوخت که تا به‌امروز حین خرید خودرو کمتر مورد توجه قرار می‌گرفت، به‌یک مولفه مهم تبدیل خواهد شد.

درهمین راستا خودروهای پرمصرف با تکنولوژی موتور قدیمی همانند سمند، پارس، ٤٠٥ و ... دچار افت تقاضای شدید خواهند شد و خودروسازان نیز مجبور می‌شوند تولید این‌گونه خودروها را به‌فراموشی بسپارند یا درنهایت پیشرانه‌هایی با تکنولوژی مدرن‌تر را به‌خدمت بگیرند.

این درحالی است که به‌مرور موتورهای کم‌حجم اما با راندمان بالا از جمله موتورهای توربوشارژ و خودروهای مدرن با مصرف پایین مورد توجه بازار قرار خواهد گرفت و مدل‌های هیبرید نیز به‌گل سرسبد بازار تبدیل خواهد شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =