کشتی

آمونیاک یکی از سوخت‌هایی است که صنایعی نظیر کشتیرانی و تولید برق می‌توانند برای کاهش آلاینده‌ها بر آن تکیه کنند، زیرا این سوخت به‌آسانی قابل ذخیره و جابه‌جایی است.

به گزارش یورونیوز، حدود ۳درصد آلاینده‌های گازکربنیک ناشی‌از صنعت کشتیرانی است. در گزارش آژانس بین‌المللی انرژی آمده است که برای به صفر رساندن آلاینده‌ها تا سال ۲۰۵۰ باید ۳۰درصد سوخت صنعت کشتیرانی را سوخت‌های هیدروژنی نظیر آمونیاک تشکیل بدهند. اما ذخیره‌کردن آمونیاک آسان‌تر و حمل‌ونقل آن نیز کم‌خطرتر از هیدروژن است.

دو شرکت ژاپنی «ان.وای.کی» و «آی.اچ.آی پاورسیستم» در حال ساخت نخستین یدک‌کشی هستند که با سوخت آمونیاک کار می‌کند. سوتومو یوکویاما، مدیر ارشد شرکت ان.وای.کی در این باره می‌گوید: «باید تا سال ۲۰۵۰ آلاینده‌ها را به صفر برسانیم و انتشار گازهای گلخانه‌ای را متوقف کنیم. بنابراین استفاده از آمونیاک یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای رسیدن به این هدف است، چراکه هیچ گاز گلخانه‌ای تولید نمی‌کند و موضوع دیگر اینکه در حمل‌ونقل آن تجربه داریم.»

آمونیاک که ترکیبی از نیتروژن و هیدروژن است عمدتا در تهیه کودهای شیمیایی و شوینده‌ها به کار می‌رود اما فرآیند تولید آن آلودگی زیادی ایجاد می‌کند.

پژوهشگران موسسه انرژی‌های تجدیدپذیرِ فوکوشیما درحال تولید آمونیاک سبز هستند. این موسسه قصد دارد یک کارخانه تولید سوخت سبز در فوکوشیما راه‌اندازی کند.

موتوتاکا کی، مدیر شرکت انرژی‌های تجدیدپذیر جِی.جی.سی می‌گوید: «آمونیاک را می‌توان در زمینه‌هایی نظیر تولید برق و کشتیرانی به‌کار برد، بازار تازه‌ای در حوزه انرژی ایجاد کرد و از انتشار آلاینده‌ها کاست. انتظار داریم این کاهش حدود ۱۰ تا ۲۰درصد باشد چون آمونیاک در بخش تولید انرژی به کار خواهد رفت.»

قرار است ۲۰درصد از سوخت ژرا، بزرگ‌ترین ژنراتور نیروگاهی ژاپن که فعلا با زغال‌سنگ کار می‌کند، به‌شکل آزمایشی با آمونیاک تامین شود تا بتوان تا سال ۲۰۵۰ این رقم را به صددرصد رساند.

با اجرایی شدن این پروژه، نیروگاه هکینان می‌تواند برق یک شهر ۷۰ هزار نفری را تامین کند. اما در ادامه لازم است زنجیره‌ای برای تامین آمونیاک فراهم شود تا بتوان همزمان از آمونیاک معمولی در کنار آمونیاک آبی استفاده کرد.

آمونیاک ‌آبی ماده‌ای است که حین تولید آن گازکربنیک کمتری آزاد می‌شود.

آمونیاک قابلیت‌های فراوانی دارد، البته به‌رغم گرانی و دیگر چالش‌های استفاده از آن انتظار می‌رود هزینه انرژی‌های تجدیدپذیر همچنان کمتر شود و این کار آمونیاک سبز را به سوختی پاک و قابل‌اعتماد برای آینده بدل کند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =