فرونشست بزرگراه آزادگان

نشست اتوبان آزادگان طی دوماه گذشته به‌صورت مکرر رخ داده است. این نشست‌ها در ابعاد ۶×۶ به عمق یک و نیم متر بودند.

سرقت تجهیزات شهری و فرونشست در برخی خیابان و اتوبان‌های تهران، موضوعاتی بودند که در چند ماه اخیر، در این صفحه به آنها پرداختیم؛ اما در اتفاقی تازه، خبر می‌رسد سرقت لوله‌های آب، سبب فرونشست بزرگراه آزادگان شده است! این یعنی دو اتفاق ناخوشایند در پایتخت دست به دست هم دادند تا خسارتی دیگر را به شهروندان این کلان شهر وارد کنند. در ادامه این خبر را بررسی می‌کنیم.

۱۲ میکسر بتن برای پر کردن فرونشست اتوبان آزادگان

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای اسلامی شهر تهران، درخصوص نشست اتوبان آزادگان به شهروندان تهرانی هشدار داد. به‌گفته میثم مظفر، لاین تندرو این اتوبان در معرض نشست قرار دارد.

این گفته‌ها در جریان بازدید روز یکشنبه، اول مردادماه ۱۴۰۲ از منطقه ۱۹ شهر تهران بیان شد. رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای اسلامی شهر تهران در جریان این بازدید گفت:نشست اتوبان آزادگان یک چالش جدی است و اگر به‌صورت فوری برطرف نشود، به یک بحران غیرقابل حل تبدیل خواهد شد.

به‌گفته وی، در برخی بخش‌های اتوبان آزادگان، لوله و تجهیزات شهری جمع‌آوری آب‌های سطحی سرقت شده‌اند. درنتیجه آب مورداستفاده در آبیاری درختان و گیاهان رفیوژ میانی این اتوبان، به راحتی وارد خاک می‌شود.

خاک این منطقه اکنون به شدت اشباع شده و وزن آن نیز افزایش یافته و درنتیجه این مشکل، زمین این منطقه دچار فرونشست شده است.

علاوه‌برآن، پدیده اعوجاج خاک نیز در این منطقه مشاهده می‌شود. بنابراین علاوه بر مشکل سرقت لوله‌ها، ممکن است این قطعات دچار شکستگی نیز شده باشند.

طبق اعلام میثم مظفر، نشست اتوبان آزادگان طی دوماه گذشته به‌صورت مکرر رخ داده است. این نشست‌ها در ابعاد ۶×۶ به عمق یک و نیم متر بودند.

شهرداری به‌صورت موقت با ۱۲ میکسر بتن، این فرونشست را پر کرده است. بااین‌حال بحران نشست اتوبان آزادگان ممکن است هر لحظه رخ دهد. وقوع این بحران بسیار جدی است. زیرساخت‌های شهری این منطقه در معرض آسیب قرار دارند و حتی ممکن است تلفات جانی نیز در اثر این حادثه به وجود آید.

رئیس شورای شهر تهران نیز در جلسه هفته گذشته این شورا، به فرونشست بزرگراه آزادگان واکنش نشان داد و گفت: فرونشست این بزرگراه با دیگر فرونشست‌ها متفاوت است، چراکه فرونشست‌های دیگر به خاطر استفاده زیاد از آب‌های زیرزمینی است، اما فرونشست بزرگراه آزادگان به خاطر سرقت لوله آب انجام شده و این مساله سبب فرونشست این بزرگراه شده است.

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به سرقت لوله‌های آب و سیم و کابل‌های برق گفت: متاسفانه پس از سرقت کابل‌های برق و دریچه‌های آب در سطح شهر، شاهد سرقت لوله‌های آب هستیم.

چهارشنبه هفته گذشته، علیرضازاکانی در حاشیه برگزاری جلسه هیات دولت در باره این موضوع گفت:‌ علت فرونشست بخش‌هایی در بزرگراه‌های آزادگان و شهید بابایی سرقت لوله آب نیست. شهردار تهران افزود: فرونشست در بزرگراه شهید بابایی به خاطر ترکیدگی لوله اتفاق افتاده بود. وی گفت: سرقت لوله‌های آب در تهران، باید بررسی شود.

مقابله با سرقت تجهیزات شهری برعهده پلیس است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به موضوع سرقت تجهیزات شهری گفت: وظیفه مقابله با سرقت این تجهیزات برعهده پلیس است و شهرداری در اطلاع‌رسانی و جلوگیری از خسارات احتمالی، وظایفی را بری‌عهده دارد.

ناصر امانی همچنین درخصوص سرقت اجزای فلزی عرشه پل‌های پایتخت، اظهار کرد: متاسفانه این سرقت‌ها همچنان ادامه دارند و به جز سرقت اجزای عرشه پل‌ها، در بوستان‌ها نیز شاهد سرقت تجهیزات هستیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران به سرقت لوله‌ از زیرزمین در رفیوژ میانی بزرگراه آزادگان پرداخت و افزود: برداشتن این لوله منجر به نفوذ آب به زمین شده و همین باعث فرونشست می‌شود.

وی تاکید کرد: وظیفه مقابله با سرقت برعهده پلیس است اما شهرداری نیز در اطلاع‌رسانی و جلوگیری از خسارات احتمالی به اموال عمومی وظایفی را بر عهده دارد.

امانی با بیان اینکه در مواردی می‌بینیم المان‌های شهری به سرقت می‌رود و شهرداری مرتبا این المان‌ها را جایگزین می‌کند و چاره‌ای هم ندارد، گفت: آنچه مهم‌تر و خطرناک‌تر است سرقت‌هایی همچون پل‌صدر، ورقه‌های سنگین پل منطقه ۲۲ و همچنین دزدیده شدن لوله در رفیوژ میانی بزرگراه آزادگان است که خسارات جدی‌تری به دنبال دارد.

کمک شرکت‌های دانش‌بنیان برای جلوگیری از سرقت‌های شهری!

چندی پیش، مدیرکل حمل‌ونقل عمومی مناطق شهرداری تهران هم ضمن اشاره به سرقت ۵۵میلیارد تومانی از تجهیزات ترافیکی تهران در سال گذشته، از کمک شرکت‌های دانش بنیان برای پیشگیری از این وضعیت خبر داد.

مهدی گلشنی در این باره بیان کرد: شایان ذکر است که تعداد سرقت‌ها در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، کمی کاهش یافته است.

وی با اشاره به ارتباط نزدیک مساله سرقت تجهیزات ترافیکی با ایمنی تردد در شهرها تاکید کرد: شاید اگر یک سارق سطل زباله را به سرقت ببرد آسیب کمتری به شهروندان می‌رسد، اما سرقت گاردریل یا کف عرشه پل عابرپیاده ارتباط نزدیکی با سلامت و جان شهروندان دارد.

گلشنی در پاسخ به این‌ پرسش که چه اقدامات پیشگیرانه‌ای در زمینه کاهش این سرقت‌ها انجام شده است؛ اعلام کرد: با شرکت‌های دانش بنیان جلسه گذاشته‌ایم که جنس و متریال برخی المان‌های ترافیکی را تغییر دهند به‌گونه‌ای که دیگر جنس این المان‌ها ارزشمند نباشد و سرقت نشوند؛ اما دقت داشته باشید که جنس برخی المان‌ها را نمی‌توان تغییر داد و در هر صورت برخورد با سارقان باید همیشه مدنظر باشد.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سلام IR ۱۱:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۱
    0 0
    آشوبگران و منافقانی که ایمنی مردم را می‌دزدند
  • رضا IR ۱۹:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۳
    0 0
    مردم بهردلیلی معتادی نداشتن پول جهت امورات زندگي آفتابه دزد بیت المال ولی مال همین ملت روباگونی وساک آنهم به دلارسرقت میکنن چرا نمی‌گیرید حتی آشکار

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =